Valverde: Je normální, že se bude mluvit o mém propuštění, ale já se soustředím na trénování

Valverde: Je normální, že se bude mluvit o mém propuštění, ale já se soustředím na trénování

Na pozápasové tiskové konferenci musel trenér Barcelony Ernesto Valverde čelit další kritice po porážce 2:3 s Atlétikem Madrid v semifinále španělského superpoháru hraného v Saúdské Arábii. V odpovědích vyjádřil svou nespokojenost s nepostupem do finále, které v neděli pošle proti sobě dva rivaly z hlavního města.

Byl to intenzivní zápas a s postupem času jsme hráli lépe a lépe. Prvních 10 nebo 12 minut bylo lepší Atlético, ale dle mého názoru jsme mohli do poločasu i vést. Inkasované góly byly překvapivé a zdálo se, že máme zápas pod kontrolou, nicméně soupeři obrátili průběh. V tomto utkání jsme dominovali a zdálo se, že jej máme v hrsti. Vyjma vybraných okamžiků jsme odehráli kompletní zápas.

Při akci na 2:2 jsme nedokázali zastavit akci. Atlético hrálo vysoko a to nás překvapilo. Nemyslím si, že jsme se dopustili hodně chyb a byly to dva útoky, které nás stály hodně. Soupeř byl velmi efektivní a jeden tým musel vypadnout. Ve vybraných momentech Atlético hrozilo a ublížilo nám. Oba týmy, které si zahrají finále odehrály dobrý zápas a bylo to možné. Všechny celky tady hrají na vysoké úrovni, čili bylo možné všechno.

Po zhlédnutí opakovaných záběrů s Arturem Vidal se domnívám, že byl v dobré pozici a zdálo se nám, že pokud stál v ofsajdu, byla to otázka milimetru nebo dvou. Netuším, zdali je vhodné anulovat takové situace a je velice obtížné nakreslit excelentní křivku. Zakládám si na tom, že VAR má pomáhat.

Trenéři vždy přemýšlí nad svou prací a víme, jaký je fotbal. Při porážkách se pokaždé objeví nejistota a nejde uniknout tomu, že se o tom bude mluvit. Já se nicméně soustředím na svou práci. O pískotu fanoušků nic nevím (při každém záběru na Ernesta Valverdeho se z tribun ozvalo bučení, zatímco v případě Diega Simeoneho se jásalo pozn. přek.).


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat