Sevilla FC 0:3 FC Barcelona

Sevilla FC 0:3 FC Barcelona

V rámci 4.kola LaLigy zavítali Katalánci na půdu Sevillly, odkud se body nikdy nevozí snadno. I přes špatný start v lize je Sevilla tým, který hraje Ligu mistrů. Báječný výkon všech hráčů, Raphinha, Lewandowski a Eric Garcia se postarali o góly, které Katalánce posunuly na druhé místo v tabulce.

FC Barcelona pokračovala ve skvělé formě a na stadionu Ramon Sanchez-Pizjuan porazila Sevillu. Je zvláštní, že prvních 20 minut vypadali domácí dobře, ale jakmile Barça vstřelila gól, už ji absolutně nic nezastavilo.

Byli to domácí, kdo začali lépe. Drželi míč a kontrolovali zápas. Hned ve 4.minutě měl obrovskou šanci ex-barcelonský záložník Ivan Rakitić, kterého vychytal Ter Stegen. Obrovská šance zůstala nevyužita. Německý brankář potvrdil svou velkou formu a tým z Katalánska podržel. Domácí útočili ve velkém počtu, protože byli pod velkým tlakem za svůj jeden z nejhorších startů v historii klubu, ovšem jejich útočné tažení přerušil hned 3x ofsajd. 

Barcelona udeřila hned ze své první vážnější šance. Velkou pochvalu zaslouží Gavi, který přečetl přihrávku a založil rychlý protiútok, přihrál míč Dembélému, který výborně zrychlil na malém prostoru a předložil míč Lewandowskému a ten přehodil domácího brankáře Bona, kterého na brankové čáře zastoupil Fernardo, ovšem vykopl míč z brankové čáry přímo na hlavičku Raphinhy a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil a otevřel skóre utkání 0-1.

Druhý gól přišel, kdy se Barcelona snažila Sevillu uspat. držela míč a přihrávala si. Poté přišel nádherný míč od Koundého přesně do mezery mezi stopery, kde se objevil Lewandowski, zpracoval si míč na prsa a z voleje zvýšil vedení na 0-2.

V nastaveném čase mohl potvrdit skvělý poločas Ousmane Dembélé. Pedri odkopl míč tak šikovně, protože poslal do brejku Dembélého, který běžel společně s Lewandowskim sám proti Gudeljovi. Zakončení vzal na sebe, ale minul. První poločas už více nenabídl a tak fanoušci Barcelony mohli být velmi spokojeni.

Do druhého poločasu udělal Lopetegui hned dvě změny a zase to byla Sevilla, kdo začal aktivněji. Po pár sekundách se dostal do šance Lamela, ale snižující branku nevstřelil. Poté Barcelona převzala otěže zápasu. 

V 51.minutě rozehrála Barcelona roh na krátko, Raphinha odcentroval do vápna, kde si výborně naskočil Koundé a vrátil míč pod sebe přímo na nohu Erica Garcií, který vstřelil svůj první gól v dresu Barcelony 0-3. Francouzský obránce si připsal druhou asistenci proti svému bývalému klubu.

Zbytek zápasu už se jenom dohrával a nic vážnějšího se nestalo. Lewandowski nebo Ferran Torres mohli přidat další góly, ale vychytal je Bono. Barcelona si připsala velmi důležité 3 body z venku po výhře 3-0. 

 


Přehled utkání

3. září 2022, 21:00 Estadio Ramón Sánchez Pizjuán Nova Sport 4

Sevilla FC

0 : 3 Antonio Miguel Mateu Lahoz

FC Barcelona

  9' Dembélé
  21' Raphinha
  28' Balde
Jordán 33'  
  36' Lewandowski
  50' E. García
Carmona 66'  
  75' Araújo
  89' S. Roberto
Sestava

Bono - Montiel (64' Suso), Nianzou, Gudelj (46' Carmona), Acuña - Jordán (46' Mir), Fernando, Rakitić - Lamela, En Nesyri (57' Dolberg), Isco (70' Papu Gomez)

Sestava

ter Stegen - Koundé, Araújo, E. García (55' S. Roberto), Balde (64' Alba) - Pedri (63' F. de Jong), Busquets, Gavi - Dembélé (63' Ferran), Lewandowski (74' Fati), Raphinha




Diskuze

Za mě jedna věc. Co to sakra bylo za terén? Ani oranice nás nezastaví.

03.09.2022, 23:01
blaugrana cechoma

bolo to nechutne zamerne zavlazene...vsak tam bolo vidno, kolko tam je voda...fakt hnus, ze sa toto vyuziva ako sucast taktiky

04.09.2022, 09:37
pyspetr cechoma

dyť je to sevillská klasika. že to ještě někoho překvapuje

05.09.2022, 07:30

Jízda Barcy pokračuje, jen tak dál. Kluci se fotbalem baví a ta fotbalovost je nádhera. Sevilla sice ze začátku zápasu hrozila z brejků a opět, jako už tradičně nás podržel ter Stegen, ale jakmile dala Barca druhý gól, bylo prakticky hotovo. Hodně vidět byli Koundé, Gavi a Rafinha a samozřejmě Lewa s Dembou. Tenhle fotbal opravdu baví a myslím, že nejen já se těším na další zápasy. smileysmileysmileysmiley

03.09.2022, 23:10

Ďalší vydarený zápas. 3 góly a žiadny inkasovaný na štadióne Sancheza Pizjuana, to je úžasné. Stegen sa nachádza vo veľkej pohode, Araujo ak hrá na stopérovi tak je proste vo svojej koži, Kounde sa od začiatku ukazuje vo veľmi dobrom svetle, Garcia veľmi dobré výkony od začiatku sezóny, Gavi začal slabšie ale potom ukázal prečo si zaslúži byť v základnej zostave, Raphinha dnes pre mňa najlepší hráč na ihrisku. Síce je všetko na začiatku, avšak skóre 11:1 po štyroch zápasoch značí veľmi dobrú atmosféru v tíme a snáď konečne idú veci tým správnym smerom. 👍

03.09.2022, 23:10

0:3 v Seville vzdy potesi, ale nebyt Marca, tak z toho mohla byt kludne aj prehra...zapas podobny tomu so Sociedadom, i ked ten vydrzal 60 minut, kedze sme nestrelili gol a neparalizovali ich...Kounde perfektne na RB, Araujo s Garciom osefovali stred, Balde dnes neviditelny...Gavi dnes najlepsi zo zalohy, Bus a Pedri dnes celkom dost v jeho tieni. Rapha ma perfektne prienikovky, Lewa klasa a Dembele by mal aj s Ferranom strielat po kazdom treningu 3 hodiny na branu.

03.09.2022, 23:16

Gavi beštia. Busi žiak už tam nema co robiťsmiley

03.09.2022, 23:17
blaugrana BARCELONA NAVŽDY

bohuzial zanho nie je adekvatna nahrada a preto tam stale je...a prosim nepis, ze De Jong je DM

04.09.2022, 09:38
karlos blaugrana

Tak tento rok tu musíme vydržet a za rok Nico/posila. Ale koupit kvalitní DM co je typ jako Busi, to bude hodně drahý.

04.09.2022, 10:18
Melneor blaugrana

Zase Sergio začíná opravdu dělat hodně chyb a nestíhá rychlostně. Když už tu FDJ je tak by se dle mě měl na tom poště zkoušet a třeba se tam chytne. Nedokážu si Sergia představit v takovejch zápasech jako proti Bayernu.

04.09.2022, 10:20
cechoma Melneor

Přesně tak. Bus dostával šance místo FdJ proto, že nedělal chyby. Sice zdržoval hru, s míčem neudělal rychlejší krok, ale narozdíl od FdJ nechyboval. To už ale není pravda.

04.09.2022, 11:43

Zápas super, tempo vynikajúce. Jedno minus niektorí striedajúci hráči. Čakal by som viac od niekoho, kdo bojuje o minuty na ihrisku.

04.09.2022, 08:52
Melneor Despot

Ono to je taky těžký pro takového Fatiho jenž přijde v 70 minutě a už se jen dohrává. Doufám že brzo dostane šanci i od začátku.

04.09.2022, 10:22

Zápas skvělý, škoda nevyužitých šancí, a že jich bylo... Trochu mě naštval Demba, když nenahrál Lewowi do vyložené tutovky...

04.09.2022, 10:09

Parádní zápas, fotbal nahoru a dolu, Barca opět dominantní výkon. Vyhrát proti Seville u nich doma není nic jednoduchého a zvlášť s takovýmhle přehledem. Na Barcelonu se zase krásně kouká a těším se, až odstartuje liga mistrů.

04.09.2022, 12:31

Pro fanouška fotbalu super zápas. Nicméně těch prvních 20 minut bylo hrůzných, pak se to rozjelo a byl to z naší strany super výkon po zbytku zápasu. Jediné co se mi nelíbilo bylo pískání Lahoze, on tu hru rád nechává plynulejší a nepíská každou blbost, což mam osobně u sudího rád. Ale že hráči Sevilly schválně zajížděli do hráčů Barcy kolikrát i za hranou a on jim nedal karty mě fakt nasralo, třeba takový Acuňa s Iscem měli dohrávat se žlutou kartou.. Naopak klasicky Barce vytahoval kartónek při každém ostřejším faulu.

04.09.2022, 13:24

Ter Stegen opět fantastický. Opět nás podržel v rozhodující momentech. Obrana se také zlepšuje. Na náš fotbal se moc dobře dívá, ale vždy si říkám jak by se zápasy vyvíjely o kdyby v těch šancích co měli naši poslední soupeři byl Bayern, Real, City... Ještě tam máme velké rezervy k vyladění do dokonalé kompaktní obrany a zálohy. Ale ještě jsme neviděli ani Alonsa ani Bellerina... Tedy naděje na zlepšení tu je. Bus nestíhá, to víme a snad ho FdJ dokáže nahradit... Raději chybující rychlík, než chybující chodec. Otázka je jak se chytí Kessi... Měl jsem velkou radost z Gaviho. Ten kluk je neskutečný dříč a velice obětavý. Jek už tu někdo psal, včera náš nejlepší záložník. Raphinha také výborný. Lewa, je úžasné jak se vrací a maká i ve středu pole. O citu pro šance a střelu netřeba mluvit... extra třída. Škoda že mu Dembélé ve dvou případech nenahrál tak jak měl a místo toho střílel mimo bránu. Snad mu to Xavi vysvětlí, přicházíme tak o góly. Raphina paráda, Fati určitě také zazáří až bude mít trochu větší prostor. Sergi Roberto, velmi dobrý výkon, náš velmi užitečný univerzál, opět výborný cit pro Lewu, jsrm rád že mu jde forma nahoru. Jak se asi bude vyvíjet zapsa proti Plzni, když bude

04.09.2022, 15:16

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat