Třetí zápas s Atléticem na Monjuïc

Třetí zápas s Atléticem na Monjuïc

V neděli 3. prosince se FC Barcelona a Atlético Madrid sejdou potřetí v historii na stadionu Montjuïc po předchozích střetnutích v jedno ligovém zápase a jednom ve španělském Superpoháru na stadionu Estadi Olímpic Lluis Companys.

BARÇA 4-0 ATLÉTICO MADRID (26. května 1929)

Mezinárodní výstava v roce 1929 v Barceloně vedla k výstavbě stadionu Estadi Olímpic na Montjuïcu. První setkání mezi oběma kluby na tomto stadionu se konalo právě v tomto roce s cílem propagovat nové místo. Ligový zápas byl součástí sezóny 1928/29 a Barça pohodlně porazila Atlético, když Sastre, Walter a dvakrát Samitier vystřelili domácímu týmu výhru 4-0.

BARÇA 5-2 ATLÉTICO MADRID (25. srpna 1996)

Druhé setkání obou týmů na Montjuïcu přišlo přibližně 67 let po prvním. Dne 25. srpna 1996 se oba týmy střetly v prvním zápase španělského Superpoháru na Estadi Olímpic kvůli problémům s hřištěm na Camp Nou. Předešlý ročník pod trenérem Radomirem Antićem Atlético získalo double v lize a poháru a čelilo Barçe v Superpoháru, protože blaugranas byli vicemistry ve španělském poháru.

Tento zápas byl prvním oficiálním utkáním pro nového trenéra Barçy Sira Bobbyho Robsona a pro nedávno příchozího útočníka Ronalda Nazária. Brazilský útočník dvakrát skóroval, pomohl blaugranas k výhře 5-2 na Estadi Olímpic, a navzdory porážce 3-1 ve druhém zápase v Madridu si Barcelona připsala svoji první trofej sezóny 1996/97. Zajímavostí je, že současný trenér Atlética Diego Simeone byl v základní sestavě los colchoneros v tomto zápase v roce 1996.


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat