To, že audity, jako je ten u Barcagate, trvají déle než 3 měsíce, je normální, tvrdí Salvador

To, že audity, jako je ten u Barcagate, trvají déle než 3 měsíce, je normální, tvrdí Salvador

Rozhlasová stanice Cadena SER si do svého programu „Que t'hi Jugues“ pozvala mezinárodního generálního tajemníka Alberta Salvadora ze Světové asociace dodržení zájmů a ten okomentoval audit, který v Barceloně provádí agentura Price Waterhouse Coopers na tzv. aféru Barcagate spojenou s ovlivňováním sociálních sítí.

Na rozdíl od finanční kontroly zde nelze udělat fotografie nebo rentgenový snímek. Na 90 % auditů tohoto typu začíná kvůli očekávaným nesrovnalostem. Důkaz je zřejmý a založený na velkém množství dat, umělé inteligenci, veřejných zdrojích, kontrol, detektorů lži a podobně. Chápu, že auditor nemá vždy okolnosti, které by 100% tvrdily pravdu a aby se našel objektivní důkaz a stanovily určité věci, je provedena spousta auditů. Tento typ auditů je naopak dlouhý a to hlavně, nachází-li se ve fázi vyšetřování, protože ta může vyrůst a zkomplikovat se.

Může trvat až měsíce. A že trvá nyní tři? To je normální. Potřebujete však omezit svůj výzkum, jinak se audit může protáhnout až hodně. Je do něj zapojena spousta lidí, hodně drahých náčiní a dost notářů. Nějakou dobu to potrvá. Viděl jsem takové audity, které se nakonec na výdajích přiblížili půl miliardě eur a to hlavně kvůli expertům a strávenému času nad ním. Barcelona z toho samozřejmě může vyjít jako viník. Audity mají principy objektivity, nezávislosti a spravedlnosti. Je zapotřebí zjistit, co se v organizaci děje - ať se vám to líbí či nikoliv.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat