Situace ve skupině F: Za jaké konstelace může Barcelona postoupit?

Situace ve skupině F: Za jaké konstelace může Barcelona postoupit?

Barcelonský favorit si trochu zkomplikoval plány postoupit ze základní skupiny Ligy mistrů, když doma jen remizoval s pražskou Slavií a tak se jeho oficiální web podíval na všechny možnosti, v nichž si zajistí vstupenku do jarního osmifinále.

Druhý zápas v rámci skupiny, ve které se nachází Barca a sešívaní, skončil výhrou Borussie Dortmund, která otočila zápas ze stavu 0:2 na 3:2 a to zásluhou dvou branek Achrafa Hakimiho a zásahu Juliana Brandta. Kdyby tedy Katalánci zvítězili nad českou opozicí, měli by praktický jasný postup.

Ohrozila by jej jen situace, při níž by spolu s Dortmundem a Interem měli shodně 10 bodů. Pak by se hledělo na vzájemné souboje. To všechno je ale nyní otázkou spekulací ve stylu „coby kdyby“. Na druhou stranu je třeba dodat, že účast mezi nejlepšími šestnácti celky Evropy není zapovězena či jakkoliv ztracena. Naopak.

Blaugranas jsou stále neporažení a na prvním místě (o bod před BVB a o 4 před Interem), čili ve velmi dobré výchozí pozici. Dodejme, že na Barcelonu čekají domácí duel s Borussií a venkovní na Interu Milán. Slavia, jež okupuje poslední místo s pouhými dvěma body, mezitím přivítá Nerazurri doma a poté pojede na Vestfálský stadion.

V případě Slavie je nemožné, aby skončila výše než Barcelona. Pokud by svoje zápasy oba vyhrála a modro-bordoví prohráli, oba by měli 8 bodů a rozhodovaly by vzájemné zápasy, které hovoří ve prospěch Barcy. Znamená to tedy, že svěřenci Ernesta Valverdeho už mají zajištěnou účast v Evropské lize, což ovšem není jejich cílem.

Nejideálnějším scénářem je porazit Dortmund a vyhrát s jednozápasovým předstihem. Náskok by totiž činil 4 body a nikdo už by nedokázal skončit před Barcelonou. Zajímavostí je, že od začátku století odehráli barcelonští celkem osm skupinových klání proti německé opozici a ve všech z nich zvítězili. Bilance je tak na jejich straně.

Pokud se však Borussii podaří ubojovat bod, pak by barcelonským stačilo v posledním zápase s Interem pouze remizovat a stejně by stále skončili první. V případě porážky od milánského celku by se muselo čekat na to, zdali Slavie urve body Dortmundu či právě Interu. Pokud by Borussia vyhrála, tak by FCB stále šlo do souboje s Interem před ním.

V závěrečném utkání hraném na stánku Giuseppeho Meazzy by opět stačila pouze remíza. Jinými slovy nezáleží na tom, co se stane 27. listopadu na Camp Nou. Rozhodovat se tak může až v Itálii a také zde je historie na straně Barcelony, když se z devíti skupinových výjezdů vracela domů bez vítězství pouze jednou.

Na výběr Antonia Conteho čeká obtížný výjezd do Prahy a aby mohli pomýšlet na umístění nad Barcelonou, musí vyválčit minimálně bod. Ten už se narodil po prvním vzájemném utkání a to jej zachraňoval na poslední chvíli Nicoló Barella. Když Inter padne, Barcelona postoupí nehledě na to, co se vyvine v posledních dvou kolech.

Kdyby náhodou Barcelona prohrála v obou zápasech, pořád má velkou šanci projít dál. Záleželo by hodně na tom, jak by dopadl výjezd italské skvadry do Česka. V případě remízy a následné výhry s Katalánci by došlo ke shodě bodů a na řadu by přišly vzájemné zápasy. Ten první na Camp Nou skončil 2:1, čili Valverdeho borci mohou i prohrát 0:1.

Pokud by Inter vyhrál nad Slavií i Barcelonou a Dortmund, s nímž FCB remizovalo venku 0:0, by si ještě předtím z Katalánska odvezl také tři body, pak by si čtyřnásobní vítězové novodobé Champions League poprvé od sezony 2003/04 vyzkoušeli na jaře pouze Evropskou ligu, kterou si ještě pamatují jako Pohár UEFA.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

S naší formou venku je nutné porazit doma Dortmund a mít na výlet do Milana klid na nákupy... btw. Ve vzájemném utkání Interu se Slavií nezachraňoval na poslední chvíli Lukaku ale Barella.

07.11.2019, 09:22
Pajinos LaPri

a ještě jsem si říkal, že to musím zkontrolovat, zapomněl jsem smileyopraveno, díky

07.11.2019, 10:47

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat