Táto Barça už zo seba viac dostať nedokáže

Táto Barça už zo seba viac dostať nedokáže

Barcelona žije v nočnej more. V jednom z najzložitejších období v klubovej histórii, s inštitucionálnou krízou, ekonomickou krízou a športovou krízou by bol zázrak, ak by mužstvo vyhralo La Ligu, alebo nebodaj ešte tak Ligu majstrov. Redaktor denníka Sport.es Lluís Mascaró píše, že Barcelona je  tak zložitá, odlišná, špeciálna a tak jedinečná, že nás aj v zložitých časoch dokáže prekvapiť veľkými triumfmi. 

Pamätáte sezónu 2014/2015, keď sa po tej pamätnej prehre na Anoete zdalo, že je všetko stratené a nakoniec sme oslavovali treble. Terajšia situácia je podobná, lenže tím hrá podstatne horšie než vtedy, a už ani nemá k dispozícii ten výnimočný trident ako v Berlíne. 

Rozkol medzi Setiénom a hráčmi, ktorý sa naplno ukázal s sobotu vo Vigu, je iba symptóm dlhoročného zlého športového manažmentu. Vyvrcholenie zbabraného projektu. Potvrdenie konca cyklu, ktorý vyžaduje revolúciu. Totálnu renováciu kádra, ktorá nemôže byť prevedená toto leto kvôli nedostatku peňazí. Barça musí naďalej podporovať Messiho ako len môže a dúfať, že posvätné kravy v mužstve dokážu poslednýkrát zareagovať a pomôcť mu. 

Videli sme to v zápase s Atléticom. V zápase, v ktorom Barcelona hrala o titul, to Messiho spoluhráči nedokázali. Messi dal 700. gól kariéry, ale to nestačilo. Barcelona hrala dobre, zápas bol Intenzívny, emocionálny a penaltami nabitý, no nakoniec skončil remízou, ktorá pre Barçu momentálne znamená to isté, ako prehra. Prehra v boji o titul. Táto Barça už viac nedokáže. 


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Renovace kádru a nový sportovní projekt může být proveden i bez velkých peněz. Stačí naplno využít toho, co aktuálně Barca má k dispozici:
1.) De Jong
2.) Piug + Fati
3.) Coutinho - za mě staále jeden z nejlepších na světě. Potřebuje jen najít místo a TRENÉRA
4.) Pjanič ano 30 let ale o 2 roky mladší než Rakitič
5.) Griezmann - potřebuje restart, být v pohodě, nový projekt, kvalitu má, neprodávat.
6.) Semedo může pokračovat. Má na to. Nikdo nebude druhý Alves.
7.) Přivést Luatara, zkusit prodat Dembélého

02.07.2020, 15:20

Renovace kádru bez změny nejzásadnější nebude žádná renovace, ale jenom snaha ještě vylepšit legendě statistiky. Z krátkodobýho hlediska jedný nebo dvou sezón nás to bude bolet, s ohledem na vybudování opětovně dominující Barcy s účinným herním stylem k tomu prostě musí dojít a z mýho pohledu čím dřív, tím líp. Jo a je zjevný, že bez provedení týhle nejdůležitější změny v kádru se k nám ani žádnej potenciálně zajímavej trenér nepohrne, protože prostě ví, že přes legendu vlak nejede. A proto je.tu Setién.

02.07.2020, 17:53
karlos Jazbar

Přesně. Dokud tu bude hrát Messi tak se žádné změny dělat nebudou. Bude se pouze tzv. záplatovat. Naše vedení si prostě netroufne Messimu nějak hodně měnit spoluhráče. Smutné ovšem bude, že až Messi odejde, tak budeme mít tak přestlý kádr, že to budeme rozcházet ještě dalších X sezon. Viz před deseti lety United, Liverpool nebo Inter. Ale i přes to, že se tyto kluby potýkali s tak obrovskými krizemi, tak jim fanoušci zůstali věrní a těch 10 let to vydrželi. Já zůstanu věrný Barce též. Doufám, že vy taky.

02.07.2020, 23:20

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat