VALVERDE: BYL TO RISK, ALE MY RISKOVAT MUSÍME

VALVERDE: BYL TO RISK, ALE MY RISKOVAT MUSÍME

Barcelonský trenér výběru základní jedenáctky ve včerejším zápase nelitoval. K zápasu se vyjádřili také čerstvý debutant Murillo, kapitán Busquets a Carles Aleña.

Ernesto Valverde po porážce 2:1 od Levante hájil své rozhodnutí zamíchat sestavou a dát šanci mladíkům. Barcelona sice už po 18 minutách prohrávala o dvě branky, Coutinho však do odvety zařídil lepší vyhlídky proměněnou penaltou po faulu na Denise Suáreze.

„Vybral jsem nejlepší tým, který jsme podle mě mohli vybrat.“

„Posloužilo nám to ke zhodnocení hráčů v některých složitých situacích, jako by to bylo v zápase La Ligy. Vím, že je to risk, ale často musíte riskovat.“

Valverde byl spokojený s výkonem debutanta Murilla, uznal však, že pro odchovance Chumiho a Mirandu to nebyl ten nejvydařenější zápas.

„Jsem rád za Murilla, má zkušenosti a ví, jak k takovýmto zápasům přistupovat. Pro mladíky to byl těžký test, ale tak to prostě chodí, ne?“

Další otázky směřovaly na Coutinha, který se zpočátku nemohl dostat do hry, v posledních 4 ligových zápasech totiž v základu chyběl.

„Když nehrál Dembélé, všichni se mě ptali na něj. Teď hraje Dembélé a Coutinho ne a je to naopak.“

„Hráči musí pořádně makat, aby tuhle situaci zvrátili. Oba dva dnes hráli. A pokud je některý z nich nespokojený, musí bojovat za to, aby se to obrátilo k lepšímu. Ale no tak, jeden nebo druhý skoro vždycky hrají.“

„Coutinho nám hodně pomáhá a hodně nám pomáhat bude. To samé můžu říct o Dembélém. Je to pořád ta samá otázka, jenom jména se mění.“

Výsledek obrázku pro Sergio Busquets

Sergio Busquets: "Po Coutinhově gólu je to pořád otevřené. Tým si to za druhou půli zasloužil. V prvním poločase jsme zaspali a Levante toho využilo vstřelením dvou branek."

"Pak ubrali na intenzitě, měli akorát šanci Moralese, ale myslím, že celkově jsme byli lepší my a zasloužili jsme si alespoň ten gól. Konec konců, měli jsme šance, ale byli jsme potrestáni za první poločas, zvláště pak za těch 18 minut."

O Coutinhovi: "Každý chce hrát, je tu tvrdá konkurence. Máme hodně záložniků a jenom tři pozice. Je také těžké se do hry dostat, když jste nehráli a máte méně sebedůvěry a zápasového rytmu. Věřím ale, že nám Philippe ve zbytku sezóny pomůže."

Jeison Murillo: "Trenér mi řekl, že musím na tréninku makat, zvyknout si na styl hry, sehrát se, abych, byl připravený až přijde příležitost. Jsem se svým první zápasem za Barçu spokojený."

"Věděli jsme, jak cenný může Coutinhův gól být. Máme před sebou druhý zápas. na našem stadionu, a gól nám zajistil lepší pozici. Doufáme, že na Camp Nou to půjde dobře a že dokážeme postoupit."

Carles Aleña: "Je důležité v takovém zápase začít dobře a soustředit se, ale my jsme zaspali a rychle jsme za to zaplatili."

"Nehráli jsme dobře, ale čeká nás ještě 90 minut a zápas na Camp Nou bude pro Levante bezpochyby dlouhý."

K rotacím: "Mohli byste říct, že spolu nehrajete zápasy, ale trénujeme každý den a známe se. Tohle není výmluva. Faktem je, že jsme nehráli dobře, na rotace se nelze vymlouvat."

K možnému návratu Neymara: "Nevím, jestli s ním ti, co ho znají víc, mluví a jestli se chce vrátit. Uvidíme, co se stane."

Výsledek obrázku pro levante barcelona


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Se zpožděním, ale přece, takové články, jako "ohlasy po zápase" mi tu chyběly, dobrá práce (y), protože se tady z toho teď stala spíš cestovní kancelář. Jinak musím souhlasit i s trenérem i Aleňou, uvidíme, co zítra odveta, taky bych dal šanci hráčům širšího kádru + třeba 4 lidi ze základu

16.01.2019, 10:35

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat