UD Ibiza 1:2 FC Barcelona

UD Ibiza 1:2 FC Barcelona

V nepřítomnosti Lionela Messiho se pomyslným blanickým rytířem Barcelony stal Antoine Griezmann, autor dvou branek v pohárovém klání proti Ibize, která se v prvním poločase ujala vedení a to držela až do půlky druhého dějství. Pak jí došly síly a nakonec kapitulovala.

Od prvních okamžiků patřilo držení míče Barceloně, ovšem byli to domácí outsideři, kteří měli více dokonce zamkli Katalánce ve vlastním pokutovém území a nepustili je ven. Hned první akce v podání Ibizy pak skončila brankou – v 9. minutě zahrál Raí Nascimento míč z levého křídla, Javi Pérez vystřelil, vracející Riqui Puig tento pokus nezachytil a po teči skončil balón v bráně.

Norberto Neto se po něm jen otočil a Barcelona tak prohrávala 0:1 a to v momentě, kdy měla 88 % hry míč na svých kopačkách. O 8 minut později se ostrované málem radovali podruhé, kdy Ángel Rodado fauloval Clémenta Lengleta a následně z úhlu zakončil, ovšem sudí Pablo González Fuertes tuto trefu anuloval. Ibiza nicméně hrála velice dobře a měla více ze hry.

Proti disciplinovanému a strukturovanému celku měl favorit, kterému prakticky nic nedovolil, potíže. Hosté hráli bez nápadu, nedokázali zrychlit hru a rychle prorazit soupeřovou formací a tak se hrálo hlavně ve středu pole. Na další akci se pak muselo čekat až skoro do závěru prvního dějství. Ve 39. minutě u toho byli opět hráči Ibizy, kteří rozezvonili tyč.

Před vlastním vápnem ztratil míč Ansu Fati, Frenkie de Jong se následně Nascimentem nechal hladce přehrát a Brazilcova rána se od tyčky odrazila k Rodadovi, jehož už vychytal Neto. Do závěrečného hvizdu se na stadionu Can Misses obraz hry nezměnil a tak do kabin šli spokojenější domácí, což ocenili i fanoušci, kteří je hlasitě povzbuzovali a na Barcelonu bučeli.

Po změně stran náleželo FCB 85% držení míče a první čtvrtina druhého poločasu nabídla obdobný obrázek, který byl k vidění v úvodní pětačtyřicetiminutovce. První střelu za hosty zaznamenal až v 68. minutě Ivan Rakitič, jinak Barca nedokázala proměnit dominanci na gólové příležitosti. Od Chorvata to však byla spíše střílená přihrávka gólmanovi.

Ještě předtím se Quique Setién rozhodl poslat do hry Jordiho Albu a Arthura Mela, kteří na place nahradili Carlese Péreze a Puiga. První pokus jakoby oživil hostující celek, který začal více zkoušet štěstí. Hned další střela se pak rozvlnila za zády Germána Parreňa. De Jong vyslal do parádní ulice Antoina Griezmann a ten se v situaci jeden na jednoho radoval poprvé.

K jeho střele placírkou pak vlasatý Francouz přidal ještě jednu trefu a to v momentu, kdy se zdálo, že nerozhodný stav vydrží i přes 6 minut nastaveného času a rozhodčí pošle hráče odpočinout si před prodloužením. Tentokrát byl asistentem bývalého forvarda Atlétika Madrid Alba. Následovala střela z ostrého úhlu po dlouhém rohu a obrat byl na světě.

Pozdě ale přece se tak katalánský gigant radoval z vítězství 2:1 a postupu do dalšího kola, jelikož letos se až do semifinále hraje pouze na jeden zápas. O tom, zdali se jednalo o zasloužený triumf, lze určitě polemizovat. Je pravdou, že Barca mohla zahrávat penaltu, když uvnitř šestnáctky až ragbyovým způsobem poslal k zemi Fatiho Francisco Grima.

I přesto by se ale mělo spoléhat na to, že když se sejde prvoligový mančaft s třetiligovým, měl by vypadat herní průběh jinak a to nehledě na fakt, že se hrálo na jiném povrchu a v jiném prostředí. Nutno dodat, že nepřítomnost Lionela Messiho šla znát. Bůh ví, jak se bude Barcelona prezentovat za 2 až 3 roky, až se Argentinec rozhodne pověsit kopačky na hřebík.


Přehled utkání

Copa del Rey - osmifinále 22. ledna 2020, 19:00 Estadi Municipal de Can Misses, Ibiza (Baleárské ostrovy) Sport 1 (18:55 SEČ)

UD Ibiza

1 : 2 Pablo González Fuertes (Asturie)

FC Barcelona

Pep Caballé (Pérez) 9'  
Kike López 61'  
  72' Antoine Griezmann (Frenkie de Jong)
Mendoza 78'  
Sibo 83'  
Grima 88'  
  90+3' Ansu Fati
  90+4' Antoine Griezmann (Jordi Alba)
Núňez 90+6'  
Sestava

Germán - López, de la Fuente, Gómez, Grima - Pérez, Núňez, Lara (77' Sibo) - Caballé (86' Carbia), Rodado (73' Mendoza), Oliveira

Sestava

Neto - Roberto, Lenglet, Firpo - Semedo, Rakitič (81' Vidal), de Jong, Puig (71' Arthur), Fati - Griezmann, Pérez (59' Alba)


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

To, že jsme nic nepředvedli je jasné na druhou stranu každý kdo dělal sport ví jak se proti "řezníkům" hraje špatně. Některé souboje jsem moc nechápal, třeba složení Fatiho na styl rugby smiley . Ale aspoň spadli mladí z hrušky dolů a zjistili že to samo nepůjde. smiley 8)

22.01.2020, 21:08
Creus Molkovicz

U příspěvků na fb je zas hrozně nablito, co tam to komentuje za lidi, to je něco. Tak to stálo za prd no, pohár s hromadou změn u takhle načipovaných bláznů s takovým rozhodčím a v neposlední řadě umělka, kdo hraje fotbal, tak ví, že hrát na umělce oproti trávě je sakra rozdíl úplně ve všem. Ač mám tyhle týmy rád, co se snaží potrápit favorita, tak Ibiza hrozně nesympaticka

23.01.2020, 06:34

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat