Ter Stegen bude po prodloužení smlouvy jedním z nejlépe placených hráčů v Barceloně

Ter Stegen bude po prodloužení smlouvy jedním z nejlépe placených hráčů v Barceloně

Rozhlasová stanice Cadena COPE informuje o velmi pomalém progresu v případě nového kontraktu pro brankářskou jedničku Barcelony, Marca-Andrého ter Stegena. V klubu si totiž uvědomují, že Němec bude jedním z nejvíce vydělávajících fotbalistů a měl by tak vstoupit do druhé úrovně v platové hierarchii FCB.

Poslední zprávy o prodloužení spolupráce Marca-Andrého ter Stegena s barcelonským gigantem nebyly pozitivní a plátek Sport psal o velké vzdálenosti mezi oběma stranami a to i po absolvování pěti jednacích schůzkách. Gólman totiž očekává zdvojnásobení svých výdělků a chce tak dostávat zhruba kolem deseti milionů eur.

A zatímco Barca rozumí jeho požadavku, současná finanční situace je velice nejistá a tak mu nabídla roční postupné navýšení až do výše požadované částky, s čímž rodák z Mönchengladbachu nesouhlasil. Média pak začaly ihned spekulovat o možném zájmu ze strany Bayernu Mnichov, jemuž stárne jednička národního týmu, Manuel Neuer.

Na úvod zmíněné rádio nicméně tvrdí, že v klubu jsou i nadále optimističtí co se týče prodloužení kolaborace se sedmadvacetiletým strážcem tří tyčí, který se musí stát jedním z nejlépe placených borců na soupisce. Navýšení, kterého se má dočkat, by jej mělo katapultovat právě mezi ně, nicméně přesnou sumu zdroj neuvedl.

Dále COPE uvedlo, že barcelonští ještě nepředložili konkrétní nabídku agentovi ter Stegena, který už měl vyloučit transfer do Bavorska. Rozhovory budou pokračovat i nadále a společná půda by měla být nalezena do června. Nehledě na datum dohody by se měl nový kontrakt podepsat až příští fiskální rok. Délka může dosahovat až pěti let.

Po splnění určitých podmínek se pak termín vypršení v roce 2025 prodlouží o další tři. Jde ale jen o spekulace. Odchovanec Die Föhlen dorazil do Katalánska přes šesti lety a odchytal zde už 224 zápasů. V nich dostal 206 branek a čtyřiadevadesátkrát udržel čisté konto. Hodnota na trhu se pohybuje kolem devadesáti milionů eur.


Zdroje: fcbarca.com, transfermarkt.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat