Setién byl spokojený s přístupem týmu i výsledkem, Rubiho rozčílilo nevyloučení Sergiho Roberta

Setién byl spokojený s přístupem týmu i výsledkem, Rubiho rozčílilo nevyloučení Sergiho Roberta

Úspěšný návrat domů. I tak by se dal shrnout nedělní úspěch Quiqueho Setiéna na stadionu Benita Villamarína, kde strávil dva roky jako kouč domácího Betisu. Tentokrát však přijel s Barcelonou a po trháku, který skončil 3:2 pro jeho borce, vyplenil sevillskou půdu. To domácí kouč Rubi, který má pro změnu barcelonskou historii, nemohl strávit fakt, že arbitr José María Sánchez Martínez nevyloučili jednoho z hráčů hostujícího týmu.

Quique Setién

Oba poločasy byly extrémně náročné. Soupeř tvrdě tlačil a ztížil nám vyvážení míče, díky čemuž jsme se chvíli cítili nepohodlně. Snažili jsme se tlačit, ale Betis má velmi talentované hráče. Fékir odehrál úžasný zápas, je velmi obtížné mu sebrat míč. I my jsme však měli své momenty a já si naši hru opravdu užil. Je třeba tomuto dát odpovídající hodnotu.

Některé věci jsme mohli udělat lépe, ale jsem šťastný. Dvakrát jsme dotahovali ztrátu, zlepšujeme se a jsem spokojen s přístupem týmu a výsledkem. Při brance na 1:1 jsme dobře vyvezli balón. Z mého místa jsem dobře neviděl tu situaci s Messim a nevím, jaké to bylo. Sudí byl blíže a možná to viděl lépe. Sám Messi se ptal, jestli má spadnout, aby se pískla penalta.

Je to důležité vítězství a body z venku, ale pořád nám schází nějaké věci. V Bilbau jsme si nezasloužili vypadnout. Dnešní (vyjádření proběhla v neděli, pozn. přek.) zápas nám dodá energii a motivaci. Mám zde přátele a přeji Betisu, aby mu šlo jak nejlépe to jen půjde, obzvláště nyní, když už hrál proti nám.

Rubi

První půle byla hodně dobrá a zápas byl velice intenzivní. Je jasné, že jsme se několikrát dopustili jednoduchých chyb. V první řadě jsme nedokázali dotáhnout výsledek 2:1 do přestávky. Neubránili jsme ten poslední míč tak, jako kdyby na tom měly záležet naše životy. Je to škoda, protože jsme udělali všechno pro to, abychom do kabiny šli za vedoucího stavu.

V druhém dějství to bylo těžší. Hlavně těch posledních pět přihrávek ve vápně, ty jsme soupeřům darovali i v jiných zónách. Finální přihrávka nás zabila. Je to škoda, protože největší bolest leží ve faktu, že jsme nedokázali z tohoto zápasu nic vytěžit. Inkasovali jsme dvě branky z centrů po standardních situacích a víme, že Barcelona dokáže dát branky tisíci způsoby.

Je pravdou, že za stavu 1:1 jsme zažívali těžké časy a nedokázali tlačit vysoko. Nakonec jsme se chytili a když to bylo 2:1, viděli jsme, že se to barcelonského týmu opravdu dotklo. Nechci si stěžovat, ale ve 38. minutě měl sudí vyloučit jednoho z jejich hráčů ze hřiště. O tomto tématu nelze polemizovat. Když nejde porazit Barcelonu a schází chytrost, posiluje jí to.

Ve druhé půli jsme za to zaplatili. Některých chyb se nelze proti takovým celkům dopouštět a my se jich dopustili. V posledních zápasech jsme trpěli ze standardních situací a potrestala nás i Barca. Nejvíce mě bolí to, že jsme prohráli a dostali dvě branky ze standardek. Někdy mě velmi štvou rozhodnutí arbitra, jako například po tom faulu Sergiho Roberta.

Můžete se na něj podívat zpětně a budete se ptát, jak za to nedostal kartu. Hráči Barcy mohou rovněž vinit sudího za některá rozhodnutí, ale tohle mě bolí obzvlášť. Když takový soupeř přijde o hráče, začíná naprosto odlišný duel. Nevedlo se nám však dobře v druhém poločase a to je třeba uznat. Fékir dostal žlutou a měl toho nechat, otočit se a odejít. Máme na takové události smůlu.

První půlhodinu si může dát vystavit. Byl to od něj úchvatný zápas, přiváděl soupeře k šílenství. Trochu jsme mu upravili profil a jemu to bylo jedno. Ve 20. minutě dostal ránu a nevěděli jsme, jestli bude moci naskočit do druhé půle. Kvůli zlobě spojené s takovou situací pak chyboval a udělal to gesto. Jeho chování ale bylo zapříčiněno tou ránou. Doufejme, že nedošlo ke zranění.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat