Valverde: Fotbal je zároveň i byznys a proto hrajeme v Saúdské Arábii

Valverde: Fotbal je zároveň i byznys a proto hrajeme v Saúdské Arábii

Den před druhým semifinálovým utkáním nového formátu španělské Supercopy se vyjádřil kouč jednoho z jeho účastníků, konkrétně pak katalánské Barcelony, právě ke změnám v tomto každoročním turnaji. Ernesto Valverde pravil, že preferoval starý formát.

Catalunya Radio: Jaké máte pocity v Saúdské Arábii vzhledem k sociálnímu a kulturnímu kontextu této Supercopy?

Máme se dobře. Formát superpoháru se změnil před rokem, kdy jsme také hráli v zahraničí – v Maroku. Toto je další krok. Uvidíme. Teprve jsme přijeli a dnes jsme měli nějaké problémy s příjezdem. Obecně vzato si ale vedeme dobře.

Pol Martínez, Barca TV: Jakou důležitost přikládáte tomuto střetnutí při pohledu na úroveň protivníka a možný postup do finále?

Jedná se o zcela nový formát, kdy nehrajeme dvojzápas ani ligové utkání. Uvědomujeme si, jak obtížné je s Atlétikem hrát a zítřejší (tiskovka proběhla ve středu, pozn. přek.) vítěz postoupí do finále. Už náš vzájemný duel v lize byl vyrovnaný a vítězství jsme si zajistili až na konci.

Marta Ramon, RAC1: Cítíte se pohodlně v zemi, které stále tolik schází v různých oblastech? Odehrál byste tento turnaj raději někde jinde?

Vím, že se o tom hodně mluví, ale je třeba si uvědomit, že fotbal je zároveň i byznys, který stále hledá nové zdroje příjmu. A proto jsme tady. Před rokem byl kontext Maroka rovněž unikátní. Není to totéž, když hrajeme u sebe.

Alfredo Martínez, Onda Cero: Myslíte si, že bude nezbytné vzhledem k přetlaku zápasů změnit a osvěžit sestavu nebo budete od prvního utkání chtít postavit nejlepší jedenáctku?

Uvidíme, teď nás čeká pouze jeden zápas zítra. Předchozí utkání jsme sehráli před pěti dny a nemáme na co myslet, jelikož druhé střetnutí může přijít, ale také ne.

Germán García, Radio Nacional: S sebou jste vzal 24 hráčů. Není někdo z nich připravený na 100 % do hry? Jak důležitá je pro vás tato trofej?

Všechny týmy berou více hráčů a musíme předpokládat možné scénáře, stejně tak jako trénovat. Neexistují snadná utkání a už vůbec ne proti týmům, které jsou zde. Může se stát cokoliv.

Helena Condis, Cadena COPE: Hovořil jste s Arturem Vidalem a snažil se jej přemluvit, aby zůstal?

Mluvím s ním tak, jako s ostatními a je to náš hráč, čili neexistuje důvod předpokládat, že odejde. Uvidíme, co se stane, ale počítám s ním. Zítra může zahrát, ale také ne. Nebudu nic prozrazovat.

Santi Valles, Cadena SER Catalunya: Odehrál byste superpohár raději ve Španělsku než zde?

Dám vám objektivní data – toto je má 5. Supercopa a v prvních třech jsem hrál odvetu venku, na stadionu mistra ligy. Před rokem a nyní jsme mistry my a hrajeme na neutrálních hřištích, nyní i se dvěma dalšími týmy. To je trochu divné, ale tak to je. Kdybych si měl vybrat, tak preferuji starý formát, ale rozhoduje federace.

Julio Suárez, La Sexta: Mohl byste nám něco říct o dnešních problémech s transportech? Navštívili jste město.

Řidič si myslel, že konference proběhne na stadionu, kde se dnes hraje zápas Realu s Valencií a ne zde. Uvědomil si to pár kilometrů před stadionem a v tomto městě bývají dopravní zácpy, tak jsme se zdrželi. Z tohoto důvodu jsme posunul konferenci.

Jordi Sunyer, TV3: Byl byste radši, kdyby se Supercopa hrála v létě než nyní kvůli úrovni soupeřů?

Nevím. Jsme zvyklí na to, že tyto zápasy zahajují sezonu a dle mého názoru to tak bylo dobře. Změnilo se to a my to budeme moci zhodnotit až po skončení turnaje. Tyto zápasy jsou určitě atraktivní pro fanoušky a nevím, jak to je se sportovními záležitostmi. Mistr Španělska je jen jeden, stejně jako vítěz poháru.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Valverde na pána. smiley

09.01.2020, 10:53

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat