Soustředění na Mallorku je pro Barcelonu minulostí, na soupisce chybí nově i Arthur a Fati

Soustředění na Mallorku je pro Barcelonu minulostí, na soupisce chybí nově i Arthur a Fati

Tak, jako obvykle, se i v rámci tohoto týdne barcelonští připravovali na další ligový duel, kterým bude v sobotu ten domácí s Mallorkou. Na ten se chystali prostřednictvím tří tréninkových jednotek, po kterých došlo na zveřejnění osmnáctičlenné nominace, v níž nově schází další dva marodi.

Vzhledem k faktu, že Barcu nečekal uprostřed týdne žádný mač, dovolil kouč Ernesto Valverde svým svěřencům dva volné dny. Do práce se tak všichni vrátili až ve středu a to na zapršeném hlavním hřišti komplexu Ciutat Esportiva. K áčkařům se přidalo 6 členů rezervy, jmenovitě Iňaki Peňa, Ronald Araújo, Riqui Puig, Álex Collado, Kike Saverio, Carles Pérez a Ansu Fati.

V hlavní skupině se nenacházeli Marc-André ter Stegen, Arthur Melo, Clément Lenglet a Antoine Griezmann, kteří však měli povolení od trenéra. Na druhý den se opět cvičilo za deštivých podmínek a z rezervy se tentokrát k A-mužstvu přidali pouze Araújo, Pérez a Fati, který ve čtvrtek podepsal novou smlouvu, za což musel proběhnout nechvalným tunelem.

Stejná praktika čekala i na držitele Zlatého míče, Lionela Messiho. Na rozdíl od prvních dvou jednotek, které se uskutečnily dopoledne se začátkem v 11:00 SEČ, se páteční konala až v podvečer a to přesněji v 18:00 SEČ. Krátce před ní zasedl před novináře lodivod Blaugranas a to na obvyklou tiskovou konferenci v sálu nesoucím jméno po Ricardu Maxenchsovi.

Ovšem zpátky ke cvičení. Na něm se poranili Arthur Melo s Ansuem Fatim a jejich účast v sobotním klání je tak vyloučená, což potvrdila i neúčast na seznamu nominovaných. Brazilce trápí třísla, mladého Španěla, jenž ve čtvrtek podepsal nový kontrakt, potom koleno. Oba tedy v pátek cvičili o samotě a do hlavní skupiny se přidali pouze Peňa s Pérezem, který na soupisce je.

Dodejme, že na Camp Nou se začíná dnes v 9 hodin večer. Bude se jednat o první vzájemný zápas od 6. dubna roku 2013. Tehdy se hrálo rovněž v sobotu a všech 5 branek při „manitě“ (španělský ekvivalent českého „búra“, pozn. přek.) padlo v prvním poločase. Hattrickem se blýskl Cesc Fábregas, dvojičku pak přidal Alexis Sánchez (dnes hráči Monaka a Interu).

Památným momentem v tomto střetnutí však byl návrat Érica Abidala, který se po roce od operace jater vrátil do sestavy. V 70. minutě střídal Gerarda Piquého a celý stadion byl na nohou. Napříč všemi soutěžemi je Barca proti Mallorce neporažena už 6 domácích zápasů s bilancí 5 výher a 1 remíza. Poslední porážka – 2:3 – přišla v květnu roku 2008.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat