Valverde: Messiho jsem stáhnul z důvodu prevence, ale musíme počkat

Valverde: Messiho jsem stáhnul z důvodu prevence, ale musíme počkat

Trenér Ernesto Valverde se i po utkání s Villarrealem vyjádřil pro média a téma číslo jedna bylo jasné – střídání Lionela Messiho v poločase za Ousmana Dembélého, pravděpodobně kvůli zranění.

Důležitost vítězství a lepší dojem

Ano, tak je tomu vždy. Vždy se musí vyhrát. Odehráli jsme u sebe dobré utkání, ale myslím si, že při Leově zranění všem otrnulo. Myslím, že se nám na Camp Nou daří. A jestli chybí rytmus? Možná ano. V rozmezí patnácti minut jsme se ujali vedení 2:0. Poslední zápas jsme hráli před třemi dny. Náš soupeř je dovedný a dal nám pěknou branku. Chvílemi dominovali, což způsobilo nejistotu.

Lionel Messi a malý počet tréninků

Leo cítil sval zvaný adductor (přitahovač, pozn. přek.) a proto jsem kvůli obavám raději rozhodli, že dále hrát nebude. Budeme muset počkat do zítřka (vyjádření proběhlo včera, pozn. přek.). Pro Lea, Luise a Dembélého je malý počet tréninků určitě překážkou. Jejich předsezona byla krátká a musí se dostat do rytmu, což je obtížné, jelikož ostatní týmy už jsou ve formě.

Nová pozice Antoina Griezmanna v ofenzívě

Věděli jsme, že Antoine dokáže zahrát na odlišných pozicích v útoku. Pracuje, zapojuje se do hry a vede si dobře. Hraje trochu tak, jako ostatní a doma lépe, než venku. Každým dnem začíná být více zapojený se skupinou. V tomto utkání bylo zapotřebí bojovat.

Nepříliš povedený výkon Luise Suáreze

Luis je zpátky po zranění a musí se dostat do formy. Hodnotím jej dobře a uvědomujeme si, co nám dá. Často jste se mě na něj ptali v minulém ročníku, ale jakmile znovu získá svou formu, udělá hodně. Dává góly a všechno má svůj proces. Nedávno dal dvě branky a nyní se na něj znovu ptá.

Vystoupení Ansua Fatiho

Má svou svěžest a nedávno hrál od první minuty. Dnes nastoupil z lavičky. Je mladý a musí sbírat minuty. Nemůžete na něj nakládat veškerou zodpovědnost v těžkých časech.

Hra Arthura Mela

Hraje o něco výše a o to jsme jej žádali. Dokáže nahrát a může vstupovat do vápna. Nemá žádné fyzické potíže, které jej trápily minulý rok a má to pod větší kontrolou.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Přesně to je to proč je to jak to je s Ansu Fatim ( jak si tu někteří myslí, že by měl být pořád v základě), je dost mladý a i když je skvělý a má talent, tak takových tu bylo víc a pak se s tím nedokázali vypořádat....(pořád je mu jen 16)

25.09.2019, 17:08

Přesně tak, ať ho tam dá na 15-20 minut kdy už jsou obránci unavení a myslím že by to mohlo fungovat 😉

25.09.2019, 21:01

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat