Tréninkový souhrn nepovolaných barcelonistů a krátký přehled povinností šestnácti reprezentantů

Tréninkový souhrn nepovolaných barcelonistů a krátký přehled povinností šestnácti reprezentantů

Listopadová repre pauza je na svém začátku a pro nenominované členy prvních týmů předních evropských klubů to obvykle znamená volnější rozpis. V Barceloně tomu však tentokrát takto není, jelikož hned ze startu je čeká exhibiční duel v Cartageně a tak se normálně trénovalo.

Všechno začalo po nedělním dni volna za domácí ligové vítězství 4:1 nad Celtou Vigo, pondělní jednotkou na 2. hřišti komplexu Ciutat Esportiva Joan Gamper, které se zúčastnili dostupní áčkaři a hned 9 béčkařů (Riqui Puig, Mike van Beijnen, Chumi, Óscar Mingueza, Jandro Orellana, Monchu, Álex Collado, Alejandro Marqués a Carles Pérez).

Nélson Semedo a Jordi Alba mezitím pokračovali v rekonvalescenci svých zdravotních potíží. V úterý pak mimo hlavní skupinu trénovali Ivan Rakitič a Gerard Piqué. Jednalo se o poslední trénování před středečním utkáním v Cartageně, jež stejně jako to první začínalo v 11:00 SEČ a to znovu za zavřenými dveřmi druhého tréninkového placu ve čtvrti Sant Joan Despí.

V rámci tohoto týdne na všechny čeká ještě jeden trénink a to ve čtvrtek před třídenním volnem. Ernesto Valverde pak oznámil 22ti-člennou nominaci, která odcestuje do místa konání zápasu a prohlédnout si jí můžete níže. Vedle zraněného Alby a Samuela Umtitiho chyběl i výše jmenovaný chorvatský středopolař, jehož trápí bolesti s achillovkou.

Plnění reprezentačních povinností pro 11 členů A-týmu a 5 hráčů rezervy

Marc-André ter Stegen, Sergio Busquets, Jean-Clair Todibo, Arthur Melo, Luis Suárez, Lionel Messi, Clément Lenglet, Moussa Wagué, Antoine Griezmann, Frenkie de Jong a Arturo Vidal pak byli nominováni do svých národních týmů a vracet se začnou v průběhu příštího týdne. Dodejme, že se jedná o závěrečnou přestávku v tomto kalendářním roce.

Hlavní náplní budou poslední kvalifikační souboje o postup na Mistrovství Evropy UEFA v roce 2020. Německo čeká dvojice soubojů doma a to proti Bělorusku a Severnímu Irsku, stejně jako Španělsko, které na svých hřištích vyzve Maltu a Rumunsko. Úřadující mistři světa z Francie nejprve doma přivítají Moldávii a poté pojedou do Albánie.

Nizozemci pak vyzvou venku Severní Iry a u sebe Estonsko. Kvalifikaci budou hrát budou i jednadvacítky, kde se z kádru Blaugranas dostali Španělé Iňaki Peňa, Jorge Cuenca, Ansu Fati, Abel Ruiz a Holanďan Ludovit Reis. La Rojitu čekají kvalifikační zápasy s vrstevníky z Makedonie (doma) a Izraele (venku) a mladí Oranjes přivítají doma Gibraltar a Anglii.

Co se Jihoameričanů týče, nejsnazší rozpis má Vidal. Na jeho Chile čeká pouze přátelák s Peru. K pikantnímu souboji dojde mezi Brazílii a Argentinou, čili Arthurem a Leem Messim. Rodák z Rosaria vyzve v druhém utkání Uruguay, v níž by neměl scházet Suárez a která před tímto malým derby poměří síly s Maďarskem. Brazilci ještě budou hostit Jižní Koreu.

Todibo pak s francouzskou dvacítkou přivítá dvakrát doma Turecko s Holandskem. Posledním povolaným reprezentantem je Senegalec Wagué, který se představí také v kvalifikačním cyklu, tentokrát logicky na Africký pohár národů. Soupeři jeho rodné vlasti budou Kongo a Svazijsko.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat