VALVERDE: NEVÍM, CO BUDU DĚLAT PŘÍŠTÍ ROK

VALVERDE: NEVÍM, CO BUDU DĚLAT PŘÍŠTÍ ROK

Barcelonský trenér se v exkluzivním rozhovoru pro Barca TV ohlédal za uplynulým rokem.

Ernesto Valverde se před rokem a půl ujal kormidla FC Barcelony - klubu, který dle jeho slov, "prakticky nedává ani na moment možnost oddychu." I proto hlavní kouč cítí, že naskočil do vlaku, který nelze zabrzdit. "Jak rychle to všechno uběhlo," přemítal.

Valverde v rozsáhlém rozhovoru hodnotil své dosavadní působení v klubu, především pak analyzoval rok 2018.

"V minulé sezóně první polovina ligové soutěže prakticky rozhodla o titulu. Měli jsme skvělou i druhou půli, ale ta první byla zásadní."

"Letos máme stále ještě spoustu práce před sebou. Myslím, že jsme na tom dobře. Předvedli jsem dobré výkony, ale i několik horších, jsme však na správně cestě."

Copa del Rey: "Byl to cíl, který jsme si stanovili, a na ten zápas jsme se správně naladili."

"Měli jsme za sebou několik horších výsledků a potřebovali jsme se z toho dostat. Tým zareagoval skvělým výkonem, možná naším nejlepším v sezóně."

Výsledek obrázku pro copa del rey 2018

Tottenham: "To pro nás byl ohromný zápas, nejen díky výsledku, ale i s ohledem na to, že jsme předešlé tři zápasy proti Athleticu, Leganés ani Gironě nevyhráli. Takže to pro nás byla velmi důležitá výhra."

La Liga: "Z La Ligy bych vyzdvihl výhru 5:1 nad Madridem. Dále také derby proti Espanyolu, protože jsme u nich v předešlé sezóně nevyhráli ani jednou a tentokrát jsme je porazili 4:0. Myslím, že jsme v lize měli hned několik úžasných momentů"

Valverde dále velebil Lionela Messiho. "Jeho zodpovědnost se ve vztahu k týmu zvýšila, toho si lze všimnout v každém zápase, v každé soutěži. To způsobuje, že chce hrát, i když je zraněný nebo má nějaký problém. Když je ho potřeba, objeví se. Ve velkých zápasech je tu první. Je to dostatečně náročné na jeden den, ale dělat to neustále...musíte mít obrovskou mentální sílu, abyste to dokázali. Ještě jsem neviděl takového bojovníka, jako je on."

Zmínila se samozřejmě i budoucnost současného trenéra, jeho kontrakt totiž vyprší na konci sezóny. "Kdoví? O tak dlouhém období nepřemýšlím. Chci vyhrávat, nevím, co budu dělat příští rok."

Výsledek obrázku pro valverde


Zdroje: sport-english.com, fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat