UEFA může udělit Quiquemu Setiénovi jednozápasový trest

UEFA může udělit Quiquemu Setiénovi jednozápasový trest

Katalánský deník Sport přišel už v úterý se zprávou, že FC Barcelona a SSC Neapol, dva osmifináloví soupeři v rámci Ligy mistrů, dostali pokutu ve výši 15 tisíc eur za pozdější začátek jejich prvního klání hraného v Itálii. A ve čtvrtek dodával, že následkům toho může čelit i kouč A-týmu barcelonského giganta, Quique Setién.

Hráči Barcy se 25. února letošního roku dostavili na trávník stadionu San Paolo pro utkání s domácí Neapolí o něco později, než měli a podle UEFA se tedy jedná o přestupek. Klub z Katalánska tedy musí zaplatit již zmíněnou sumu a to do devadesáti dnů. Dochvilnost a důkladnost jsou v tomto případě velmi důležité.

Každé zpoždění totiž ovlivňuje vysílací práva pro televize. Etická a disciplinární komise evropského fotbalového orgánu rovněž viní Quiqueho Setiéna za pozdní příchod a v budoucnu mu tak může dodatečně uložit nějaké penále. Údajně je jasně psáno, že trenér musí být o situaci vykomunikován. A pokud se to stane znovu, přijde distanc.

Konkrétně by to bylo na jeden zápas. Kuriózní je, že Barcelona nebyla pokárána za „nevhodné týmové chování“, které si UEFA odůvodňuje tím, že pět či více hráčů daného celku obdrží žlutou kartu, přičemž jí viděli Sergio Busquets, Lionel Messi, Antoine Griezmann a Arturo Vidal (ten hned dvakrát).

Pokuty pak neunikly ani neapolským – vedle patnáctitisícového pokárání za pozdní start a použití laserového ukazovátka jedním z fanoušků, které bylo ohodnoceno na 12 tisíc eur, byl i trenér kampánského celku Gennaro Gattuso upozorněn na to, že v případě opakování si další zápas odsedí na tribuně.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat