VALVERDE: NIKOMU BYCH NEUDĚLAL ČESTNOU STRÁŽ A ANI BYCH JI NECHTĚL PRO BARCELONU

VALVERDE: NIKOMU BYCH NEUDĚLAL ČESTNOU STRÁŽ A ANI BYCH JI NECHTĚL PRO BARCELONU

Hodně se v minulých dnech napsalo o čestné stráži pro vítěze Mistrovství světa klubů, Real Madrid. Udělají ji hráči Barcelony při sobotním El Clásicu, či nikoliv? Katalánci čelí kritice za nedostatek respektu a úcty k jejímu soupeři, který měl tolik úspěšnou sezónu. Trenér Barcelony, Ernesto Valverde, se však vyjádřil jasně, když na tiskové konferenci řekl, že čestné stráže již dávno ztratily svůj význam a že ani on by nechtěl, aby jeho týmu byla taková stráž vytvořena.

"Čestná stráž byla něco, co se dělo před lety, jako symbolický hold, jako uznání mezi hráči, když fotbal nezískal tuto nuanci, která všechno znečišťuje. Uznáváme Madrid za to, čeho letos dosáhli, ale nikomu bych čestnou stráž neudělal a ani bych nechtěl, aby byla udělána pro nás. Nyní již ztratila podstatu, kterou měla před několika lety," uvedl Valverde na tiskové konferenci.

Jednou z klíčových otázek je, kdo v zítřejším utkání ucítí větší tlak? I když má Barcelona před svým rivalem náskok 11 bodů v tabulce, Valverde očekává, že to bude stejné na obou stranách.

"Zítra můžeme vyhrát titul. Atlético je 6 bodů za námi, ale po zítřku to můžou být body 3. Budeme hrát, jako by to byl náš poslední zápas. Obě mužstva jsou pod tlakem, protože obě mužstva vědí, co tento zápas znamená. Real je daleko za námi, takže je možné, že cítí větší tlak, ale to nebude rozhodující."

"Víme, že v zápasech jako je tento, je potřeba věnovat pozornost sebemenším detailům, protože na hřišti budou tak mimořádní hráči, kteří můžou jedním dotykem zápas rozhodnout. Musíme zajistit, aby všechny detaily, které nás mohou upřednostňovat, dělají právě to. Musíme se zaměřit a vyvarovat se jejich tlaku. Ve Španělském superpoháru nás jejich tlakem zaskočili, musíme se mu vyvarovat."

Dvojitá porážka od Realu na začátku sezóny vypadala, že dala tušit o tom co přijde, a barcelonský trenér musí vzít v úvahu, jaký dopad by to nyní mohlo mít.

"Je to velice dlouhá sezóna a vždy je čas, abychom překonali špatnou hru, vrátili se z krize a poučili se z různých věcí. V té době jsme neměli dobré výsledky, což nás ovlivnilo. Ale od té doby jsme v každé soutěži postupovali kupředu a myslím, že to tým dělá i nadále. Byl to moment sezóny, který nebyl jako zbytek, protože to byly důležité zápasy, ale co nyní chceme je zdůraznit dobré časy, hrát dobrou hru a zítra na Bernabéu vyhrát, ačkoliv víme, jak těžké to bude."

Kdo se zítra objeví v madridském útoku, je předmětem mnoha diskuzí. Gareth Bale a Cristiano Ronaldo zažívají těžkou sezónu, ale Valverde vyzdvihl další dvě jména, které jsou na stejné úrovni.

"Sestava Realu Madrid pro mě nic nezmění, pouze určité detaily. Isco není ten samý jako Bale nebo Asensio. Bez ohledu na to, kdo nastoupí, jejich styl se příliš nezmění. Je to důležitý zápas a Ronaldo je důležitý hráč."

Bývalý záložník také diskutoval o dopadu katalánských voleb, které se uskutečnily teprve před pár hodinami a vypadá to tak, že jejich výsledek politickou krizi jen tak neuklidní.

"Měli jsme měsíc a půl bez otázek tohoto druhu. Nemám pochyby o tom, že bude skvělá atmosféra. Myslím, že jsme jeli na Atlético po prvních událostech a hodně se o tom mluvilo, ale také si myslím, že to byl jeden z nejlepších zápasů, které jsme viděli jak v ochozech, tak také na trávníku."


Zdroje: marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat