Spojí Dembélé svou budoucnost s Barcelonou do roku 2027?

Spojí Dembélé svou budoucnost s Barcelonou do roku 2027?

Podle zprávy, která dnes proběhla v médiích, již Barcelona nabídla Ousmane Dembélému prodloužení smlouvy a to až do 30. června 2027. Dembélé totiž vstupuje do posledního roku svého druhého kontraktu v Barceloně a klub se chce vyhnout situaci, kterou zažil loňský rok před prodloužením kontraktu.

Francouzskému křídelnímu hráči končí současná smlouva až v roce 2024, ale již nyní mají probíhat jednání o jeho pokračování v klubu. Vyhlídky jso udobré, protože hráč chce v Barceloně pokračovat i další roky a klub věří, že se mu v následujících týdnech podaří dosáhnout dohody. Dembélého zástupci se již před necelým týdnem sešli s vedením Barcelony, aby začali projednávat jeho pokračování v týmu. Jednalo se o první kontakty, při nichž dal klub jasně najevo, že s Dembélém počítá i do budoucích let. Dokonce podle deníku Sport, už měl klub dokonce předložit návrh, který by Dembélého spojil s Barcelonou na další tři roky nad rámec současné smlouvy, která zůstává v platnosti. Dembélého zástupci mají nyní tento návrh studovat, aby se brzy pokračovalo v jednáních.

Barça považuje Dembélého za naprosto strategického hráče a udělá vše pro to, aby ho na Camp Nou udržela ještě několik let. Francouz již loni v létě prodloužil smlouvu, ale učinil tak pouze na dva roky. Hlavní roli může hrát dobrý vztah s Xavi Hernándezem, který nevynechá příležitost Dembélého pochválit před novináři. Dembélé se v Barceloně cítí šťastný a stal se jednou z nejnebezpečnějších ofenzivních zbraní týmu.

Xavi dal Dembélému jasně najevo, že o něj stojí i do budoucna a že bude i nadále mít v týmu vůdčí roli. Francouz je totiž spolu s Lewandowskim útočníkem číslo jedna. Oběma hráčům v útoku důvěřuje nejvíce a mají u něho jistotu pokračování. V Xaviho plánu pro příští sezónu je Dembélé nezpochybnitelnou jedničkou.


Zdroje: sport.es



Diskuze

Tak co si budem, ono těch kvalitních křídel moc na trhu není a pokud není Dembele zrovna zraněný, tak k nim i přes své labilní ztráty a nepromyšlené zakončování šancí patří.

11.05.2023, 18:11
Reekwon
Senior editor

Bude to zřejmě nepopulární názor, ale já bych se ho pokusil prodat. Pokud potřebujeme tak nutně peníze, tak v něm ty peníze jsou. Zkrátka prozkoumat možnosti a zkusit za něho něco urvat, protože už mu prostě nevěřím, respektive nevěřím jeho tělu, že dokáže dát sezónu bez zranění. Před tímto posledním zraněním byl sice dlouhou dobu v pořádku, ale ten sval ho zase zradil a vypadl nám na nejdůležitější část sezóny a nechápu, že klub chce tohle i nadále riskovat. Je to kvalitní fotbalista, extrémně technický, asi nejtechničtější v celém našem týmu, ale také mu chybí góly, dává jich opravdu málo. Na počet odehraných minut má velmi nízkou úspěšnost a jeho průměr je víc jak 300 minut na jeden gól. Chápu Xaviho, že si ho chce nechat, protože si prostě sedli, jenže takhle se fotbal dlouhodobě dělat nedá a určitě ne v Barceloně. Tuto sezónu získáme titul, což je skvělé, po minulých sezónách, nicméně příští rok už to nebude spoustě fanouškům stačit a budou chtít minimálně vyřazovací boje Ligy mistrů, když se ale zase Dembélé zraní, jak nám pomůže? Měl zajímavou loňskou sezónu, někdo tvrdí, že byl "brutální", protože zaznamenal jen v Lize 13 asistencí, bohužel k tomu ale přidal jeden jediný gól. Místo toho, aby fanoušci tlačili z klubu Fatiho, který má celou kariéru pořád ještě před sebou, tak by jsme měli spíše hledat možnosti, jak zbohatnout na Dembélém. Který i přes své zranění letos odehrál o 255 minut více, než Fati a má pouze o 1 gól a 3 asistence více. Já osobně teda z jeho prodloužení radost mít nebudu.

11.05.2023, 19:21
Myšák Reekwon
Systémový administrátor

Souhlas. Beztak se zase zraní 😁

11.05.2023, 19:49
Tarja Reekwon

Pokud by se mel vratit Messi a prisla by schopna nabidka, nevahala bych. Jak pises, zbytecny risk.

17.05.2023, 14:44
Caltic8
Administrátor

Myslím, že nepopulární už je spíš jeho obhajoba. Ani ne tak kvůli gólům, protože přes nedobrá čísla je pořád výrazně lepší křídlo než Fati, Torres i Raphinha. Ale ta jeho zranění vypadají jako neřešitelný problém, jak říkáš. Těžko uvěřit, že je v Barceloně skoro šest let. Každé léto se píše, že příští sezónu se stane "tou posilou" nebo jak mu pomohl nový fyzioterapeut a jídelníček. A výsledkem je, že to ve 25 letech fyzicky nedává.

11.05.2023, 19:49

Bylo by dobré si konečně přiznat, že Dembelé nebyl dobrá investice, přestat do něj cpát další peníze a pokusit se ztrátu aspoň trochu kompenzovat jeho odchodem. Za šest let odehrál pouhých 10 000 minut, platit takového hráče znamená vyhazovat prachy z okna. A když k tomu přidám nevyrovnané výkony a neprofesionální přístup, není o čem.

11.05.2023, 23:19

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat