Turnaj fanklubů s naší účastí

Turnaj fanklubů s naší účastí

V sobotu 4. 9. proběhl v pražském sportovním areálu Hamr první, podle organizátorů nultý, ročník Turnaje fanklubů, který má za cíl spojit zástupce fanouškovské obce zahraničních týmů, jež působí v Česku. A my jsme u toho samozřejmě nemohli chybět.

Organizátorem je fanklub Schwarz-Gelbe Bienen, fanklub Borussie Dortmund, a krom jich samotných a našeho fanklubu, se turnaje zúčastnili fanoušci Bayernu Mnichov (Mia San Bayern), Juventusu (Juventus - fanklub Ceco e Slovacco), West Hamu (West Ham United CZ/SK), Interu (Inter Club Cechia Nerazzurra), Lipska (Rudí býci CZ/SK) a Realu Madrid (Svet Realu Madrid). Nicméně poslední jmenovaní se dva dny před konáním turnaje odhlásili a my se můžeme jen dohadovat, zda to opravdu bylo problémy při sestavování týmu, nebo se zalekli svého úhlavního nepřítele.

Sestavení týmu PB Lleó de Dues Cues se v posledních tvou týdnech stalo napínavým, když pomalu začaly chodit omluvenky a náhradníky se nedařilo sehnat. Na rozdíl od fanoušků merengues jsme se toho nezalekli a udrželi aspoň sedm hráčů.

Týmy sehrály ve skupině 3 utkání. První zápas jsme narazili na Bayern. Ve vyrovnaném utkání jsme dvakrát propadli a pokaždé s trochu smůly inkasoval, závěrečný nápor znamenal dva nádherné momenty hráčů v dresech blaugranas: nejprve Pavel Ježek v sobě objevil Luise Suáreze, ale jeho nádherný volej jen těsně minul branku. Poté Michal Kučera předvedl technickou parádu a letící přihrávku patičkou sklepl do branky. Vlnící se síť. Úžasný moment. Nejkrásnější gól turnaje. Další zápis však nikdo nepřidal a tak skončil zápas konečných 2:1. 

V druhém zápase jsme nastoupil proti fanouškům Dortmundu, kteří se již v předchozím zápase projevili jako slabší soupeř a v turnaji nakonec obsadili poslední místo, naprostá územní převaha, obrovské množství šancí, ale jedna spálená příležitost za druhou. Nakonec naštěstí přichází jeden gól, potom druhý. Snížení chvilku před koncem přineslo trochu vzrušení, ale zápas jsme bezpečně dohráli na soupeřově půlce a zvítězili.

Poslední zápas skupiny mohl rozhodnout o tom, kdo se stane jejím vítězem. Ve vyrovnaném zápase jsme se ujali vedení a jednobrankové vítězství jsme uhájili zodpovědnou obranou a velkým nasazením.

Naše skupina A tak byla nakonec naprosto vyrovnaná a jen skóre nakonec rozhodlo o tom, že z prvního míst přímo do semifinále postoupil Bayern, na druhém místě nás o jednu vstřelenou branku předčil Juventus a my jsme ze třetího místa čekali, který soupeř proti nám nastoupí ve čtvrtfinále. Všechny jmenované týmy dokázali 2krát zvítězit a jednou prohrát. Dortmundští byli neúspěšní ve všech třech zápasech.

Skupinu B celkem suverénně vyhráli Rudí býci, třetí byl West Ham a my jsme se mohli těšit na zástupce fanklubu Inter Milán.

Ve čtvrtfinále jsme předvedli velmi zodpovědný výkon, poctivě jsme bránili a snažili se využít každou šanci k útoku. Chvíli to trvalo, ale následně i za přispění hráčů v černo-modrém jsme se dvakrát prosadili. Závěrečný pokus o srovnání plný vysokých míčů jsme ubránili a po výhře jsme se těšili na semifinálového soupeře.

Byl to opět Bayern, se kterým jsme se utkali o postup do finále. První poločas byl poměrně hektický s útoky na obě strany. Pak přišel jeden neuhlídaný náběh a hráči v červených dresech se radovali z vedoucí branky. Druhý poločas jsme se pokoušeli o vyrovnání, pak ale přišla špatná rozehrávka brankáře, protiútok a další obdržený gól. Následná snaha o zvrácení výsledku vedla jen k jednomu protiútoku Bayernu za druhým a výsledkem, na který jako účastník zápasu nechci ani vzpomínat.

Prohra v semifinále nás dostala do kolen. Na rozdíl od Juventusu, který byl po prohře namotivovaný, jsme nedokázali udržet pozornost a výsledek zápasu o 3. místo byl jasný: prohra naprosto jasným rozdílem a konečné 4. místo.

Celý turnaj nakonec nejlépe zvládli hráči hájící barvy fanklubu Bayernu Mnichov, rozehráli se k famoznímu výkonu a ve finále jasně přejeli i velmi dobře hrající Rudé býky. 

Atmosféra turnaje byla velmi pozitivní i přes některé sporné a občas vyostřené momenty se vše odehrálo v duchu fair play a nejdůležitější je, že se všichni účastníci už těší na další ročník.

Já za sebe děkuji všem hráčům, kteří hájili barvy a čest Penyi Barcelonista Lleó de Dues Cues:
Michal Čermák, Pavel Ježek, Michal Kučera, Marek Stockinger, "Sabinho" Miroslav Sabo, Robin Štafl a sobě děkovat nebudu, ale nakonec jsem také do turnaje zasáhl.

Speciální poděkování patří samozřejmě organizátorům Schwarz-Gelbe Bienen, kterým přejeme hodně zdaru při fungování mladého fanklubu a doufáme, že se Turnaj fanklubů stane pravidelnou akcí nejen v našem kalendáři.

Konečné pořadí:

  1. Mia San Bayern
  2. Rudí býci CZ/SK - Lipsko
  3. Juventus - fanklub Ceco e Slovacco
  4. Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues
  5. West Ham United CZ/SK
  6. Inter Club Cechia Nerazzurra
  7. Schwarz-Gelbe Bienen - Dortmund

 

 


Zdroje: Ondřej "BienQuedas" Janeček



Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Děkuji za vzornou reprezentaci smiley

06.09.2021, 19:35
BienQuedas
Systémový administrátor

Westhemáci si vytvořili vlastní video. My jsme s nimi bohužel nehráli, tak se tam objevují naši hráči jen v pozdí. Ale přeba pro načerpání atmosféry a inspiraci: youtu.be

06.09.2021, 19:53

Dobrej turnaj, ke konci uz nam chybely sily, chtelo vic hracu na stridani...Snad se uvidime i priste smileyRobin Š.

06.09.2021, 19:56

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat