Thierry Henry se ve svém novém působišti znovu setkává s Bojanem Krkičem

Thierry Henry se ve svém novém působišti znovu setkává s Bojanem Krkičem

Jak jste jistě pochytili ve zprávách posledních dnů, Thierry Henry získal nové trenérské angažmá, když se ujal kormidla v kanadském Montréalu Impact. V něm od letošního léta působí také jeden z jeho bývalých spoluhráčů a přátel, Bojan Krkič.

V zámořské Major League Soccer došlo na opětovné shledání dvou známých tváří s barcelonskou historií. Thierry Henry a Bojan Krkič, nyní trenér a jeden ze svěřenců v Montréalu, spolu sdíleli kabinu A-týmu katalánského giganta mezi sezonami 2007/08 a 2009/10, čili v jedné z nejúspěšnějších etap historie FCB, ve které dobyli 7 trofejí – 6 z nich v roce 2009.

Dvakrát se spolu s ostatními radovali z mistrovského titulu a španělských superpohárů a po jednom úspěchu přidali v Copě del Rey, Lize mistrů a UEFA Super Cupu. Ve stejném období pak nastříleli 49 branek v případě francouzské ikony londýnského Arsenalu a 34 u mladého Katalánce se srbskými kořeny. Rodák z Linyoly nicméně v dalším ročníku přidal dalších 7 přesných tref.

Roky měli tito dva ex-barcelonisté skvělý vztah na hřišti, ale také mimo něj. Na první Bojanův zásah si asistenci připsal právě Henry a to při utkání proti Recreativu. Dodejme, že dnes dvačtyřicetiletý odchovanec Monaka zamířil z Barcelony ještě do New Yorku Red Bulls a střihl si i krátké hostování u již zmíněných Gunners. Bojan se mezitím stal slušným světoběžníkem.

Po anabázi v Barceloně jej čekaly štace v Římě, Miláně, Ajaxu Amsterdam, Mohuči, Deportivu Alavés a Stoke City, z něhož v rámci letního přestupového období přestoupil za Atlantský oceán. Zde půjde ve stopách dalších Blaugranas jako Davida Villy, Rafaela Márqueze, Oriola Rosella, Andreua Fontáse, Ilieho Sáncheze, Cristiana Lobata či právě Henryho.

Pro úplnost jen dodejme, že devětadvacetiletý Bojan nastoupil v dresu Barcelony celkem ke stotřiašedesáti duelům, v nichž vedle již zmíněného gólového konta zaznamenal také 19 asistencí. U nového zaměstnavatele se už stihl v rozmezí deseti zápasů třikrát střelecky prosadit. Henry pak modro-bordový dres navlékl stojednadvacetkrát.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat