Stadion barcelonské rezervy, juniorky a ženského družstva, Estadi Johan Cruyff, otevře své brány 27. srpna

Stadion barcelonské rezervy, juniorky a ženského družstva, Estadi Johan Cruyff, otevře své brány 27. srpna

Rada katalánského velkoklubu FC Barcelony se v pondělí usnesla na konkrétním datu, kdy se otevře nový stánek určený pro B-tým, výběr do devatenácti let a ženský celek zvaný Femení. Stane se tak v úterý 27. srpna a to přesně v 7 hodin večer a o dvě hodiny později zápasem proti juniorskému mančaftu Ajaxu.

Na zasedání představenstva klubu FC Barcelona, které proběhlo včera, v pondělí 15. července, padlo rozhodnutí týkající se slavnostního otevření Estadi Johan Cruyff, které nahradí dosavadní sídlo béčka Miniestadi a zároveň nově poskytne domov i týmu v kategorii U19 zvanému Juvenil A a ženské sekci. Tímto datem je úterý, 27. srpen letošního roku.

Po sedmé hodině večerní vypukne oslava s různými aktivitami kolem stadionu, než ve 21:00 SELČ přijde na řadu symbolický přátelák mezi devatenáctkami Barcy a Ajaxu – klubů, jimiž prošel nositel jména stadionu pro 5 tisíc diváků, Johan Cruyff. Kompletní program zveřejní klub na svých stránkách v nejbližších dnech.

Dodejme, že práce na stadionu, který je první instalací v rámci projektu Espai Barca, v jehož rámci dojde i na rekonstrukci Camp Nou, už jsou zdárně dokončeny. Trávník byl položen uprostřed dubna a nechybí na něm ani dvě výsledkové tabule vyrobené německou společností, které jsou umístěné naproti sobě.

Původně měla proběhnout inaugurace v červnu, nakonec proběhne o den dříve výše uvedenému zápasu – 26. srpna – to včetně slavnostní ceremonie při příležitosti odhalení sochy legendárního Nizozemce. Ten zesnul před třemi lety, avšak jeho ideologie, kterou v letech 1985 až 1996 praktikoval nejprve v Ajaxu a pak v Barceloně, žije dál.

Mestre, Barca TV a Barca Fundació

Dalšími tématy včerejšího jednání bylo veřejné uznání Jordimu Mestremu, který se rozhodl rezignovat z postu viceprezidenta, dále zavedení HD obrazu v klubové televizi Barca TV, která už funguje 20 let a poděkování klubové nadaci, jež za dva dny oslaví 25 let od svého vzniku, za to, čeho dosáhla na poli hájení práv v oblasti rozvojových zemí.


Zdroje: fcbarcelona.cat, sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat