Valencia CF 0:1 FC Barcelona

Valencia CF 0:1 FC Barcelona

Navzdory dobrému výkonu a velkým šancím Barcelony zůstávalo utkání na Mestalle více jak 90 minut bez branek, ale přihrávka Raphinhy na Lewandowskiho v nastavení znamenala zasloužené vítězství pro hosty.  

Barcelona měla od začátku herní převahu a domácí brankář Mamardashvili jí ve 3. minutě málem daroval gól špatnou rozehrávkou, jenže tato chyba zůstala nepotrestána. A nedařilo se trestat ani mezery ve valencijské obranné linii. Přestože barcelonští hráči jako třeba De Jong je dokázali využit k nebezpečným kolmým přihrávkám, zakončení vázlo.

Střelecky nejaktivnější byl Fati, který měl pár dobých šancí a ve 13. minutě dokonce gólovku, bohužel cestu do sítě našel akorát jednou z ofsajdu. Mimo pálil také De Jong a Koundé z rohu. Nejblíže ke gólu měl ve 44. minutě Lewandowski, rovněž z rohového kopu, ale jeho hlavička orazítkovala tyč. Valencia se mezitím do žádné vážnější šance nedostala, protože Barca tentokrát řešila rodící se protiútoky včas a dvakrát si stopeři pomohli faulem za žlutou kartu.

Úvod druhé půle na chvíli rozjásal Mestallu, protože netopýři překonali Ter Stegena, ale ani tato branka nemohla platit, protože Kluivert jasně zahrál rukou. A i když Valencii tento moment nakopl, Barca byla pořád lepší a častěji se dostávala k zakončení. Fati ovšem zase pálil mimo a Dembélému se vůbec nedařilo dostat do zápasu, takže do útoku přišli Raphinha s Torresem. Zároveň Busquetse nahradil Gavi.

V 63. minutě se střídající Torres ocitl ve velmi dobré pozici, z níž měl nahrávat Lewandowskimu, ale situaci vzal na sebe jeho střela byla zblokována. Následně dodávaly zápasu náboj spíše vzrůstající emoce a fauly nežli povedené akce. K dalšímu pohlednému fotbalovému momentu se Barcelona propracovala až v 85. minutě, kdy Raphinha obloučkem přes obranu vysunul Pedriho, který nacetroval Torresovi do tutovky. Španělský útočník však míč netrefil.

Nicméně Barca zbraně nesložila a vyplatilo se jí to. Jejím hrdinou se opět stal Lewandowski, jenž usměrnil do sítě úžasnou přihrávku od Raphinhy.


Přehled utkání

LaLiga - 12. kolo 29. října 2022, 21:00 Mestalla Nova Sport 3

Valencia CF

0 : 1 Ricardo de Burgos Bengoetxea

FC Barcelona

  21' García
  45' Alonso
Lino 67'  
Guillamón 84'  
  89' Gavi
  90+2' Piqué
  90+3' Lewandowski (A - Raphinha)
Foulquier 90+6'  
Castillejo 90+6'  
  90+7' Torres
Sestava

Mamardashvili - Correia (80' Vázquez), Paulista, Comert, Gaya - Foulquier, Guillamón, Almeida (72' Lato) - Kluivert (72' Castillejo), Cavani (18' André), Lino

Sestava

Ter Stegen - Balde, Koundé (74' Piqué), García (42' Alonso), Alba - Sergio - De Jong, Busquets (56' Gavi), Pedri - Dembélé (57' Torres), Lewandowski, Fati (57' Raphinha)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Raphinha sice nakonec vytáhl parádní asistenci, ale jinak to byla z jeho strany parodie na fotbalistu.

29.10.2022, 23:03

Torres ten je tkk v pi…. Ze ten by netrafil ani vodu keby vyskakuje z lode.

29.10.2022, 23:10

Důležitý 3 body!!

29.10.2022, 23:12

Dobrý výkon? Za mňa určite nie. Chápem, že na Mestalli je to stále boj, avšak pred šestnástkou sme boli strašne nesmelí, 100x tú loptu zasekneme, neprihráme, nevystrelíme, takto sa hrať nedá. Predošlé výsledky v Lige 3:0, 4:0, avšak dôjde jeden nevydarený zápas v LM a už akoby je mentalita tímu v úpadku. Som zvedavý, či nás zlatý gól Lewyho nejak nakopne.

29.10.2022, 23:18
Caltic8 La Pulga
Administrátor

Tak jestli je pro tebe základ dát ve Valencii čtyřku, chápu. Já jsem spokojen, že jsme Valencii jednoznačně přehráli a měli jsme několik dobrých šancí. Že si nepřihrajeme a nevystřelíme, je po takovém zápase vyloženě blábol. Neřeknu, kdybychom měli dvě šance z nějaké haluze nebo z rohu, ale tohle nebyl ten případ.

29.10.2022, 23:37
La Pulga Caltic8

Nikde nepíšem, že je pre mňa dôležité súperovi naložiť, zle si ma pochopil. Vážim si víťazstvo, cením si 3 body a snahu tímu. Ak si si dobre všimol, x krát sa tu v komentároch tímu zastávam, ale ak raz zahráme zle, prečo by som to nemal vyjadriť. A myslím si, že dnes sme dobre nehrali. Snáď nebude diskutujúci okamžite braný za nejakého hejtera, obmedzenca, resp. nefanúšika Barcelony, lebo si dovolil napísať svoj názor, ktorý nemusí byť totožný s väčšinou. Toto teraz nepatrilo tebe, píšem vo všeobecnosti.

30.10.2022, 00:27
Caltic8
Administrátor

Co tak čtu komentáře, zřejmě v mé televizi běžel jiný zápas smileyJasně, že Valencia by pro nás neměla být měřítko, ale já se nenudil, i když tam bylo spoustu pasáží okopávané. Pracovali jsme od začátku do konce, nejednou jsme soupeře zmáčkli, několik akcí bylo fakt povedených a i obrana se udržela (bohužel za cenu tří žlutých a dvou zraněných stoperů). Myslím, že xG 0.18 v 2.35 to shrnují dobře.

29.10.2022, 23:19
karlos Caltic8

Víš že cca 90% lidí tu ani neví co xG je, že? 😅😅

29.10.2022, 23:47

Těžký zápas, ale hodně slušný výkon a zasloužené vítězství. Raphinha zase od nástupu dojebával jeden míč za druhým, ale konečně se mu podařilo něco kreativního a na Lewu poslal hezkou přihrávku. S tou neuvěřitelně nestálou formou křídel 1, 2, 3 a 4 by se ale už mělo něco dělat, to je opravdu jak tahat z klobouku.

29.10.2022, 23:30

Dneska můžeme poděkovat Lewovi za 3 body, jinak byl zápas jeden velký chaos z obou stran. Barcelona měla štěstí, že gól Valencie neplatil, protože její hráč zahrál rukou. Blbé je, že se nám zranili oba stopeři, snad to není nic vážného. Vítězství na poslední chvíli.

29.10.2022, 23:33

V tom jak jsme byli zlomení po LM a jenom dva dny volna je výhra na Vale prostě zlatá. Navíc by mohla právě dost nakopnout. Bylo vidět že jsme to dost motali a v hlavách byl asi ještě Bayern, takže hlavní jsou tři body.
Nejhorší je, že nám na stoperu zbyly Pique a Alonso, což je dobrá tragédie. Snad někdy uvidím celou obranu zdravou.

29.10.2022, 23:35
Reekwon
Senior editor

Dost začínám cenit fanoušky Realu Madrid, za jejich věrnost, ti totiž v loňském roce v takových zápasem děkovali všem, za tři body, protože viděli, že se jejich hráči na vítězství nadřeli jak koně. Naši fanoušci si snad těch tří obrovsky vydřených bodů ani neváží a jde jim jen o to, že jsme Valencii nedali čtyřku. Je to klišé, ale pravdivé klišé - přesně tyto venkovní zápasy na konci rozhodují o tom, kdo nakonec ligu urve. Real měl několik takových zápasů v loňské sezóně, na Ballaídosu odehráli katastrofální zápas, ale proměnili dvě penalty a všichni byli rádi. Venku proti Vallecanu 7 minut před koncem na 0:1 nebo i doma proti Granadě gól před koncem na 1:0 a vždy cenili tu bojovnost. Z našich fanoušků mám dojem, že je důležité naložit soupeři co nejvíc, jinak je to špatně a vlastně tři body nic moc neznamenají. smiley

30.10.2022, 00:01
Haavl Reekwon

Naprosto souhlasím s tím, že takové zápasy rozhodují o titulech. Ale dělat z fanoušků padouchy mi nepřijde zrovna fér. Ano, získali jsme důležité tři body. Ale kolik jich s takovou hrou budeme získávat dál? Fanoušci totiž nejsou naštvaní, že se Valencii nedala čtyřka, ale že předvedená hra stojí za starou belu v současné době v cca polovině zápasů. Každý zápas takhle urvat nemůžeme. Nevidím nic špatného na tom, být spokojený s výsledkem, ale ne s průběhem zápasu a kritizovat, co si zaslouží kritiku.

30.10.2022, 02:15
Andreas Haavl

Ja fakt nerozumiem, čo väčšina má s tým, ako sme včera hrali. Véd to bol zábavný futbal a Valenciu sme 60 minút nepustili ani cez polčas. Boli tam rýchle brejky z našej strany aj pripravené akcie, boli tam streli z diaľky, resp.pokusy o ne , každý jeden makal na bomby. Tak čo sa im dá vytknúť? Po tom, čo dva dni dozadu sa psychicky zlomili včera predviedli skvelý výkon. A kľudne to mohlo skončiť aj niektorými omielanym výsledkom 4:0

30.10.2022, 06:46

Tejto Valenci musime dat z tychto sanci jeden dva goly. Samozrejme ze si vitazstvo cenim ale nebyt lewu ktory nas zachranoval uz po niekolkykrat zas rupneme v zapdr v ktorom dominujeme a to sa na titul nemoze opakovat.Sme v kontakte vsetko je dobre a dokonca chapem ze vslencia sa na zapas prilpravuje tyzden a my hrame prskticky streda/ sobota uz cca mesiac. Vsetekmu rozumiem. Ale myslim si ze taketo zapasy musime rozhodnut skor. A nechcem sudit nase prestupy ale pldla mna neexistuje klub ktory da za hracov 60+ a hraju ju taketo sračky. To je len mij nazor. Fandime a verime stale.🙏

30.10.2022, 07:23

Za mna z Baldeho nám rastie super ľavý obranca. Konečne. A dufam, ze proti plzni zahra ten z Bcka a tiez vyuzije svoju šancu.
Za mna viac využívať Kessieho z De Jongom ako Def Mid, Kessie sa rozohra ked dostane priestor. A viem, ze Ferran miesto do lopty trafil vlastnú nohu, ale spravil viac, ako Dembele, dostal sa do šance, nestratil skoro nic a vol nebezpeční. Pacil sa mi i Fati, ten sa dostal do viac šancí, ako vsetci nasi utocnici dokopy. Proste potrebujú si pred branou verit a budú to zabijaci

30.10.2022, 07:28

Mimochodem, všimli jste si "profesionála" Piqueho, který odpočíval nepřipravený na lavičce? K... aspoň ty tkaničky na botách by mohl mít rozvázáné když chce sedět v teniskách bez stulpen... A prý jde příkladem. Hmm

30.10.2022, 07:58

Po celý zápas nechyběla snaha a intenzita.. odměnou za to jsou tři body!
Co my jsme ale schopný zadrbat na posledních 20-30 metrech.. hrozně nám chybí lehkost, hrajeme pořád v křeči..ale to se zlomí!

30.10.2022, 12:57

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat