Valverde: Dembélé nehrál kvůli opatrnosti, ale jestli nastoupí proti Interu, to nevím

Valverde: Dembélé nehrál kvůli opatrnosti, ale jestli nastoupí proti Interu, to nevím

Na pozápasové tiskové konferenci po skončení měření sil s Getafe byl Ernesto Valverde dotázán na několik témat a těmi hlavními byly další zranění Ousmana Dembélého a gólová asistence brankáře Marca-Andrého ter Stegena na první branku zápasu.

Po mnoha špatných utkáních venku jsme potřebovali vyhrát a okolnosti byly perfektní na vítězství. Na Getafe to jsou vždy těžké zápasy a pokud chcete vyhrát LaLigu, musíte získávat body na venkovních stadionech náročných soupeřů.

Trávník byl trošku pomalý a naši soupeři nás donutili hrát velmi dobře. Takové zápasy nejsou příjemné a venku jsou vždy fáze, kdy je soupeř velmi motivován a je těžké pro ti němu hrát. Zde jsme však soupeřili velice dobře a jsme spokojení.

Střelci se někdy trefí a někdy ne, ale Luis je velmi vytrvalý. Zabojoval o dlouhý míč a využil toho. Soupeř se vysunul vysoko a to znamená, že je někdy můžete překvapit tím, že hrajete zezadu. Ter Stegen hraje nohama neuvěřitelným způsobem a není to jeho první asistence. Ter Stegen nám dává hodně v mnoha aspektech, ovšem tahle nahrávka je jen anekdotou. Preferujeme, když zastavuje střely protivníků.

Getafe hodně běhá, ztěžuje hraní a nutí vás neuvěřitelně bojovat o každý míč. V prvním poločase zápasu to nebylo plynulé. Poté, co jsme se ujali vedení, jsme se zlepšili a pokud jsme spolu, vytváříme silný tým. Už jsme mluvili o to, že to musíme zlepšit. Getafe pořád tlačí, ale pokud tlačíte vy, necháváte za sebou místo a toho jsme chtěli využít.

Je pravdou, že jsem Ousmana Dembélého nechal mimo tým, ovšem to bylo z důvodu prevence. Řekl mi, že je v klidu a po zápase byl v pořádku, nicméně včera (vyjádření proběhlo v sobotu, pozn. přek.) cítil drobné nepohodlí. Domníváme se, že jde o drobné poranění. Nechceme však nic říct. Nevím, jestli nastoupí proti Interu. Nemohu vám to zaručit.

Lenglet si nezahraje proti Seville. Máme však hráče z Barcy B, kteří nám mohou pomoci, nicméně do tohoto zápasu zbývá pořád hodně času. Prvně nás čeká důležitý souboj v Lize mistrů.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat