Valverde: Počítáme s Júniorem Firpem a příští zápasy pro něj budou skvělou zkouškou

Valverde: Počítáme s Júniorem Firpem a příští zápasy pro něj budou skvělou zkouškou

Jako tomu bývá před ligovými zápasy zvykem, i včera se v sálu Ricarda Maxenchse v areálu Ciutat Esportiva rozpovídal před novináři trenér Barcelony Ernesto Valverde. Ten na ní hovořil hlavně o mladých nadějích, které má ve svém kádru.

Granada

Granada začala sezonu dobře. Kluby, které postoupily do první ligy, jsou vždy nebezpečné zpočátku sezony, což už jsme viděli i u Osasuny. Jejich hra je následkem těžké práce a zápas to bude obtížný, nicméně jsme povinni vyhrát, protože se nám to v předchozích dvou venkovních zápasech nepovedlo.

Venkovní zápasy

Na výjezdech nedosahujeme výsledků, které bychom si přáli a to nás hodně stojí. Nepovedlo se nám vyhrát proti Osasuně, jejíž osud je diametrálně odlišný. Nedaří se nám dobře dělat věci, které snadno děláme na našem stadionu a chceme tuto dynamiku změnit. Tento typ utkání nelze prohrávat, jelikož je v sázce osud soutěže.

Ansu Fati a juniorský tým Španělska na MS

Uvidíme, zdali jej povolají do reprezentace. Zpočátku scházely nějaké formality, ale ty už byly dotaženy. Ztratili bychom hráče, který dává týmu hodně. Kdyby se to stalo dříve – v době, kdy několik útočníků nemohlo nastoupit – tak by to pro nás byla velká rána. Musíme počkat na závěrečnou nominaci.

Ousmane Dembélé a jeho situace

Neprosíme jej o nic jiného, o co prosíme jiné hráče. Žádáme jej o to, aby bojoval, jinak nezaujme místo v sestavě. S týmem zatím netrénoval a uvidíme. Doufáme, že dnes (tiskovka proběhla včera, pozn. přek.) se zúčastní celého trénování.

Fati místo Dembélého

Uvidíme. Zatím se na žádném tréninku nebo v nominaci nesešli. Po všech chceme totéž, aby bojovali o místo v jedenáctce.

Ofenzivní síla Granady

Granada je velmi dobrém okamžiku a je nebezpečná stejně jako ostatní týmy, které postoupí výše a silně vstoupí do ročníku. Netrápí mě to však. Tvrdě pracují, neumožňují soupeři hrát, vždy chtějí přebírat iniciativu a vést své šance. Vedou si dobře a jejich prohraný zápas se Sevillou by velice vyrovnaný.

Lionel Messi

Poté, co se mu stalo a jak musel naskočit do druhé půle tak obtížného mače, už se ukázal z dobré stránky a vede si dobře. Zúčastnil se zápasu a doufejme, že dá týmu hodně a dostane se do optimální formy. Zítra nastoupí.

Júnior Firpo

Počítáme s ním a bude to pro něj dobrá zkouška. Přišel k nám letos, Jordi Alba hrál dobře a potřeboval čas na adaptaci. Nyní bude mít skvělou šanci si zahrát.

Ansu Fati a Carles Pérez

Nehráli jen proto, že byli zranění další hráči. Tvrdě makali a to jak oni samotní, tak lidé za nimi. Není to tady snadné, jelikož mám skvělé hráče, ale udělali krok kupředu a ukázali své schopnosti.

Výjezdy

Venku nevyužíváme držení míče. Na našem stadionu jsme zvyklí s míčem těžíme z toho, že vstupujeme do pokutového území anebo máme standardní situaci. Potřebujeme rozhodovat – na Camp Nou dojdeme k brance, vytvoříme šanci a hrajeme lépe na obou koncích. Na výjezdech nás to stojí více sil – máme sice míč, ale vytváření příležitostí je těžší.

Antoine Griezmann

Dokáže nastoupit na mnoha postech. Pracuje a dobře se propojuje se středem pole, když má bránit. I přes fakt, že to je křídelník, dokáže zaseknout a zakončit akci. Doufám, že postupem času se spolu s ostatními ještě zlepší.

Vliv Messiho návratu na hru

Je zřejmé, že hráči ovlivňují způsob hry. Můžeme udělat změny v záloze a to i přes to, jestli Messi nastoupí, jelikož nás ještě čeká spousta utkání.

Rady pro Fatiho

Nerad radím. Ve fotbale určuje hodně zkušenost. Ansu by se měl rozhodovat sám, ale zatím je příliš brzy.

Rotace v případě Messiho

V minulé sezoně nehrál Messi pokaždé a myslím si, že letos to bude podobné, protože před námi leží hodně zápasů.

Carles Aleňá

Na začátku hrával, později ne. Sezona je dlouhá a musí být připravený na moment, kdy zase dostane šanci. Když je někdo v základní sestavě, musí se v ní pokusit zůstat, jelikož existuje velká konkurence.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat