Valverde: Doufám, že od našich třech posil vytěžíme hodně

Valverde: Doufám, že od našich třech posil vytěžíme hodně

Premiérový rozhovor v rámci nové sezony 2019/20 má za sebou trenér FC Barcelony, Ernesto Valverde. V něm se probraly nové posily Frenkie de Jong, Norberto Neto a Antoine Griezmann a také nadcházející turné v Japonsku + plány na nadcházející ročník. Níže vám přinášíme kompletní přepis tohoto interview.

Dosavadní nové tváře

Jsou to tři důležité posily a každý z nich hraje v jiné linii. Očekáváme od nich hodně a uvědomujeme si, že fanoušci do nich vkládají velké naděje. Chceme, aby se rychle zapojili do dynamiky týmu a hráli na svých úrovních.

Začátek předsezony

Jsme velmi rádi, že zde můžeme být a že sezona už brzy začne. Jako každý rok nás čeká spousta výzev a víme, že potřebujeme vyhrávat a dělat fanouškům radost. Těmto očekáváním musíme čelit.

Cíle pro ročník 2019/2020

Naše cíle jsou stejné, jako obvykle: vyhrát všechny zápasy a zvítězit ve všech soutěžích, kterých se zúčastní. Rovněž musíme zůstat věrní našemu stylu. Pokusíme se tomuto zadání postavit.

Rakuten Cup 2019

Jedeme do Japonska a jsme z toho velice šťastní. Uvědomujeme, kolik moc toho náš klub tam znamená a jak dobré kontakty s touto zemí máme. K tomu má skvělé vztahy s Iniestou nebo Villou. Pro nás a japonské fanoušky Barcelony to je ohromná radost.

Stav na začátku sezony

Hráči jsou v dobré formě, trénují ve správném rytmu a snaží se. Tato předsezona je trochu odlišná oproti té předchozí, jelikož budeme mít méně času na to připravit se na turné po Japonsku. Loni byl časový rozdíl větší a nyní se první zápasy odehrají po menším počtu tréninků. Všichni hráči ale přijeli na prví sraz dobře připravení.

Frenkie de Jong

Je to hráč, který v posledních letech hrál na úžasné úrovni. Poslední ročník u jeho bývalého týmu měl skvělý a proto doufáme, že nám přinese svěží závan do naší záložní linie. Jedná se o budoucnosti odolný projekt na spoustu let, který je velmi kvalitní a navíc víme, že se prezentuje tím stylem, který hledáme.

Antoine Griezmann

Má velkou zkušenost z LaLigy, je rychlý a využívá volných prostorů. Na posledních metrech je rozhodující a víme, kolik nás stal a kolik nám toho dá. Hodně v něj věříme.

Norberto Neto

Neto je taktéž velmi zkušeným fotbalistou, který chrání branku. V ideálním případě bude doplňovat Marca, zatímco Iňaki bude pokračovat ve sbírání zkušeností.


Zdroje: fcbarcelona.com, fcbarca.com, sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat