Sportovní ředitel Interu: Bude-li Barcelona chtít Lautara, musí zaplatit výkupní klauzuli

Sportovní ředitel Interu: Bude-li Barcelona chtít Lautara, musí zaplatit výkupní klauzuli

Piero Ausilio potvrdil v rozhovoru pro Sky Italia, že Inter nemá v plánu s Barcou jednat o Lautaru Martínez. S ním se Katalánci domluvili, jak psaly média v průběhu týdne, nicméně s jeho současným zaměstnavatelem to bude těžké, i dle slov sportovního ředitele Nerazurri.

Pokud chce Barcelona koupit Lautara, musí zaplatit klauzuli ve výši 111 milionů eur. Martínez není na prodej. Barca nás kontaktovala, jelikož spolu máme dobré vztahy, ale sdělili jsme jí, že nemáme v úmyslu jej pouštět. Existuje pouze jedna možnost, jak může tento hráč opustit Inter a to je po zaplacení klauzule. Každý jí ví, její skrývání by bylo zbytečné. Je to složité, jelikož má i specifické datum a finanční podmínky.

Klauzule vyprší v první červencové dny, což není dlouhá doba, ale jedná se o jedinou možnost, jak může Lautaro odejít. Kontaktovalo nás hodně klubů a mezi těmi, které měly největší zájem, je i Barcelona. Nyní však na toto téma nehovoříme s nikým, jelikož s ním počítáme. Je to důležitá osoba klubu a nezapomínejme na to, že má 3 roky na stávající smlouvě. Není v zájmu klubu prodávat nejdůležitější a nejlepší hráče.

Chceme si je udržet a na trhu naopak posílit, což platí i o Lautarovi.“ Dodejme, že nejen kvůli krizi spojené s pandemií koronaviru bude velice obtížné pro FCB, aby sehnala takto velkou sumu na akvizici jednoho hráče. Až doposud se hovořilo o možné výměně za jiného hráče - např. Arturo Vidal či Nélson Semedo - jako páka na snížení protiváhy, nicméně to se nyní zdá jako hudba minulosti.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat