Španělská Supercopa zná své termíny: semifinále 8. a 9. ledna, finále o 3 dny později

Španělská Supercopa zná své termíny: semifinále 8. a 9. ledna, finále o 3 dny později

Premiérový ročník Supercopy de Espaňi hraný systémem „final four“ se uskuteční mezi 8. a 12. lednem roku 2020 v saúdskoarabské Džiddě a vedle mistra ligy z Barcelony a vítěze poháru z Valencie se jej zúčastní vicemistr z Atlétika Madrid a třetí nejlepší celek uplynulé sezony LaLigy Santander, Real Madrid.

Zatímco ve většině předních soutěží v Evropě se už o superpohár bojovalo – včetně samotného souboje o ten evropský – ve Španělsku se tato každoroční soutěž teprve bude konat. Netradičně tomu bude v Saúdské Arábii, konkrétně pak ve městě Džidda, kam se sjedou 4 nejlepší španělské celky ve složení FC Barcelona, Atlético de Madrid, Valencia CF a Real Madrid.

Vše odstartuje semifinálový souboj posledních dvou zmiňovaných, kteří poměří síly ve středu 8. ledna. O den později zkříží meče nedávní soupeři v lize a finále se pak uspořádá v neděli 12. ledna. Všechny zápasy by měly začínat v 8 hodin večer středoevropského času a dějištěm bude ve všech případech stánek King Abdullah Sports City na severu výše jmenovaného města.

Podoba semifinálových dvojic je známa od 11. listopadu, kdy v centru španělské federace RFEF nacházejícím se v madridském Las Rozas proběhl los. Jedná se o 2. zápolení o španělskou trofej hranou mimo území země. Loni se hrálo na Stade Ibn Batouta v marockém Tangeru. Poprvé v dějinách si pak místo dvou týmů a dvojzápasu zahraje čtveřice mužstev pavouka.

Dodejme, že Barcelona má na svém kontě 13 vítězství ze třiadvaceti účastí a o Supercopu bude bojovat jako obhájce trofeje z loňského roku a mistr ligy. Vítězem poháru se letos na jaře stali valencijští netopýři, kteří se z celkové výhry radovali jednou a ve třech zbývajících účastech zůstali finalisty. Naposledy se v rámci tohoto turnaje představili v roce 2008.

Po více než pěti letech si o celkový triumf zahrají i Los Colchoneros, se dvěma výhrami v šesti účastech a vítězové ročníku 2014. Bílý balet se pak naposledy z vítězství radoval v roce 2017 a celkem má na svém kontě 10 vítězství a 15 finálových účastí. Dodejme, že 3. nejúspěšnějším týmem historie je Deportivo de La Coruňa se třemi výhrami z let 1995, 2000 a 2002.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat