VALVERDE REAL NEODEPSAL: JEŠTĚ ZBÝVÁ HODNĚ ČASU

VALVERDE REAL NEODEPSAL: JEŠTĚ ZBÝVÁ HODNĚ ČASU

Po druhém vítězství nad Realem Madrid během čtyř dnů se Barcelona rivalům v tabulce vzdálila na 12 bodů. I přes značný náskok ještě nechce kouč Barcy Ernesto Valverde královský klub v boji o titul odepsat. Gólman Marc-André ter Stegen mezitím dostal pochvalu od trenéra německé fotbalové reprezentace Joachima Löwa.

"Real Madrid nevnímáme v žádný okamžik jako odepsaný," zdůraznil Valverde po vítězství jeho týmu (1:0) na Bernabeu. "Zbývá ještě hodně času a oni jsou v pozici, kdy mohou získat hodně bodů v řadě." Dvanáct kol před koncem sezony činí náskok Barcelony na Real dvanáct bodů. Na druhé Atletico Madrid mají navrch o sedm bodů. "Myslet si, že jsou z boje venku, by bylo absurdní. A když začnete prohrávat, je tady ještě pořád Real Madrid."

Úspěchy v El Clasicu jsou nicméně důležité pro psychiku jeho hráčů, přiznává Valverde. "Vítězství posilují naši morálku a udržují nám vysoké sebědomí, především ty dvě na Bernabeu určitě." Pouze tři dny před utkáním v lize měla Barca nad královským klubem v semifinále Copa del Rey zřetelnou převahu (3:0). "Minulý rok jsme měli také velký náskok a Real vyhrál Ligu mistrů," vzpomínal Valverde, který ještě rivaly nechce odepsat. "Ukázali, že můžou pokaždé ještě získat titul." 

Pique: Potom je výhra bezcenná

Jeho hráči to vidí stejně. "Je to pro ně zvrat, ztížilo jim to situaci, ale ještě není konec," zdůraznil středový obránce Gerard Piqué. "Vítězství bude bezcenné, pokud v sobotu prohrajeme doma s Rayem Vallecano." Také Ivan Rakitič, který v sobotu vstřelil vítěznou branku, myslí do budoucna. "Byl to důležitý krok a jsme na sebe pyšní, ale musíme pokračovat dál."

Trefa Chorvata stačila na těsné vítězství i kvůli tomu, že obrana spolu s brankářem ter Stegenem popáté v tomto roce (a v devátém zápase La ligy) udržela nulu. Bývalý hráč Mönchengladbachu si zasloužil po Clasicu pochvalu od trenéra německé reprezentace Löwa: "V posledních dvou, třech letech se z něj stal skvělý gólman." Z ohledem na konkurenci v národním týmu řekl: "S Manu a Marcem máme dva brankáře světové třídy. V tomto roce bude i Marc bojovat o svou šanci. Nakonec je vždy důležitý výkon."  

Illgner: V principu jde o výkon

Pro Bodo Illgnera, německého gólmana a Mistra světa z roku 1990 je logické, že ter Stegen teď v národním týmu bude mít více herních příležitostí. "Je to logické a důležité pro jeho vývoj," vysvětloval Illgner v pondělním vydání deníku kicker. "Také Manuel Neuer se musí smířit s tím, že existuje mladší a talentovanější brankář, který jednou zaujme jeho místo. Všechno záleží na výkonech."  


Zdroje: www.kicker.de



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat