Tagliafico: Messi se naučil užívat zápasy za Argentinu

Tagliafico: Messi se naučil užívat zápasy za Argentinu

Argentinský deník Ole otiskl ještě minulý týden v sobotním vydání interview s levým zadákem ve službách Ajaxu Amsterdam, Nicolásem Tagliaficem. Sedmadvacetiletý rodák z Buenos Aires v něm pohovořil o svém krajanovi a reprezentačním spoluhráči, Lionelovi Messim.


Člověk má dojem, že v národním týmu máte tým, který podporuje Messiho, ale není na něm závislý.

A tohle i chceme, je to správné řešení. To se musí najít nejen pro Lea, ale rovněž do budoucnosti a pro to, co leží před námi. Chceme se vyvíjet a je dobré, že mám solidní základy. Nemůžete postavit něco, co později zboříte. Pokud můžeme my pomoci Leovi a on zase nám, je to mnohem lepší. Potřebujete vystavět tuto strukturu a opírat se o ní.

Na poslední Copě Américe se zdálo, že se Messi cítí dobře jako lídr. Jaká změna se u něj podle tebe stala?

Messi se uvolnil z toho tlaku zpovídat se za výsledky. Nikdo se po porážce nerozzlobí a on si více uvědomil, že se musí bavit hraním za národní tým. Nevím, kdy bude hrát, ale už jej nečeká příliš mnoho turnajů s reprezentací. Musí si užívat vše – od zápasů přes tréninky. Je to lídr týmu a chrání jej. To jsme neviděli vždy a je dobré, že týmu takovým způsobem pomůže. Je to pro nás dobré.

Říkal jsi, že se Messi naučil užívat hraní za národní tým. Lze toho dosáhnout i se zodpovědností, která přichází s hájením reprezentačních barev?

Ano, lze. V Ajaxu jsem hrál proti velmi obtížným soupeřům jako například Real Madrid a užil si to. V reprezentaci to někdy není snadné, protože více uvažujete nad výsledkem, než nad tím, jak jej dosáhnete. Pokud však jsme přesvědčení naší ideou, lze si hru užít. Všechny zápasy jsou odlišné a může se stát cokoliv. Musíte být klidní v tom, co děláte a když uspějete, odpočinete si a užíváte. Výsledky jsou hlavní, ale abyste začali vyhrávat, musíte začít dělat to, co byste měli. A později výsledky přinesou sebedůvěru.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat