Velký letní sraz 2011

Velký letní sraz 2011

S měsíčním prodlením přináší web www.FCBarcelona.cz reportáž ze srazu českých a slovenských Culés, který se uskutečnil 23. a 24. července v Křenovicích u Brna. Počasí nám přálo, i když žádné tropické přeháňky se neuskutečnily ani v kladném, ani v záporném slova smyslu. Prostě vše vyšlo tak akorát a sraz byl jedním velkým úspěchem. Prezentaci Fanklubu nevyjímaje.

Hlavně proto, že týden předtím to nevypadalo ohledně počasí vůbec dobře, ještě v pátek se na mnoha místech republiky vyskytovaly přeháňky nebo dlouhodobější déšť. Jenže sobota ráno vyšla přesně podle předpovědi, polojasno a teplota tak akorát. Jelikož ale pravděpodobně někteří fanoušci, kteří již dříve účast přislíbili, předpovědím nevěři (a není se teda čemu divit), poslední dny před konáním srazu svou účast nepotvrdili.

I tak ale vládla mezi pořadateli, hlavní jitrnicó Giannim a adminy webového portálu www.FCBarcelona.cz, pozitivní a optimistická nálada. Postupem času se i změnila ve skutečnost, když už od jedenácté hodiny dopolední se hřiště SK plnilo na první pohled obyčejným zástupem červenomodrých. Křenovice mají taktéž červenomodrou barvu ve znaku, ale tentokrát to byly barvy Barcelony, které vyznávají čeští a slovenští Culés, kteří se srazu zúčastnili.

Vše tedy vypadalo skvěle, počasí drželo a tak se jen čekalo na poslední opozdilce, musím tedy přiznat, že jsem mezi ně patřil i já. Nakonec se okolo jedné hodiny odpolední sešlo 30 fanoušků a fanynek Barcelony, kteří se převlékli do tentokrát "hracích" dresů, nasadili kopačky, oblékli štulpny a trencle a šlo se hrát přátelské utkání.

Na trávník SK Křenovice? Omyl. Domácí připravili barcelonským nemilé překvapení mourinhovského typu, když trávník byl nepokosený a o kropení se dalo pochybovat (nebereme-li v úvahu déšť z předchozího týdne). Na místní Santiago Bernabéu se tedy nešlo, ale dle slov Gianniho je tréninkové hřiště pouze pět minut pěšky. Další omyl. Pět minut znamenalo více než dvacetiminutou křížovou poutní cestu za vesnici.

Vše ale napravil stav pažitu, který se pouze pro nás pokropil před samotným výkopem. Vlajky vlály, foťáky začaly blejskat a na hřiště se postavila proti sobě dvacítka borců. Fanynky totiž zásadně odmítaly hrát. Třeba příště. Na druhou stranu příval fotek by nebyl tak mocný, nebýt právě jejich snah zachytit dění na hřišti.

No dění. Někteří se poflakovali ležérně před svou bránou a více než brankáře připomínali opalující se turisty před Nou Campem. To mladá garda v útoku se snažila vytvářet neuvěřitelné gólové příležitosti. Proměněných gólů ale nebylo mnoho, a to i přesto, že střed pole ovládali zkušení borci. Kolik že to nakonec skončilo? 3:2 pro Barcelonu ;-). Dokonce i místní občané se přišli podívat na tu slávu.

Ale sraz nejsou pouze fotbalové zápasy, i když těch si Culés užili ještě v podvečer dost a dost. Ale také jídlo, zpěv a komentování klubového dění. Vše bylo připraveno do detailů. Jídlo bylo skvělé (masíčko bylo vynikající) a uzené klobásky taktéž, jen ta technika trochu pokulhávala. "Přímý" přenos finále ligy mistrů byl tak k vidění v netypickou hodinu pro tuto soutěž, ale co je hlavní, už v situaci, kdy někteří "hráči" takříkajíc odpadli "únavou". Ono Čerta neradno drážditi mlsnou hubou.

Hlavní částí večerního programu ale byla prezentace fanklubu FC Barcelony, který nese název Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues. Odvolává se tak na původ fanklubu, který je České republiky, proto nosí ve znaku Dvouocasého lva. Fanklub je ale určen, stejně jako portál www.FCBarcelona.cz, českým i slovenským fanouškům, kteří se tak již od vydání tohoto článku mohou registrovat za členy ZDE.

Jiní hráči posléze dali přednost hazardu před pravidly opředenou hrou jménem fotbal a první den srazu se pomalu chýlil ke konci. Druhý den to někteří hráči, hlavně ti, kteří si zahráli s Čertem, neměli vůbec lehké. Ale i tak se družně debatovalo o prožitém večeru a jelikož poledne bylo blíže než si kdo dokázal představit, pomalu se začali Culés rozjíždět ke svým domovům.

Co dodat? Snad jen, abychom se příště sešli ještě v hojnějším počtu a mohli společně oslavit další barcelonské triumfy stejně jako fanklub Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues, který byl zúčastněným fanouškům prezentován a který se podílel na nákladech za tento sraz. Zároveň chci poděkovat těm, kdož se zúčastnili, pořadateli Giannimu a všem těm, kdož drží našim stránkám a fanklubu palce.

Visca el Barça i visca la nostra Penya! Ať žije Barça a ať žije naše Penya!


Zdroje: Valdo



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat