V Katalánsku je jméno Leo čím dál tím více populárnějším mezi novorozenými dětmi

V Katalánsku je jméno Leo čím dál tím více populárnějším mezi novorozenými dětmi

Oficiální web katalánského giganta z Barcelony přišel už v úterý se zajímavou zprávou. V roce 2018 totiž bylo jméno Lea Messiho šestým nejpoužívanějším mezi novorozenými chlapci v autonomní oblasti, kde Argentinec hraje a pobývá.

Vliv Lionela Messiho je kolikrát až nereálný. Leckteří fotbalisté se snaží napodobit jeho pohyby, spořádaný život rodáka z Rosaria je určitě také vzorem hodným následování a pokora, kterou má prakticky odjakživa, by slušela i mnoha mladým hvězdám v dnešním fotbalovém světě.

Není proto divu, že se rodiče v Katalánsku čím dál tím více rozhodli pojmenovat své kluky Lionel. Statistický institut tohoto regionu s více než 7,6 miliony obyvatel oficiálně sbírá data týkající se populace a zjistil, že jméno Leo se vyšvihlo z 12. příčky na 6. v žebříčku klučičích jmen.

A vcelku vhodné je i umístění všech jmen včetně těch dívčích. Zde se totiž umístil na 10. místě. Za uplynulý kalendářní rok spatřilo v Katalánsku světlo světa celkem 32 408 chlapců a z nich neslo jméno Leo celkem 459 z nich, což je 1,4 % ze všech narozených chlapců.

V samotné Barceloně se narodilo ve stejném roce 6 677 chlapců a 383 z nich, což dává 5,7 %, dostalo jméno Leo. Dá se určitě počítat s tím, že tato frekvence bude narůstat a po letošním roce, v němž se Messi stal nejlepším hráčem roku dle FIFA, bude ještě více nositelů tohoto jména.

Dodejme, že sám Messi má 3 děti a shodou okolností samé kluky. Ani jednoho z nich však nepojmenovali s ženou Antonelou Roccuzzovou po něm. Nejstarší Thiago se narodil v roce 2012, Mateo je o 3 roky mladší a v poslední řadě Ciro, jenž bude mít za nedlouho 2 roky.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat