Slavia zaskočila Inter a těší se na Barcelonu. Sledujte španělského giganta v domácí soutěži díky DIGI TV

Slavia zaskočila Inter a těší se na Barcelonu. Sledujte španělského giganta v domácí soutěži díky DIGI TV

SK Slavia Praha je jediným českým zástupcem v nejprestižnější klubové soutěži – milionářské Lize mistrů. Český šampion zahájil cestu "skupinou smrti" remízou 1:1 na hřišti Interu Milán. Na Slavii kromě Dortmundu čeká ještě FC Barcelona, jeden z nejslavnějších klubů světa. Její zápasy v domácí LaLize můžete sledovat prostřednictvím českého televizního operátora DIGI TV.

Slávističtí fanoušci v půlce září zaplavili červeno-bílými barvami italský Milán a na slavném stadionu San Siro, kde sídlí Inter i městský rival AC, se málem radovali ze senzace. V listopadu se spousta z nich chystá vyrazit na Camp Nou s kapacitou 99 354 diváků.

"Takže míst je mraky. Klub navíc oficiálně nevyhlásil, že nesmíme do jiných sektorů než pro hosty, takže jsem přes webové stránky koupil lístek za zhruba 90 eur (v přepočtu skoro dva a půl tisíce korun) pomocí katalánské VPN. Jinak bych se musel spoléhat na kamarády z Barcelony," vypráví Petr, hrdý fanoušek sešívaných z Vršovic, a dodává, že se během výletu vykoupe i v moři.

Ale v Česku se najdou tisícovky fotbalových příznivců, kteří budou ve dvojzápase Slavie s Barcelonou přát klubu ze Španělska. Členové českého fanklubu Barçy (a samozřejmě nejen ti) mohou sledovat ligová utkání na kanálech DIGI TV. V úterý 24. září Barcelona hostí Villareal (20:55, DIGI Sport 1 HD). V sobotu 28. září startuje na DIGI Sport 1 HD v 15:55 přímý přenos duelu Getafe vs. Barcelona.

Fotbalisté katalánského celku pak stihnou ještě domácí souboj se Sevillou (6. října), kde chytá i český reprezentační gólman Tomáš Vaclík, a generálkou před zápasem v Praze bude utkání na hřišti Eibaru (20. října). O tři dny později už nastoupí hvězdy Barcelony ve vršovickém Edenu k duelu Ligy mistrů, odveta je na programu 5. listopadu.

FC Barcelona rovná se Lionel Messi. Ale v posledních dnech argentinskou modlu trochu zastínil Ansu Fati. Rodák z hlavního města Guinea-Bissau se v deseti letech přes Sevillu dostal do vyhlášené mládežnické akademie La Masía, když jeho otec odmítl velkorysou nabídku konkurenčního Realu Madrid.

A nyní už talentovaný útočník Fati překonává klubové rekordy.  Je z něj nejmladší ligový střelec v historii Barcelony, když se na hřišti Osasuny prosadil ve věku 16 let a 304 dnů. O 14 dní později skóroval proti Valenci jako nejmladší barcelonský hráč na Camp Nou. A ve věku 16 let a 321 dní debutoval v Lize mistrů, čímž o 231 dní překonal právě Messiho. Afričana už teď sleduje na Instagramu 1,2 milionů uživatelů. Dívejte se na Fatiho fotbalové umění a cestu ke hvězdám i vy díky DIGI TV!




Diskuze

Co to je???? Novy sponzor?

24.09.2019, 17:37

Reklama

24.09.2019, 18:18

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat