SHRNUTÍ ZIMNÍHO PŘESTUPOVÉHO OBDOBÍ 2019

SHRNUTÍ ZIMNÍHO PŘESTUPOVÉHO OBDOBÍ 2019

Barcelona byla na trhu opět velmi aktivní a do svého kádru přivedla zajímavé posily. Některá jména byla překvapivá, některá očekávaná, ale doufejme, že všechna zapadnou do soukolí a pomohou Blaugranas k vytouženým trofejím.

Příchody

Frenkie De Jong
 
Jednoznačně nejdražší posilu této zimy ulovila Barca v Ajaxu Amaterodam, odkud na Camp Nou po skončení sezóny bude putovat nizozemský záložník Frenkie De Jong. O služby tohoto jednadvacetiletého hráče měly zájem přední evropské celky v čele s PSG. Barcelona neváhala vysázet za tento klenot 75 milionů eur a podepsala De Jonga na pět let. “PSG byla dobrá možnost, ale Barcelona, to byl vždy můj sen. Se smlouvou na pět let jsem spokojený, a když tam uspěju, tak nikdy neodejdu, tak jako Messi,” prohlásil pětinásobný nizozemský reprezentant pro Het Kontakt.
 
Kevin Prince Boateng 
 
Angažování ghanského reprezentanta pořádně rozvířilo vody ve fotbalovém světě. Jde o jedno z největších překvapení zimního přestupového období vůbec. Brzy dvaatřicetiletý ofenzivní univerzál přichází na půlroční hostování za 2 miliony eur s možností na trvalý přestup po skončení sezóny (dalších 8 milionů eur). Hodně lidí si po této zprávě ťukalo na čelo, ale podobně tomu bylo například u loňského příchodu Paulinha a jeho působení na Camp Nou nakonec rozhodně nezanechalo špatný dojem. Doufejme proto, že i Kevin Prince se v Katalánsku zapíše pozitivně.  
 
Jeison Fabián Murillo Cerón 
 
Další hráč, který přišel do klubu na hostování do konce sezóny s opcí na případný přestup. Valencie, odkud tento kolumbijský stoper přichází, inkasuje za hostování 2 miliony eur, dalších 25 milionů by k netopýrům putovalo v případě aktivování opce. Vedení tímto příchodem reagovalo na dlouhodobé zranění Samuela Umtitiho a také na časté zdravotní problémy Thomase Vermaelena. Murrilo by tak měl především krýt záda Piquému s Legletem. Zatím stihl odehrát dva pohárové zápasy proti Levante, kde úplně nezářil.  
 
Jean-Claire Tobido
 
Devatenáctiletý francouzský mladík přichází vyztužit zadní řady Barcelony z Toulouse. Smlouvu podepsal na čtyři a půl roku a podle všeho by měl zdědit legendární číslo 6. Výhodou mládežnického reprezentanta je kromě věku také univerzálnost v defenzívě. Původně měl Tobido dorazit až v létě, ale nakonec se na Camp Nou přesunul už v zimním přestupovém okně.
 
Emerson 
 
Po Murillovi a Tobidobi pořídila Barça ještě dalšího defenzivní hráče a tím je Brazilec Emerson. Ten ale nepřichází přímo do katalánské metropole, nýbrž bude do léta roku 2021 působit v Betisu. Real Betis si podělil s Barcou přestupovou částku 12 milionů eur. 
 

Odchody

Denis Suárez 
 
Ani na další pokus se tomuto pětadvacetiletému ofenzivnímu záložníkovi nepodařilo napevno prosadit do A-týmu. Ke konci ledna se proto společně s vedením rozhodl, že vyrazí na další hostování. Tentokrát ale zamířil španělský hráč na ostrovy a to konkrétně do Arsenalu. Tam se znovu shledá s koučem Emerym, který jej vedl i při jeho anabázi v FC Sevilla v ročníku 2014/2015. Součástí této dohody je i možnost trvalého přestupu za částku okolo 20-25 milionů eur (přesná částka nebyla zveřejněna).
 
Munir El Haddadi 
 
Věčný náhradník odmítl prodloužit smlouvu a odešel do andaluské Valencie za 1 milion eur. V Barceloně debutoval v roce 2014 pod Luisem Enriquem a v 56 zápasech stihl vstřelit 12 branek. Kvůli velkému přetlaku v ofenzivě se jeho šance na výrazný počet minut na hřišti smrskly na minimum a proto je odchod půl roku před vypršením smlouvy logickým krokem. Španělský reprezentant si tak po Barceloně, Valencii a Alavésu vyzkouší další angažmá. 
 
Paulinho
 
Brazilský světoběžník se nastálo upsal čínskému Guangzhou a na Camp Nou za něj poputuje 42 milionů eur. Čínský klub tak uplatnil opci, kterou měl třicetiletý záložník ve smlouvě. Paulinho během svého působení stihl za Blaugranas odehrát 49 zápasů a vstřelit 9 gólů. 
 

Zdroje: transfermarkt.com, sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat