Trincao se už chce poznat s Messim a hrát po jeho boku. Je připraven na to hrát v Barceloně, kde mají strach sázet na odchovance, dodává Ruiz

Trincao se už chce poznat s Messim a hrát po jeho boku. Je připraven na to hrát v Barceloně, kde mají strach sázet na odchovance, dodává Ruiz

S dvojicí hráčů Bragy proběhly v posledních dnech rozhovory, které si vzal pod správu deník Mundo Deportivo. Zatímco na jedné straně vyjádřila budoucí posila Francisco Trincao touhu na první setkání s Lionelem Messim a vzájemnou souhru, jeho současný kolega Abel Ruiz, který se od července stane nastálo členem portugalského celku, ho chválil a tvrdil, že má ty správné dovednosti.

Francisco Trincao

Chci se moc setkat s Leem Messim a mít možnost hrát vedle něj. Když jsem se dozvěděl o zájmu, neváhal jsem, protože jsem si uvědomoval, že mám unikátní příležitost.

Jakmile se dosáhlo dohody mezi kluby, bylo to úžasné. Byl to můj sen a Barca je pro mě výzvou. Abel je velmi pozitivní na téma toho, co mě čeká. Mluvil se mnou o hráčích, městě, prostě o všem.

Abel Ruiz

Jsem zamčený doma, kam nám nosí jídlo a vše, co potřebujeme, po dobu patnácti dnů, čili nemusíme vůbec vycházet. Naštěstí sem přišli i dva mí spoluhráči a to Trincao a David Carmo, takže jsme tady tři. Vstaneme, posnídáme a hned jdeme dělat cviky, které máme. Každý z nás dostal rotoped a posílají se nám funkční i běžecké cviky.

Na ty nepotřebujeme žádné vybavení. K tomu jsme si koupili zahradní brány a koš a po jídle si vždy trochu zahrajeme. Jsem velmi šťastný. Byl to pro mě důležitý krok a komplikované rozhdonutí, jelikož opustit Barcu je vždy velmi složité. Jsem ale rád, že jsem se k tomu uchýlil. Žádný tlak navíc na mě není, jsem na to zvyklý.

Kdybychom pod ním nebyli každý den, nebyli bychom fotbalisty. Mám to štěstí, že tuto roli zastávám v reprezentaci, kterou několik let vedu jako kapitán a beru to dobře. Život je pomíjivý a musíte si užít každý okamžik. V Barceloně jsem zažil obtížný rok. Poté, co jsem udělal tento pro mě i mou rodinu důležitý krok, slavil jsem první gól jako šílený.

Byl to můj první zápas v základní sestavě. Od léta jsem se cítil pohodlně a v létě se dobře připravil. Sezonu jsem začal v úvodní jedenáctce, dal tři góly a najednou přestal hrát. Učinila se taková rozhodnutí a já je musel respektovat a pokračovat v práci. Takže jsem to udělal, ale od prosince až do odchodu jsem naskočil do dvou nebo tří zápasů.

Nyní si chci sám sebe co nejvíce užívat, získat místo v základu Bragy a opět se fotbalem bavit. Já i Fati s Pérezem jsme všichni velmi dobří a byli bychom rádi za více šancí v prvním týmu, obzvláště když jsme odchovanci. K tomu však nedošlo, protože za poslední roky nebylo s hráči z akademie zacházeno správně.

V předchozích letech bylo pevné ohraničení. Na odchovance se nesázelo a panoval strach dát šanci někomu z juniorky. Tento strach donutil mnoho z nás odejít, jelikož jsme chtěli růst někde jinde. Co se mé portugalštiny týče, obhájím si ji. Rozumím tomu, co mí kolegové říkají a oni zase mě. Je to více podobné katalánštině než španělštině.

S Trincaem vycházím velmi dobře, je to skvělý kluk. Má velký charakter, je to excelentní hráč a určitě se mu v Barceloně povede dobře. Disponuje skvělými dovednostmi. Je to kompletní hráč. Řekl bych, že je podobný Messimu, ale s Leem nelze nikdo srovnávat. Je to typický levonohý hráč, který má dobrý driblink a je talentovaný.

Pokud zahraje napravo, chodí dovnitř a dává góly. Pokud bude hrát vlevo, tak bude procházet přes obránce a vstřelí spoustu branek. Samozřejmě, že je dostatečně vyzrálý. Je více než připraven. Dokáže hrát dobře v Barceloně a povede se mu velmi dobře. Zatím se neví, co se plánuje na příští sezonu, ale určitě bude mít konkurenci.

Ve všech velkoklubech jsou na každém postu dva skvělí hráči a tak bude muset – stejně jako všichni ostatní – bojovat o své místo. Hodně hovoří o Barceloně, ale kromě klubu jsem mu i já dal hodně osobních rad. V první řadě kde žít, promluvil jsem si s ním o záležitostech týkajících se města a podobně.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat