Setkání s Christo Stoičkovem

Setkání s Christo Stoičkovem

Polská Penya Fan Club Barca Polska měla pro své členy zajímavou akci – autogramiádu Christo Stoičkova ve Varšavě.

A jelikož mám s prezidentem tohoto fanklubu Pawlem výborné vztahy, byl jsem pozván také a samozřejmě jsem ani chvíli neváhal.

Do Varšavy jsem vyrazil brzy ráno a přivítalo mě opravdu chladné počasí. Na město ale stejně nebylo příliš času, tak jsem prošel jenom základ, tedy Královský hrad, centrum a pak podél řeky jsem se šel podívat na polský národní stadion.

Potom jsem se již přesunul ke stadionu Legie Varšava, kde setkání s legendou FC Barcelony mělo proběhnout.

Přivítal jsem se Pawlem (prezidentem polské penyi) a dalšími jejími členy, a také s prezidentem fanklubu z Petrohradu.

Akce měla začít v 16:00, ale Christo si dával na čas a nakonec dorazil až pár minut před pátou hodinou. I přes zpoždění byl samozřejmě přivítán potleskem vestoje. Od Pawla dostal mikinu polského fanklubu, kterou si hned vyzkoušel, a poté mohlo setkání začít.

Stoičkov mluvil španělsky a moderátorem bylo vše překládáno do polštiny. I když ani jeden jazyk neovládám (nebo jsem si to alespoň myslel), rozuměl jsem až na pár detailů úplně všemu. Španělštinu už mám za ty roky dost naposlouchanou a polština je samozřejmě dost jednoduchá, alespoň pro nás Ostraváky.

Legendární útočník vyprávěl různé historky a odpovídal na dotazy. Nejvíce pobavil příběhy spojené s Johanem Cruyffem. S tím se často sázel. Jednou se vsadil dokonce o 100 tisíc peset, že dá v příštím zápase 2 góly. Nakonec vstřelil hned 3, ale Božský Johan byl neoblomný, a tak Stoičkov musel trenérovi zaplatit. Podobné to bylo se sázkou o 2 vstřelené góly i v dalším případě. Tentokrát ale Cruyff Stoičkova vystřídal hned po poločase. A do třetice ho dokonce nepostavil vůbec, a tak všechny sázky vyhrál.

Poslední ze zábavných historek se týkala pobytu nedaleko Barcelony. Hráči velkou část cesty museli uběhnout. Jediný Cruyff přijel autem. A tak se Christo s Bakerem rozhodli, že se mu na to auto v noci podívají. Vypustli mu kola, nalili na okna ocet, vysypali sůl a další věci, které našli v kuchyni, a šli spát.

Ráno na ně Johan čekal u snídaně. Vše totiž viděl z okna svého pokoje. Auto museli umýt, nafoukat kola a trénink, který nestihli, si nahradili později.

Jeden z dotazů se týkal i Realu Madrid, na to držitel Zlatého míče jen odpověděl, ať se ho na ten klub nikdo neptá, že na něho má alergii. Na dotaz, kdo je podle něho nejlepší hráč všech dob, byla odpověď jasná – Christo Stoičkov. Také zmiňoval Guardiolu, že je tak skvělý i díky tomu, že byli jeho spoluhráči ti nejlepší na světě skoro na všech pozicích. Ať už Koeman, Laudrup, Bakero či právě on. A Koemana by si prý na lavičce FC Barcelony dokázal představit.

Na řadu přišlo focení a autogramiáda.Nejprve společná fotka a poté již každý individuálně. A nechyběly ani podpisy – dresů, fotek a především knih, kterou každý z účastníků dostal.

A byla také možnost vyfotit se s originálem Zlatého míče. Ano, ten v Barceloně je pouze replika. Jednalo se tak opravdu o velmi vzácnou příležitost.

Na programu bylo rovněž sledování zápasu Barçy s Dortmundem ve Skyboxu stadionu Legie na velkém plátně a tímto byla tato úžasná akce ukončena.

 

Visca el Barçy i Visca la Nosra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

PB Lleó de Dues Cues




Diskuze

smiley

29.11.2019, 14:26

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat