Valverde: Dembélého chování? K tomu se nechci vyjadřovat

Valverde: Dembélého chování? K tomu se nechci vyjadřovat

Tak jako je tomu zvykem se i včera, den před zápasem Barcelony se Sevillou, konala tisková konference za účasti kouče Katalánců Ernesta Valverdeho, který na ní mluvil převážně o ofenzivní linii svého mužstva. Ta je skolena početnou marodkou.

Marc Brau, Barca TV: Zítra (tiskovka proběhla včera, pozn. přek.) budete v prvním soutěžním zápase sezony na Camp Nou čelit Betisu, který je posledním týmem, jenž vás na vašem stadionu porazil. V týmu soupeře došlo k mnoha změnám. Je pro vás ten zápas ještě výchozím bodem? Budete muset být obzvláště opatrní, abyste udrželi tři body?

Situace je jiná. Můžeme se dívat na ten zápas a také na ten proti Espanyolu, kdy tam Rubi trénoval. Analýza předsezony Betisu a první ligový zápas nám může rovněž pomoci, ačkoliv při červené kartě je to vždy vabank. Před rokem hrál Betis dobře v Evropské lize a v lize málem postoupil do pohárů znovu. Předpokládáme, že aspiruje na vysoké umístění v tabulce a má pro to argumenty. Musíme získat tři body, jelikož se nám to posledně nepovedlo.

Roger Arbusa, Catalunya Radio: Ousmane Dembélé utrpěl v pátek zranění, pak odjel na výlet a nezúčastnil se zdravotního vyšetření. Víme, že klub je kvůli tomu velmi nespokojený. Jaká byla vaše reakce?

Nechci veřejně hovořit o tomto tématu. Podobné situace nastaly i v předchozích sezonách a vždy byly přehnané. Nebudu to komentovat.

Marta Ramon, RAC1: Jak se cítí Leo Messi? Bude moci zítra nastoupit od první minuty?

Musíme počkat na trénink, zatím si nejsem jistý.

Santi Valles, Cadena SER Catalunya: Co si myslíte o celém tom zmatku kolem Neymara, který bude končit kvůli posledním týdnu do uzavření přestupového okna?

Vím, že Barcelona a další kluby mají vždy při otevření okna očekávání. Neymar hraje za jiný klub a nemáme k němu víc co dodávat. Určitě to není nudné. Nemohu vám říct více, jelikož o ničem nevím. Uvidíme, co se stane. Potřebujeme se věnovat zítřejšímu zápasu, nikoliv dalším věcem.

Germán García, Radio Nacional: V posledních dnech trénovali s týmem Carles Pérez, Abel Ruiz a Ansu Fati. Jediným zdravým útočníkem je aktuálně Antoine Griezmann. Existuje šance, že prvně zmiňovaní hráči budou povoláni na zápas s Betisem?

Mají velkou šanci. Leo možná nastoupí, ale Dembélé a Suárez určitě ne a Coutinho a Malcom již nejsou s námi. Spoléháme na hráče z rezervy a po tréninku uvidíte, koho povoláme.

Juan Arias, Cadena COPE: Nedávno váš bývalý kolega říkal, že špatně snášíte kritiku. Chtěl byste to ujasnit nebo nějak upravit?

Cítím se celkem dobře. Nevím, co přesně řekl, ale máme dobrý vztah. Všechno záleží na dni, ve kterém se s někým bavíte. Někdy se cítíte lépe, jindy hůře. A rovněž záleží na tom, s kým se srovnáváte. Určitě jsem na tom hůře než můj přítel, který je na dovolené na Ibize, ale lépe než další, který pomáhá se záchranou migrantů ve Středozemním moři. Myslím si, že všichni v Barceloně máme poměrně štěstí a já vůbec nejvíce.

Carles Escolán, Radio Marca: Rafinha byl jednou nohou ven z klubu, ale pak odehrál velmi dobrou přípravu a odvedl skvělou práci v utkání s Athleticem. Jak se cítí po žaludečních potížích? Myslíte si, že může po tom všem, co předvedl, setrvat?

Před rokem se o něm také hodně mluvilo a v obou případech šlo o návraty po vážných zranění. Minulou sezonu s námi zůstal a hrál, ale později utrpěl zranění a nyní bojuje o místo stejně jako každý jiný. Uvidíme, co se přihodí.

BeIN Sports: Jak hodnotíte první týdny Antoina Griezmanna a jeho adaptaci?

Začleňuje se lépe a lépe a chceme, aby se co nejvíce zapojoval do hry. Na San Mamés se neangažoval tak, jak bychom chtěli. Je typické, že v našem herním stylu se útočníci silně angažují a musíme pro ně vytvářet příležtosti, protože díky tomu dokáží být rozhodující. Griezmann sám se však musí rovněž snažit zapojovat do hry.

Nacional.cat: Obáváte se, že by spekulace kolem Neymara mohly rozptýlit atmosféru v kabině?

Drby jsou vždy přítomné a pokud ne o jednom hráči, tak o jiném. Je to normální a nic neobvyklého.

Jordi Gil, Sport: Můžete riskovat s Leem Messim více, než jste si původně myslel, vzhledem ke zraněním v útočné řadě?

Ne. Nebudu měnit mé plány, jelikož by to mohlo znamenat krok dozadu. Pokud Leo nebude na 100 připraven, nebudeme to riskovat.

V minulé sezoně jste říkal, že Vidal dokáže více nabíhat do pokutového území. Zvažujete jej jako možnost v absenci Suáreze?

Pokud nám scházejí útočníci, pak mohou do vápna sbíhat další a dávat góly. Musíme pokrýt naše absence jinými hráči.

Francesc Latorre, TV3: Gerard Piqué může zítra sehrát 500. zápas v barvách Barcelony. Co pro vás znamená mít tak důležitého fotbalistu v kabině i mimo ni?

Piqué je důležitý na hřišti i mimo něj. Druhý aspekt nechávám vždy v pozadí, protože se v první řadě soustředím na to, co se děje na hřišti. Pětistovka zápasů říká vypovídá o jeho kariéře a je to historický hráč Barcelony. Minulost je velmi dobrá, ale nejvíce mě zajímá současnost a jeho stávající forma.

Joan Poquí, Mundo Deportivo: Myslíte si, že krátká příprava na zápas s Athleticem se odrazila na výsledku?

Nemyslím si, že to mělo vliv. Ve druhém poločase jsme hráli na soupeřově půlce, měli jsme hodně míč v držení, ale málo šancí. Pokud na tom tým není v pořádku po fyzické stránce, uzavře se na své půlce a čeká. V našem případě to tak nebylo a snažili jsme se převzít iniciativu. Po jediné akci na konci jsme však dostali gól a je pravdou, že Athletic tlačil v první půli. V té druhé jsme si ale vedli dobře.

FOX Sports: Pokud nedojde ke změnám, tak budete mít i nadále šest záložníků, z nichž dva budete muset vždy nechat mimo seznam povolaných. Hovoří se zde o hráčích, kteří by jinde hráli v základní sestavě. Je to pro vás problém?

Vždy se musí někdo dostat mimo nominaci a je to všechno chyba Angličanů, kteří vymysleli, že se fotbal bude hrát v jedenácti.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat