Tisková konference Ronalda Araúja před Benficou

Tisková konference Ronalda Araúja před Benficou

Uruguayský stoper Ronald Araújo dnes promluvil na tiskové konferenci před utkáním s Benficou o událostech minulého týdne, ale i o svých začátcích v obraně namísto hrotového útočníka, také vyjádřil nadšení nad návratem Ansu Fatiho.

 

[Josep Capel, Radio Nacional] Mohl byste popsat svůj vztah s Ansu Fatim? Vyzvedli jste si ho, když  vstřelil gól. Připravili jste si to navzájem? Co pro vás znamená návrat vašeho přítele na hřiště?

Ronald Araújo: "Nic jsme nepřipravovali, prostě to tak vyplynulo. Z Ansuova návratu mám velkou radost. Víme, co se stalo. Byl trpělivý a tvrdě pracoval, aby se vrátil. Byl mimo hru téměř rok, není to snadné. Mám radost, že je šťastný. Vstřelil důležitý a pěkný gól, ale je to teprve začátek, musíte být trpěliví."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Zítra budete hrát pravděpodobně od první minuty. Za poslední rok jste se hodně vypracoval. Mnoho lidí říká, že jste novým lídrem obrany Barcelony. Považujete se za vůdce nyní i v budoucnu?

Ronald Araújo: "Především zatím nevíme, kdo bude zítra hrát. Se začátkem sezony jsem spokojený, dobře jsem se připravil, aby se mi vyhýbala zranění a mohl jsem tu být. Hraji za první tým Barcelony, ale to je teprve začátek. Vím, jakou zodpovědnost s sebou nese hraní v tomto dresu a s tímto znakem. Máme dobré obránce, hodně střídáme mužstvo. Všichni hrají dobře a pokračujme v tom. Sezóna je dlouhá. Když na mě přijde řada, musím si vést dobře."

[Carles Ruiperez, La Vanguardia] Trenér tak trochu snížil očekávání Barcy, že úspěch pro ní bude v lize skončit vysoko. Sergi Roberto a Piqué naopak řekli, že musíme ligu vyhrát. O co podle vás Barcelona v této sezoně usiluje?

Ronald Araújo: " Jsme Barça, musíme bojovat o největší trofeje, krom Ligy mistrů i o - ligu, Copa del Rey, Superpohár. Nemůžeme jít na zápas, abychom viděli, co se stane. Musíme bojovat a snažit se vyhrát a získat co nejvíce titulů."

[TV3] Rád bych se vrátil k vaší oslavě Ansuova gólu. O čem jste mluvili těsně předtím, než jste se dostali na hřiště?

Ronald Araújo: "Máme dobrý vztah, hodně spolu mluvíme. Řekl jsem mu, aby si byl jistý, že všechno bude v pořádku. Chtěl jsem ho podpořit. Je to skvělý hráč s charakterem. Jsem rád, že mu to vyšlo."

[Sergi Niñou, RKB] Jak přistupujete k zítřejšímu zápasu? Potřebujete vyhrát protože porážka by vám hodně zkomplikovala život.

Ronald Araújo: "Je to důležitý zápas, chceme ho vyhrát a získat tři body. Daří se nám, o víkendu jsme odehráli skvělý zápas a musíme v tom pokračovat."

[Marc Marba, BTV] Kariéru jsi začal jako útočník. Jaký jsi byl tehdy? Dal jsi hodně gólů? Jaká byla změna pozice na obránce?

Ronald Araújo: "Je pravda, že jsem v Uruguayi začínal jako útočník. Když jsem začal hrát v první lize v Rentistas, Sergio Cabrera ve mně viděl schopnost hrát defenzivně. Před sezonou jsme hráli přátelský zápas, obránce se zranil a já ho nahradil a vedl jsem si dobře. Později jsme spolu mluvili a on mi řekl, že jako útočník bych mohl být jedním z mnoha, ale jako obránce bych mohl být velmi dobrý. Byla to vzpruha. Jsem za to rád, protože teď jsem tady. Jsem rád, že mohu hrát v obraně."

[Marc Marba, BTV] Jak důležité je pro vás vítězství v lize a návrat Ansu Fatiho?

Ronald Araújo: "V lize je důležité získávat body, odehráli jsme dobrý zápas, měli jsme spoustu příležitostí. Tento týden nás čekají velké a těžké zápasy. Díky tomu máme lepší morálku a jsme statečnější. Máme dobré hráče, zítra a v sobotu musíme bojovat."

 

 


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Araújo pro mě momentálně stoper s nejlepší formou. A že těch stoperů v kádru máme...
Proti Benfice je dvojice jasná: Araújo-Pique.
Zato Garcia zatím neoslnil.. Příležitostí měl dost, no zatím nic moc...

28.09.2021, 17:06

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat