Setién tvrdil, že se na odvetu vrátí Alba s Robertem, Gattuso říkal, že je Barcelona až do gólu Griezmanna jen lechtala

Setién tvrdil, že se na odvetu vrátí Alba s Robertem, Gattuso říkal, že je Barcelona až do gólu Griezmanna jen lechtala

Jako první vám v rámci pozápasového servisu ke včerejšímu osmifinále mezi Neapolí a Barcelonou přinášíme vyjádření obou pánů trenérů. Zatímco Quique Setién vedle analýzy výkonu na San Paolu hovořil o problémech v kádru, Gennaro Gattuso se nechal slyšet, že jeho tým prakticky úplně zneutralizoval protivníka.

Quique Setién

Soupeř bránil blízko svému pokutovému území v desíti lidech a je pravdou, že jsme v prvním poločase neměli střelu na bránu, ale šlo o otázku trpělivosti. Tlačili jsme a nakonec našli volná místa. Busquets dostal žlutou kartu a nebudeme moci počítat ani s Vidalem. Budeme hledat řešení. Piqué má problém s kotníkem.

Vidal se musí chovat inteligentně, otevírat hru a dobře číst Semedovy náběhy. V ofenzivní polovině pro nás bylo těžké nacházet místo, obzvláště v prvním poločase. Také v obraně nám musel Vidal pomáhat, jelikož jejich levý bek dobře nabíhal do útoku. Myslím si, že to je dobrý výsledek. Bylo pro nás těžké si vytvářet šance.

Zápas to byl vyrovnaný a skóre je férové. Kontrolovali jsme hru, nicméně v první půli se soupeř dobře bránil a využil jedinou šanci, kterou měl. Scházely nám některé detaily, abychom se dostali přes organizovanou obranu Neapole. Druhý poločas byl jiný a už jsme našeho protivníka potrápili více. Nesouhlasím s tím, co se říká.

Hráli jsme proti obtížné opozici a někdy jde o to být trpělivý. Kontrolovali jsme téměř celý zápas a doma budeme mít větší šance. Neapol dobře bránila, ale na našem stadionu to bude mít těžké. Dnes (vyjádření proběhla v úterý, pozn. přek.) jsem se bál protiútoků, ale vedli jsme si dobře a rychle získávali míč. Ligu mistrů lze vyhrát i přes tolik absencí.

Ztratili jsme důležité hráče, ale vrátí se nám Jordi Alba a Sergi Roberto. Je třeba být optimistou a nikoliv naříkat. Uvidíme, co se přesně stalo Piquému. Ještě nevíme, jak vážné to je. A ohledně té červené, neviděl jsem, co se stalo. Sudí byl poněkud přísný. Takových situací existuje spousta a druhá karta byla trochu přehnaná.

Nervózní momenty se objevují a to hlavně u temperamentních hráčů. U Ansua Fatiho jsme zvažovali jeho nasazení do základní sestavy, ale Griezmann zahrál dobře a pomohl v mnoha herních aspektech. Nedařilo se nám najít správný čas na to jej poslat na hřiště. Griezmann nám pomáhal i v obraně.

Gennaro Gattuso

Proti Barceloně se muselo hrát tak, jak všichni viděli. Když jim necháte trochu místa, ublíží vám. Není nic špatného na tom hrát takto proti Barce, která nás až do vstřelení svého gólu pouze trochu lechtala. Její hráči nevystřelili na ránu a jeden by měl dojem, že i kdyby zde strávili celý den, neublížili by nám. Problémem je, že jsme udělali při jedné akci chybu.

A za ní jsme draze zaplatili. Mohli jsme být lepší při tvorbě útoků a překonat strach. Nicméně když protivník zůstává celou dobu na míči, únava je normální. Nedokázali jsme změnit naši hru ve správný okamžik. Barcelona je skvělý tým, ale v odvetě nastoupí bez dvou důležitých hráčů. Postup do dalšího kola je tak stále otevřenou záležitostí.

Pokud budeme hrát opatrně, máme šanci. Barca je Barca, ale Neapol je silná, ačkoliv možná nastoupí Arthur, který dokáže hrát excelentně. K tomu budou mít k dispozici odchovance, kteří dnes seděli na lavičce a to jsou malí géniové. Není to tak, že je Barca bez Vidala a Busquetse rázem slabším celkem.

Je pravdou, že mě Setién pozval na večeři. Mám ve Španělsku dům a až tam pojedu na dovolenou, povečeříme spolu, napijeme se vína a já si jej velmi rád poslechnu.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat