Turnaj fanklubů s naší účastí - report

Turnaj fanklubů s naší účastí - report

I v letošním roce se odehrál Turnaj fanklubů a náš tým u toho nemohl chybět. Dlouhé přípravy stály za to a šampionát odehrávající se tentokrát v Buchlovicích se uskutečnil poslední červnovou sobotu.

Dlouhé skládání týmu

Již na podzim jsme přislíbili svou účast a pomalu začalo skládání týmu. Nejprve byli osloveni hráči předchozího ročníku a nejaktivnějších členů penyi. Turnaj se podle propozic měl odehrát ve formátu 7+1, což vyžadovalo celkem širokou sestavu. První čtyři hráči přislíbili svou účast téměř okamžitě, ale přihlášky dále příliš nepřicházely. Asi nejlepším shrnutím situace bylo, že "největším nepřítelem turnaje jsou svatby, dovolené a zranění". Spoustu "možná" a nejasných odpovědí. Postupně se zintenzivňující nábor postupně začínal fungovat a dva týdny před turnajem jsme měli krásných 12 hráčů. Nicméně aby vše neběželo příliš hladce, se mi během 2 dnů sešly 4 omluvenky, a už jsem začínal být zase nervózní. Touha si zahrát byla u mnohých silná, a tak dorazila další přihláška a den před turnajem se ozval i bývalý člen Dušan, že bydlí v okolí a rád by si s námi zahrál. První úkol splněn, tým složen, můžeme vyrazit.

Jdeme na to

Plzeňsko, Praha a Střední Čechy, Jižní Morava, Zlínsko, Ostravsko, sjeli jsme se opravdu z celé republiky. Většina z nás byla na místě již v pátek, ostatní dorazili v den zápasu.

Turnaj se odehrál na hřišti TJ Buchlovice, krásné hřiště. Hraje se na půlku, paralelně 2 zápasy, nakonec 20 minut v 6 hráči v poli a jedním brankářem. Dvě skupiny po 6, resp. 5 týmech (Newcastle na poslední chvíli stáhnul svou účast.). V naší skupině máme Tottenham, Borusii Dortmund, Juventus a hlavně tradičního rivala, Real Madrid.

Chvíli po 9. hodině probíhá oficiální zahájení. Není na co čekat, jde se na to.

Začátky jsou těžké

První zápas proti podporovatelům londýnského Tottenhamu. Na loňském turnaji chyběli, nevěda co nás může čekat jsme odhadovali sílu mužstva podle týmu, kterému fandí. Do zápasu jsme šli sebevědomě, na začátku zápasu jsme měli navrch. Drželi jsme míč, snažili jsme se od ofenzivní kombinační fotbal. Bylo na nás vidět, jako milujeme ofenzivní hru. Nicméně zapojením velkého počtu hráčů do útoku způsoboval přečíslení soupeře v protiútoku. A tak inkasujeme první branku. Nesklápíme hlavu, přitápíme pod kotel, vrháme vše do útoku, přichází šance, ale znovu propadáme na půlce, další protiútok a míč znovu v naší brance. Situace už je kritická, náš útok už není tak zběsilý. Zápas definitivně rozhoduje třetí inkasovaná branka. Konec, 0:3, na začátek zklamání.

Sázka na obranu

Nálada je neveselá, ale dlouhá přestávka nám dává prostor k probrání taktiky. "Musíme lépe bránit!", je výsledkem domluvy. Tuto taktiku si můžeme vyzkoušet s mužstvem organizátorů, Borusií Dortmund. Zápas s týmem, který zrovna porazil Real Madrid, je o úplně něčem jiném. Mnohem defenzivnější hra, poctivá obrana, všichni se poctivě brání, ale jakmile se objevuje šance, jde se do útoku. Mužstvo Borussie se příliš nedostává do hry a my stupňujeme tlak, přichází šance a konečně i branka. Střela ze střední vzdálenosti končí v síti a my se radujeme. Dále sázíme na defenzivu, držíme soupeře daleko od naší svatyně a taktika vychází. Když už se rival dostává do šance, úřaduje branku hájící David K. Konec zápasu a první výhra 1:0.

Radost z vítězství trochu kazí situace chvilku před koncem zápasu: Po ostřejším zákroku svůj nesouhlas s výrokem rozhodčího vyjádřil na "střídačce" stojící Michal Č. Arbitr zareagoval dost přecitlivěle a v jeho ruce se objevila červená karta. Ta znamená stopku na následující zápas. Bohužel to vyšlo zrovna na zápas s Realem.

El Clásico, víc než jen zápas

Tentokrát to vyšlo (minulý ročník fanoušci merengues nakonec nedorazili) a všichni se těší na fanklubové El Clásico. Opravdu to není obyčejný zápas. Všichni vědí, o co jde, nikdo nechce prohrát. Nasazujeme taktiku z předchozího utkání a snažíme se o hru ze zabezpečené obrany. Zápas je vcelku vyrovnaný, ale tým Bíleho baletu se několikrát dostává do velkých šancí. V brance však čaruje David K. a vyniká i v šancích jeden na jednoho. Avšak i my máme šance a jednu z nich, opět střela z větší vzdálenosti, proměňuje Petis H. Euforie. Oslavy celého mužstva je mnohem intenzivnější, než kdy jindy. Zápas dohráváme zodpovědně v obraně a úspěch týmu ještě podtrhuje Michal K., který několikrát nasazuje soupeři housle. Je třeba si to užít a soupeři ukázat, že se ho nebojíme. Píšťalka ukončuje zápas a my slavíme výhru proti naší nemesis. Vyhrané El Clásico i jasný postup již před posledním zápasem skupiny. Dva úkoly splněny. Zápas s Juventusem rozhodne jen, z kterého místa postoupíme.

Nečekaná přestřelka se Starou dámou

Juventus, už jasně poslední tým skupiny, s námi doufá alespoň v jednu, čestnou, výhru. Ale na začátek zápasu se prosazujeme a postupně střílíme jednu i druhou branku. V týmu zavládá pohoda, jsme výrazně lepší, ale gólu na 3:0 nedokážeme dosáhnout. Našeho uspokojení se nám nevyplácí. Postupně inkasujeme jeden, druhý a dokonce i třetí gól. Nicméně s prohrou se nehodláme smířit. Vše dáváme do útoku a náš tlak má výsledky. Nejprve vyrovnáváme a pak znovu otáčíme zápas zase na naši stranu. Když dosahujeme i pojišťovací branky, můžeme nasadit naši "tajnou zbraň", do zápasu nastupuje jedenáctiletý Dušan (syn Dušana již zmiňovaného). Další branka již nepadla, ale my slavíme další vítězství. Nutno podotknout, že Marek S. dokázal vstřelit hat-trick a to během asi 5 minut.

S nadšením očekáváme, kolikátí skončíme v naší zamotané skupině a s kým změříme své síly ve čtvrtfinále.

Chelsea, hra o vše s hořkou tečkou

Nakonec končíme ve skupině třetí, se stejným počtem bodů jako první Tottenham a druhá Borussie Dortmund. V druhé skupině dominuje tým Bayernu a na druhém místě končí Chelsea, náš budoucí soupeř.

Čtvrtfinálový soupeř, stejně jako my, sází na poctivou defenzivu. Po několika útocích na obě strany se hra zpomaluje a pro nestranného diváka ztrácí na atraktivitě. Po chvilce se hra zas zintenzivňuje a my se po střele Mira S. ujímáme vedení. Na oslavách je vidět, že je to zápas play-off. Naše psychika jde nahoru a naše hra je velmi obětavá. Zbývá ještě spousta času. Chelsea zvyšuje držení míče, ale přes pohyblivou obranu se nedokáže dostat. a když už se objeví v šanci, mezi třemi tyčemi vše jistí David K. Vše vypadá pozitivně, už zbývají jen dvě minuty do konce a na naši střídačce se všem tají dech. Jeden odražený míč, faul na dostřel branky a šance Chelsea. Vzdálenost je to celkem velká, nicméně šůter v modrám se parádně trefuje do horního rohu. Nechytatelná střela. Srovnání na 1:1. Konec základní části a penalty. David K. hned první penaltu chytá a my jdeme v první sérii do vedení. Bohužel už v té druhé Miro S. trefuje spojnici a následně hráči Blues srovnávají. Následně se všichni trefují, a to i přestože David má několikrát míč téměř na dosah. Pátá série, Chelsea skóruje a teď jde o vše. Jakub Ch. musí dát. Pomalu se rozbíhá, střela a skvělý zákrok brankáře. Konec, další šance již nebude. Všechny ovládá zklamání, bylo to tak blízko.

Záznam pokutových kopů.

Chelsea celkovým vítězem

Do semifinále se krom Chelsea dostal ještě Tottenham, Borussia a Bayern. První dva týmy obou skupin. I semifinále se nesla v duchu penaltových rozstřelů, aby se do finále dostaly týmy Chelsea a Borussie. Aby jich nebylo málo, i finále se rozhodovalo na penalty. Chelsea byla opět úspěšnější, třetí skončil Tottenham. My jsme byli nakonec na 5. místě.

Skvělá organizace, krásný turnaj

Nutno říci, že turnaj byl velmi dobře zorganizován a běžel bez větších problémů. Občerstvení bylo zařízeno a po předání cen všichni společně mohli společně probrat svůj náhled na šampionát, fotbalové dění nebo si zazpívat a zatančit s cimbálovkou. Turnaj se vším všudy.

Organizátoři, tleskám jim za práci, přislíbili i další ročník turnaje v Buchlovicích. Tak uvidíme, budeme se těšit a pokusíme se o lepší výsledek.

Ondro a spol. díky za turnaj.

Pánové děkuji za účast.

 

P.S.: Omlouvám se, že jsem fankluby pro přehlednost neuváděl svým jménem, ale mateřským klubem.

 

 


Zdroje: BienQuedas; FB: Turnaj fanklubů, FB: Schwarz-Gelbe Bienen



Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Super výsledek. Škoda těch penalt. Díky za skvělou reprezentaci.

04.07.2022, 19:14

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat