Suárez gratuloval Griezmannovi, který si myslí, že je to zápas od zápasu lepší. Rakitič označil Barcelonu za nejlepší místo

Suárez gratuloval Griezmannovi, který si myslí, že je to zápas od zápasu lepší. Rakitič označil Barcelonu za nejlepší místo

K mikrofonům zamířila po sobotní výhře 5:2 nad Mallorkou trojice hráčů oděná do barev, které vyznává Barcelona a to autoři zbývajících branek po hattricku Lionela Messiho a jeden ze středopolařů, který se poslední dobou opět dostává do hry.

Luis Suárez

U toho gólu jsem věděl, že nemám k dispozici široký úhel a musel jsem tak zahrát patičkou. Hledal jsme odražený míč, protože takovým způsobem pak dáváte brankáři menší šanci.

Toto vítěství definuje sebevědomí a důvěru, kterou získáváme s dalšími zápasy. Více hledáme své spoluhráče a dnes (vyjádření proběhla v sobotu, pozn. přek.) jsme odehráli skvělé utkání.

Griezmann si musí zvyknout na nový post v útoku, hledat své místo v sestavě a také pozici na hřišti. Gratuluji mu k tomu, jak se adaptoval, jelikož v tomto týmu to není snadné.

Někdy se stane, že spálím jednodušší akce. I trenér mi říkal, že je třeba mít na takové góly nářadí. Nejdůležitější věcí je ale vyhrávání.

Antoine Griezmann

Jsme zde od toho, abychom si na hřišti navzájem rozuměli a je to zápas od zápasu lepší. Dnešek byl speciální pro Lea a chtěli jsme pro něj sehrát dobrý zápas. Jsem rád, že jsem mohl pomoci k vítězství. Bylo důležité zvítězit a odehrát dobré utkání. V první půli jsme hráli skvěle a nyní nás čeká duel v Lize mistrů, ve kterém také musíme zvítězit.

Před tou brankou jsem viděl, že tam je prostor a ter Stegen mohl ten míč zahrát kamkoliv chtěl. Byl jsem sám před brankářem a když máte tolik metrů vzdálenost, musíte dobře přemýšlet, jak tuto akci zakončíte. Já nicméně věděl, co mám udělat.

Ivan Rakitič

Pracovali jsme velmi dobře a využili úplný tlak v utkání s týmem, který chtěl hrát. Zasloužili jsme si takto vyhrát. Existují elementy, na kterých musíme zapracovat, ale je třeba následovat tuto cestu. Je velmi důležité nabýt sebedůvěry v zápasech na vlastním stadionu, která se později projeví v těch venku. První krok jsme udělali v Madridu a pořád se potřebujeme zlepšit.

V posledních měsících se stalo hodně. Někdy se stane něco, čemu nerozumíte, ale musíte to přijmout. Já už to zažil. Nic vám nedá nic zadarmo a chci odvést to nejlepší. Pokud zde mohu hrát, vždy jsem tvrdil, že pro mě není lepšího místa k získávání trofejí, než tady v Barce. Je to pro mě perfektní místo.

Chci si užívat hru a snažit se pomoci týmu být ještě lepším. Vydávám ze sebe to nejlepší a pokud tomu je tak, jako v posledních utkáních, tím líp. Jsem zde proto, abych hrál, využíval mé šance a nabýval důvěry mého trenéra a kolegů. Jsem připraven na všechno.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat