Soudce poslal Daniho Alvese za znásilnění do vězení

Soudce poslal Daniho Alvese za znásilnění do vězení

Bývalý hráč FC Barcelona byl zatčen a vypovídal před soudem, který vyšetřuje události, k nimž došlo 30. prosince v Suttonově pokoji.

Soudce nařídil předběžný trest odnětí svobody bez možnosti kauce pro bývalého hráče FC Barcelona Daniho Alvese za znásilnění, jak požadovala obžaloba a soukromá žaloba jménem oběti. Hráč vypovídal před barcelonským soudcem, který vyšetřuje stížnost na sexuální napadení, údajné znásilnění, jehož se měl fotbalista dopustit v noci 30. prosince v nočním klubu Sutton. Nejprve vypovídal žalobce, který stížnost v plném rozsahu potvrdil, a v jednu hodinu odpoledne byl Alves, který byl převezen do soudní síně Ciutat de la Justícia, kde byl vyslechnut soudcem 15. barcelonského soudu, který zahájil řízení na základě sdělení z nemocnice Clínic, centra, kde byla oběť ošetřována.

Po skončení výpovědi se Alves vrátil do soudní cely, kde čekal na rozhodnutí soudce, zda přijme opatření požadovaná obžalobou a soukromým žalobcem. Soudce nakonec souhlasil s jeho uvězněním, přičemž dal absolutní důvěru verzi oběti, a ne verzi hráče, který popřel sexuální agresi, k níž došlo v koupelně soukromého pokoje. Soudce vzal v úvahu nejen věrohodnost sexuálně napadené ženy, ale také to, že její slova potvrzují další vyšetřovací důkazy, jako jsou forenzní zprávy, otisky prstů, bezpečnostní kamery a výpovědi zaměstnanců diskotéky. Oslovené zdroje ujišťují, že sportovec, který v současnosti hraje za mexický tým Pumas, si během výslechu u soudu i na policejní stanici Mossos, která ho zatkla brzy ráno po předvolání k výpovědi, protiřečil. Alves, který před čtrnácti dny na videu zaslaném televizi Antena 3 popřel, že by se s mladou ženou stýkal, tento pátek změnil svou verzi a ujistil, že šlo o dobrovolný vztah.

DŮVODY UVĚZNĚNÍ

Soudce rozhodl o uvěznění brazilského hráče, protože nemá ve Španělsku žádnou známou adresu, a proto hrozí nebezpečí útěku a vyhýbání se spravedlnosti, stejně jako jeho ekonomická schopnost uprchnout a protože Španělsko nemá s touto jihoamerickou zemí uzavřenou dohodu o vydávání. Soudce vzal v úvahu také možné maření spravedlnosti, kterého se sportovec mohl dopustit. Soudce si prohlédl videozáznamy z bezpečnostních kamer diskotéky, na nichž je vidět, jak hráč vchází do koupelny VIP místnosti a odchází z ní. V koupelně byly nalezeny zbytky spermatu.

Alves dorazil do Ciudad de la Justicia po 10:00. Nastoupil na zadní sedadlo vozu s logem Mossos d'Esquadra. Hráč byl v pátek ráno předvolán na policejní stanici Les Corts a po výpovědi vyšetřovatelům z UCAS (Unitat Central d'Agressions Sexuals) byl formálně zatčen a předveden k soudu. Hráč se nacházel ve Španělsku, kam odcestoval v rámci soukromé pracovní cesty. Proto ho Mossos dokázali předvolat. Agenti předali policejní zprávu soudci v pátek.

Alves, který v současné době hraje za mexický tým Pumas, se dnes ráno vysmíval novinářům, kteří na něj čekali před branami policejní stanice a kterým se nepodařilo pořídit žádný snímek jeho vstupu na policejní stanici. Zachytili však hlídkové auto, ve kterém byl převezen do Ciudad de la Justicia. Strávil asi tři hodiny s ostatními pachateli, kteří čekají, až na ně tento pátek přijde řada, a v jednu hodinu odpoledne byl odveden do soudní síně patnáctého soudu.

CESTA Z MEXIKA

Alves byl 30. prosince v Barceloně, kde využil několik dní dovolené po mistrovství světa v Kataru. Bývalý hráč přiznává, že tu noc navštívil noční klub Sutton, ale popírá, že by ženu napadl. Ve videu zaslaném televizi Antena 3 vysvětlil: "Když se rozhodnete jít na záchod, nemusíte se ptát, kdo je na záchodě, abyste mohli jít na záchod. Je mi velmi líto, ale nevím, kdo je ta dáma. Neznám její jméno, neznám ji, v životě jsem ji už neviděl. Za celá ta léta jsem nikdy nenarušil něčí prostor bez jeho svolení. Jak bych to mohl udělat ženě nebo dívce. Ne, proboha. Už toho bylo dost. Zejména proto, že ubližují mé rodině, protože vědí, kdo jsem."


Zdroje: sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat