Valverde: S Rakitičem počítám, stejně jako s ostatními hráči

Valverde: S Rakitičem počítám, stejně jako s ostatními hráči

Na předzápasové tiskové konferenci před druhým zápasem s Neapolí se Ernesto Valverde vyjádřil k dalším tématům točícím se kolem katalánského giganta, který už za týden zahájí cestu za obhajobou ligového prvenství z předchozího ročníku.

Poslední zkouška před začátkem LaLigy

Je to skutečně poslední zápas a musíme se v tomto zápase připravit na to, co se může stát v Bilbau. Za týden začíná LaLiga a celá sezona a musíme tak být připravení. Zítra (tiskovka proběhla včera, pozn. přek.) budeme čelit soupeři, se kterým se už známe a který nám posledně ztížil hru. Bude to cenný test.

Přístup k nové sezoně

Je stejný jako v předchozích letech. Nebudeme si nic nalhávat, Barcelona je vždy pod drobnohledem a počítají se jí spíše porážky než výhry. Vím to a akceptuji. Vždy se snažíme vyhrávat všechny zápasy, stejně jako v první sezoně a těch dalších.

Hostování Riquiho Puiga

Jedná se o záležitost, kterou musí zhodnotit klub a sám hráč. Riqui má velký potenciál a před sebou skvělou budoucnost. Nevím, co si o tomto myslí klub. Aktuálně máme hodně hráčů uprostřed pole a pokusíme se sestavit nejlepší jedenáctku, abychom vyhrávali.

Stejná sestava proti Neapoli a Athleticu

Je možné, že zítra vsadím na stejnou jedenáctku, která vyběhne i na San Mamés, ale nepotvrzuji to, protože může dojít ke změnám. Uvidíme.

Situace kolem Samuela Umtitiho

Je s námi. Umtiti je mistrem světa a reprezentantem své země. Je pravdou, že měl problémy fyzického rázu, ale doufáme, že to bude dobré a neobjeví se znovu. Skutečně pak dochází k vnitřní konkurenci. Lenglet hrál minulou sezonu a vedl si velmi dobře

Budoucnost Ivana Rakitiče

Je to pro nás velmi důležitý hráč. Takhle tomu bylo, ale nevíme, jestli bude i nadále hrát takto hodně – předpokládáme, že ano. V předsezoně dal dva góly a na hřišti hodně makal, nicméně zaručit něco na 100 % je věc jiná. Nevím, jestli setrvá v klubu. Aktuálně s ním počítáme tak, jako s ostatními hráči. Neexistuje prakticky nic, co by mě přimělo s ním nepočítat.

Posedlost týmu v Lize mistrů

Nevím, jak na to odpovědět. Pokud bych měl odpovědět na mé posedlosti, tak kromě vyhrávání zápasů a všech možných trofejí nemám žádné. Chtěl bych, aby to v této sezoně bylo tak, jako v té minulé – v dubnu jistý titul v lize a na začátku května šance na vítězství v Lize mistrů. Celé ty měsíce jsme na tom pracovali a pak jsme z Ligy mistrů vypadli. Taková je realita. Jsem posedlý pouze vyhráváním, protože vím, jak toho konstantně dosáhnout.

Příchod Neymara Júniora

Nevíme, co se stane a nemyslím na to. Přemýšlím nad zítřejším zápasem. Uvidíme. Vy už znáte tu bájnou odpověď, že je hráčem jiného týmu. Jsem trenérem a pracuji s těmi hráči, které mám k dispozici a zítra s nimi počítám.

Aktuální kádr

Jsem vždy spokojený s kádrem a mám v něm skvělé hráče. I v předchozí sezoně tomu tak bylo s výjimkou krátkého období, které bylo katastrofální a finále Copy del Rey a nebýt toho, odehráli jsme perfektní sezonu. Přivedli jsme čtyři velké posily a snažíme se zlepšit.

Philippe Coutinho, Arturo Vidal a Arthur Melo

Je možné, že se zúčastní utkání s Neapolí, ale nemohu to potvrdit. Uvidíme, zdali budou moci zítra naskočit.

Předsezonní příprava

Pro nás jsou všechny ty zápasy se silnými soupeři a unikátními atmosférami k něčemu dobré. Jsou tak důležité, že jsou svým způsobem nejsou přáteláky a všechny bereme vážně.

Očekávání po zápase proti Neapoli

Snažíme se o dotažení některých věcí a nápravu spolupráce mezi hráči. Potřebujeme sáhnout ke změnám, abychom vyvážili tým a úsilí hráčů. Výsledek má menší význam a spíše věnujeme pozornost funkčnímu mechanismu a adaptaci nových hráčů.


Zdroje: fcbarca.com, fcbarcelona.com



Diskuze

Jasně. Počítá se všemi. Frajer co rád pracuje s užším kádrem a mladíky....
Bože. Ty jeho tiskovky. Bla bla bla bla treble.

10.08.2019, 18:11

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat