Talentovaný odchovanec Barcelony je dle médií na cestě z PSG

Talentovaný odchovanec Barcelony je dle médií na cestě z PSG

Deník Le Parisien informuje o možném odchodu mladíka, který si prošel barcelonskou akademii, z Paris Saint-Germain. Nejedná se však o Xaviho Simonse, který si před časem zvolil peníze před vytvořením odkazu, ale o další produkt La Masie.

Řeč je o Kaysi Ruizi-Atilovi, talentovaném sedmnáctiletém fotbalistovi, jenž Katalánsko opustil poté, co zdejší gigant obdržel od FIFA trest za nesprávné registrace nezletilých hráčů. Nyní je dostatečně starý na to, aby se stal členem prvního mužstva, ovšem toho se u PSG nedočká. Ruiz-Atil hraje na postu záložníka je typickým představitelem barcelonského stylu. Aby ne - studentem v prostorách akademie byl od 7 do 15 let.

Nyní má velmi důležitou roli v mládežnickém výběru francouzského celku a několikrát cvičil i s členy prvního mužstva. Jeho cílem je nyní trénovat se staršími kolegy, ovšem nevole k tomu, aby si s nimi i zahrál jej může dohnat k tomu, že změní působiště. Údajně měl požádat o odchod již v lednu, ale ani to mu Pařížané neumožnili. Kays zkoumá se svými zástupci možnosti. Jeho smlouva vyprší už příští rok a jiné celky už kolem něj začínají kroužit.

Některé mu nabízejí tréninky s A-týmem a pravidelnou zápasovou porci v rezervě. Jeho agentem je mimochodem Alain Migliaccio, který zastupuje i trenéra Realu Madrid, Zinedina Zidana. Mezi zájemci je i Barcelona, která nechce dopustit, aby jí podruhé utekl šikovný hráč do Realu Madrid, jako tomu bylo u Takefusy Kuba. Do řady o jeho služby se však měla nově postavit i londýnská Chelsea. A PSG s ním chce prodloužit smlouvu.

Jeho současná mzda už dosahuje úrovně zkušenějších harcovníků působících v Ligue 2, francouzské druhé nejvyšší soutěži. Kvůli nedostatku vstřelených branek se ale k ní nepřiblížil, jelikož právě bonusy za góly umožňují, aby byl takto blízko profesionálním hráčům. Před rokem se mu rovněž deaktivovala klauzule týkající se automatického prodloužení, čili se skutečně zdá, že budoucnost Kayse Ruize-Atily se nachází mimo Paříž.

Dodejeme, že jde o hráče francouzské národnosti s marockým pasem (díky otci Radouanovi Atilovi), který se narodil 26. srpna roku 2002. V právě probíhajícím ročníku UEFA Youth League si připsal 5 startů (všechny v základní sestavě), v nichž odehrál 94 % ze všech možných minut a uviděl 3 žluté karty. Dále pak tento střední či ofenzivně laděný záložník pocházející ze 7. lyonského arrondissementu nakoukl i do výběru Maroka do sedmnácti let.

Zároveň už ale byl povolán i do mančaftů Les Bleus a to konkrétně v kategoriích U15 a U16. Oděvním partnerem rodáka z Lyonu je adidas. Dodejme, že první fotbalové krůčky udělal v celku FC Gerland mezi roky 2006 až 2009, než se na pár měsíců přesunul do věhlasné akademie Olympique Lyonnais. Z ní pak zamířil do Barcelony, odkud po šesti letech odešel právě pod Eiffelovu věž. Jeho příchod tehdy vzbudil vlnu kontroverze.

Dle Football Leaks se totiž měl spolu s jeho příchodem zaměstnat i výše jmenovaný otec, ovšem nakonec z toho žádné právní východisko nevzniklo, jelikož PSG mělo mít povolení od patřičných mezinárodních institucí. První kontrakt podepsal v černu 2017 a profesionální pak o rok později v poslední srpnový den. Hodně se ukázal hlavně pod jeho oblíbeným koučem Thiagem Mottou - mimochodem ex-barcelonistou.


Zdroje: fcbarca.com, transfermarkt.com



Diskuze

O těch našich odchovancích je tu čím dál tím více článků, že chtějí hrát, nebo budou hrát. Zaplať pánbůh zato. Jen kdyby se alespoň polovina z nich v A-týmu prorazila. Teť to potřebujeme jako sůl. A pokud přijdou Neymar s Lautarem, bude to nutnost. Snad si zase vychováme nějaké ty talenty..smileysmiley

07.05.2020, 00:14

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat