V nominaci španělského národního týmu pouze 2 barcelonisté, v jednadvacítce už jich je 6

V nominaci španělského národního týmu pouze 2 barcelonisté, v jednadvacítce už jich je 6

Svou první soutěžní soupisku na souboje s Faerskými ostrovy a Rumunskem musel za určitě nepříjemných okolností dávat dohromady trenér reprezentace Španělska, přesněji jejího A-týmu, Robert Moreno. Stejně tak potom byli nominováni i členové výběru v kategorii U21.

Na evropský celek s přezdívkou La Roja čeká 5. září souboj v Rumunsku s domácím celkem a hned o 3 dny později vyzve doma Faerské ostrovy. Ve skupině F jsou aktuálně mistři světa z roku 2010 a starého kontinentu z let 2008 a 2012 na 1. místě, s pětibodovým náskokem na druhé Švédsko.

Původně měla proběhnout obvyklá tisková konference za účasti Roberta Morena jako nového lodivoda španělské reprezentace, ovšem vzhledem ke smutným zprávám od Luise Enriqueho, jemuž zemřela devítiletá dcera, zveřejnil svaz povolaná jména pouze na Twitteru.

Mezi nimi najdeme dva Blaugranas a to Jordiho Albu se Sergiem Busquetsem (v rámci bývalých barcelonských fotbalistů ještě Thiaga Alcántaru s Pacem Alcácerem). Premiéry se mezi dospělými mohou dočkat Unai Núňez (Athletic) a Pablo Sarabia (od léta PSG).

Začátek kvalifikace pro La Rojitu

Kvalifikační proces na příští Mistrovství Evropy do jednadvaceti let naopak po letošním v Itálii začíná pro mladé Španěly v této skupině, kteří zmiňovaný šampionát opanovali. Vzhledem k dosažení věkového limitu se dostalo i na některé nové tváře, zatímco starší zamířili výše.

Takovými jsou například Dani Ceballos, Mikel Oyarzabal či Fabián Ruiz. Pokud opět zmíníme Barcelonu, od ní se do nominace dostala šestice Iňaki Peňa, Juan Miranda, Jorge Cuenca, Carles Aleňá, Carles Pérez a Abel Ruiz (+ ex-barcelonisté Dani Olmo, Marc Cucurella a Oriol Busquets).

Dodejme, že na Španělsko čekají zápasy v Kazachstánu (6. září) a s Černou Horou (10. září). Ve své skupině o postup na závěrečný turnaj, jenž budou společně hostit Maďarsko a Slovinsko, pak dále vyzvou svěřenci Luise de la Fuenteho postupně Izrael, Severní Makedonii a Faerské ostrovy.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat