V Barceloně už se za tento ročník stihla zranit půlka kádru, tentokrát padl „Černý Petr“ na Nélsona Semeda

V Barceloně už se za tento ročník stihla zranit půlka kádru, tentokrát padl „Černý Petr“ na Nélsona Semeda

Sobotní duel Barcelony a Celty Vigo se opět nesl ve znamení ztráty dalšího člena základní sestavy prvně jmenovaného celku kvůli zranění. Nélson Semedo si poranil lýtko a čeká jej více než měsíční pauza.

Portugalský zadák Nélson Semedo má zraněné lýtko v levé noze a mimo hru bude 5 měsíců, což znamená, že se nesou otazníky i nad jeho startem v El Clásicu. Jedná se o již 17. zranění v Barceloně v této sezoně. Na zdravotní potíže si stěžovalo 12 různých hráčů a někteří jako Jordi Alba vícekrát.

Semedo odehrál celkem 16 zápasů v této sezoně, z nichž 12 přišlo v lize a 4 v Lize mistrů. Své místo na place přenechával Sergiu Busquetsovi, mimochodem autorovi poslední branky večera. Délku rekonvalescence potvrdil výjimečně přímo klub na svých stránkách po provedení testů.

Proti Leganés si tak bude muset namísto odchovance Benfiky, který šel ze hřiště už ve 24. minutě, zahrát Moussa Wagué, jelikož Sergi Roberto dostal trest za žluté karty. Dodejme, že stejný problém jako Semedo měli také Luis Suárez a Lionel Messi. Uruguayec si tento sval natáhl dvakrát za 3 měsíce.

Argentinci se pak tento problém vracel a byl tak zdržen jeho návrat do hry a to o 3 týdny. Dalším časté zranění utrpěli hráči v dvouhlavém stehenním svalu, jako právě třeba Alba, jenž byl střídán po 1. poločase utkání proti Slavii a vrátit se má za měsíc. Stejnou dobu proseděl při prvním zranění.

Podobné potíže zažili Ousmane Dembélé a Júnior Firpo. Samuela Umtitiho dlouhou dobu sužovaly trable s kolenem a se zlomenou metatarsální kostí v pravém chodidle. Zlomeninu zažil i brazilský gólman Norberto Neto a to v oblasti předloktí. Po operaci nemohl hrát 5 týdnů.

Také Sergi Roberto a Ansu Fati si dopřáli oddech kvůli zdravotním potížím, ovšem jejich případy nebyly tak vážné, jako výše zmíněné případy. Aktuálně jsou tedy na marodce krajní beci Alba se Semedem, ovšem realizační tým se děsí toho, v jakém stavu se vrátí reprezentanti z pauzy.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat