Valverde: Nemyslím si, že Leo Messi bude moci nastoupit v Bilbau

Valverde: Nemyslím si, že Leo Messi bude moci nastoupit v Bilbau

Poslední zaoceánské tiskovky se před návratem domů zúčastnil dnes v noci trenér FC Barcelony, Ernesto Valverde, jenž na ní shrnul celé turné a vyjádřil se i k jednotlivým hráčům a jejich výkonům.

Závěry po zápase

Abych byl upřímný, jsem velmi rád, že se vracíme domů. Tento zápas byl posledním před začátkem sezony a museli jsme v nějakém rámci předvést obraz týmu, jenž můžeme očekávat na začátku ligové soutěže. Vedli jsme si dobře a hráli intenzivně. Vytvořili jsme si více nebezpečných šancí, dali hodně gólů a bylo to dobré utkání. Prosadili se útočníci, což je pozitivní a dobrá byla i rovnováha mezi defenzívou a ofenzívou.

Antoine Griezmann

Útočníci žijí z brankových příležitostí a gólů. Jsme z Antoina potěšeni a když se uvolní z obrany, tým z toho hodně těží. Zároveň však dobře pracuje v obraně.

Změna obrazu hry

V prvním poločase jsme dominovali hře, nedali jsme gól, ale zápas nám patřil. V druhé půli jsme předvedli lepší efektivitu. První gól hru otevřel a nám se povedlo dát pár dalších branek.

Problém se složením útočného tria

Větším problémem by byla absence takových útočníků. Kdybych je neměl v mém týmu, pak bych měl problém. To, že s nimi mohu počítat, už zůstává jen otázkou matematiky a výběru jedenáctky hráčů.

Atmosféra na Michigan Stadium

Atmosféra byla geniální. Hřiště bylo poněkud zvláštní a šlo cítit, že povrch je umělý. Bylo to trochu nebezpečné, jelikož nejsme na takové trávníky zvyklí. Rovněž rozměry hřiště byl odlišné, šlo o užší plac. Kromě toho se ale náleží říci, že šlo o skvělý zážitek.

Frenkie de Jong

Mám pro něj stejný plán, jako pro kohokoliv jiného. Máme spoustu hráčů uprostřed hřiště a dnes Frenkie ukázal, že to je skvělý hráč. Dokáže nastoupit na dvou pozicích a uvidíme, jak to bude. Rozhodne jeho dispozice. Samozřejmě se domnívám, že jsme s ním učinili znamenitý přestup.

Přítomnost Griezmanna ve vápně soupeře

Uvidíme, co se stane, jakmile se do týmu vrátí Leo. Postavit Griezmanna na levé křídlo a uprostřed je samo sebou velkou výhodou. Vždy se snaží vstupovat do šestnáctky protivníka, protože dává lehce branky a jde tak o odlišný hráčský profil. Dembélé je více křídelníkem a Coutinho záložníkem.

Návštěva Spojených států amerických

Byla to krátká návštěva. V minulých letech jsme zde přijeli na delší dobu a odehráli více zápasů. Bylo by dobré zůstat o něco déle a odehrát ještě jeden zápas. Každopádně jsme z našeho pobytu zde nadšení.

Zdravotní stav Lionela Messiho

Nevím, jak se cítí. Pokračuje v zotavovacím procesu, ale nejsem si jistý, že bude moci hrát v pátek proti Bilbau. Byl bych raději, kdyby měl ještě dovolenou. To, že nepřijel do Ameriky značí, že je zraněný.

Carles Aleňá

V průběhu předsezonní přípravy se dostával s postupem času do lepší formy. Začal celkem průměrně a pak se zlepšil. Musí nám dát hodně věcí, jelikož opravdu dokáže hrát. Dobře se dokáže osamostatnit, střílet a vstupovat do pokutového území. Ve druhé lize dal hodně branek a s každým uplynulým rokem je vyzrálejším. Je silný a musí nám pomoci. Proti Neapoli zahrál dobře.

Hráči z Jižní Ameriky

Vidím je stejně, jako všechny ostatní. Musí se dostat do dobré formy, protože se k týmu připojili později kvůli Copě Américe. Musí zabojovat o své místo v kádru. V minulé sezoně to byli důležití hráči, ale zvýšila se konkurence a každý musí chtít získat své místo.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat