Valencia CF 2:3 FC Barcelona

Valencia CF 2:3 FC Barcelona

Blaugranas se na Mestalle pořádně zapotili a navzdory slibnému úvodu prohrávali, ale v napínavém druhém poločase dokázali zvrátit vítězství na svoji stranu góly Lionela Messiho a Antoina Griezmanna. 

Barcelonská sestava ničím nepřekvapila – v očekávaném složení se nepočítalo snad jen s Araújem, jenž ve trojčlenné obraně nahradil Minguezu. Právě Uruguayec měl největší šanci prvního poločasu, když se po Messiho standardce ocitl úplně sám před brankářem Cillessenem, nicméně míč nedokázal dobře umístit. Ještě předtím, ve 3. minutě, měl velkou šanci po pěkné kombinaci Pedri, ten však přestřelil.

Ačkoliv Barça měla znovu herní převahu, její soupeř po dvou zmíněných gólových příležitostech další akce - často řešené z křídla Jordiho Alby - ustál. Sama Valencia měla jedinou vážnou střeleckou příležitost ve 26. minutě, když se ke zpětné nahrávce dostal Račič, ale s jeho nepříliš razantním zakončením si Ter Stegen v klidu poradil.

Velké věci se tak začaly dít až ve druhém poločase, protože hned po pár minutách padl první gól utkání. Skoro celá barcelonská defenziva při tom ukázala řešení, nad kterým prostě zůstává rozum stát. Nejprve Guedes díky diagonálnímu sprintu projel obranou jak nůž máslem, i když jeho pohyb předvídali snad všichni. Piqué v závěru akce předvedl ještě skluz, který mohl nadělat víc škody než užitku – naštěstí Guedes z úhlu vystřelil a Ter Stegen jeho pokus vyrazil. Následný rohový kop byl ještě "vtipnější". Ter Stegena odstavil Correia, což se německý gólman snažil uhrát na faul, a Lenglet se zasekl hned o tři protihráče, takže Paulista hlavičkoval do úplně prázdné brány.

Barceloně se ale podařilo brzy srovnat, a to způsobem, který byl tak nějak adekvátní k předchozím patáliím v defenzivě. Lato zmařil De Jongovu šanci jasnou rukou, čili musela následovat penalta. Messi ji kopl velice slabě, avšak štěstí mu tentokrát přálo a po dorážce Busquetse a Pedriho dostal šanci na reparát, ze kterého se nemýlil. Nutno podotknout, že penalta by se jinak opakovala, protože Cillessen opustil brankovou čáru příliš brzy.

A další chvilka nepozornosti na valencijské straně v 63. minutě znamenala otočení. De Jong si naskočil na Albův centr a k odraženému balonu se nejrychleji dostal Griezmann, jenž skóroval. V 69. minutě pak přišlo pojištění vedení z kopačky Messiho po krásném přímém kopu.

Hra se pak i díky střídáním zpomalila a zdálo se, že Barcelona dohraje utkání s klidem. Jenže klidná byla až moc. Soler 27 metrů od brány dostal hodně prostoru, tak se napřáhl a výstavní trefou do šibenice vstřelil kontaktní gól na 2:3. Na závěrečný nápor ale už netopýři neměli dost sil, druhé vítězství v týdnu už si Barça vzít nenechala.


Přehled utkání

LaLiga - 34. kolo 2. května 2021, 21:00 Estadio Mestalla, Valencia Digi Sport 2

Valencia CF

2 : 3 José María Sánchez Martínez

FC Barcelona

Račić 35'  
Paulista (A - Soler) 50'  
Lato 56'  
  57' Messi
  63' Griezmann
  65' ter Stegen
  69' Messi
Soler (A - Oliva) 83'  
Sestava

Cillessen - Correia, Paulista, Guillamón (79' Gameiro), Lato (64' Diakhaby), Gaya - Wass, Soler, Račić (79' Oliva) - Guedes, M. Gómez

Sestava

ter Stegen - Araújo, Piqué, Lenglet - Busquets - Dest (75' Roberto), de Jong, Pedri (75' Moriba), Alba - Messi, Griezmann


Zdroje: sport.es



Diskuze

Uf, to bylo zase drama, ale díky za Lea, ten přímák už lépe trefit nešlo - geniální. A inkasovaný gól - typická chyba Barcy v posledních zápasech - obrana, neobrana. No, ještě se může stát cokoliv, bude to zajímavé. smiley

02.05.2021, 23:01

Po dnešním vítězství mrzí porážka s Granadou ještě víc,v sobotu to musíme urvat.

02.05.2021, 23:03

Prvý polčas dosť nevýrazný, chýbalo tempo, dynamika. Neviem ako by to dopadlo, ak by Messi nenapravil svoju chybu po penalte. Mali sme aj šťastie, no druhý polčas určite lepší. Výkon rozhodcov opäť trochu zvláštny a diskutabilný. Sobota môže veľa napovedať o držiteľovi trofeje, tak zregenerujme a pripravme sa na kľúčový moment sezóny čo najlepšie.

02.05.2021, 23:04

Po gólů Grieze se mi chcce je říct: více centrů do vápna!

02.05.2021, 23:09

Bus a Gríz hrajou poslední zápasy neskutečně, o víkendu se rozhodne. Kdo by to na začátku sezóny čekal. Mám radost a dost nám věřím

03.05.2021, 06:42
G10

ve statistice „Obdržený gól z úplnýho smiley“ nemá Barcelona celosvětově konkurenci....ale co, mě to baví, ve hře je titul, který bude o to víc chutnat :)

03.05.2021, 07:17

Já si nemůžu pomoct, ale ter Stegen mi poslední dobou připomíná spící pannu. Nejde o góly. Dobré zákroky má a co pustí by asi málokdo chytal. Ale měl by taky hecovat a koordinovat zadní řady, přijde mi strašně bez náboje.

03.05.2021, 10:20
absint cechoma

Mně teda připadá, že poslední rok není úplně ve formě. Svoje si pořád odchytá, ale mám pocit, že hodně ubylo těch nadstandardních zákroků, plus sem tam pustí něco lacinějšího.

04.05.2021, 11:05

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat