Valverde: Snad se polemiky budou objevovat zvenku klubu a ne uvnitř

Valverde: Snad se polemiky budou objevovat zvenku klubu a ne uvnitř

Barcelonský trenér Ernesto Valverde se i včera zúčastnil obvyklé tiskovky v předvečer utkání, v němž tentokrát na Camp Nou přijede Inter Milán pod hlavičkou 2. skupinového kola Ligy mistrů. Na něm se vyjádřil i k Lionelovi Messimu.


Pol Martínez, Barca TV: Před rokem jste hrál s Interem, ale nyní má tento soupeř nového trenéra a nové hráče jako Godína, Sáncheze a Lukakua. Jaký zápas očekáváte? Může být pro vás minulá sezona jako výchozí bod?

Je pravdou, že v Interu se hodně změnilo a rovněž využívá jinou formaci, ale některé věci, jako třeba hra z vlastní poloviny a tlak na soupeřově půlce jsou bez změny. Inter zahájil sezonu úchvatně a v lize vyhrál všechny zápasy. Očekáváme obtížnou bitvu a bereme v potaz také souboj z minulého ročníku. Tohle je však jiný Inter, poznačený svým trenérem a rozestavením. Je to podobný tým jako byla Chelsea před dvěma lety, kdy hrála na tři stopery a dvě kyvadla. Určitě bude těžké se prosadit a je to pro nás důležitý duel.

Ramon Salmurri, Catalunya Radio: Budete moci zítra (tiskovka proběhla včera, pozn. přek.) počítat s Messim a Dembélém?

Musíme počkat na trénink. Včera se Ousmane zúčastnil pouze první části cvičení a uvidíme, jestli dnes zvládne o něco více. Leo absolvoval větší půlku jednotky a zatím není známo, zdali to dokáže i dnes. Netuším, jestli s nimi mohu počítat. Zbytek ve složení Ansu, Jordi a Samu nenastoupí určitě.

Marta Ramon, RAC1: Piqué posledně tvrdil, že vedení využívá média k tomu, aby něco vzkázalo hráčům a rovněž volá po jednotě v klubu. Myslíte si, že tato jednota skutečně schází?

Myslím si, že se všichni musíme soustředit na to, co je před námi. Požadavky jsou velmi vysoké a víme, že se kolem klubu často objevují polemiky – kolikrát úplně z ničeho. Je třeba jít jedním směrem, taková je realita. Tohle je dle mého nejdůležitější věcí a to nehledě na osobní názory. Hlavní je, ať tyto polemiky zůstanou mimo klub, ne vevnitř.

Adriá Albets, Cadena SER: Preferujete, když hráči hovoří na jakékoliv téma nebo jste radši, když jsou opatrní, pokud to ovlivní klub?

Mohu zopakovat stejnou odpověď. Musíme jít jedním směrem a soustředit se na domácí zápas. Bude důležité, aby se neobjevilo nic, co by nás mohlo rušit.

Josep Capel, Radio Nacional: Obáváte se vysokého počtu zranění zpočátku sezony, obzvláště v útočné linii?

Když je tolik zraněných, nikdy nejste spokojení s tolika zraněními. V případě Dembélého se zranění trochu vrátilo, stejně jako v minulé sezoně. Uvidíme, zdali to nyní dokáže trošku lépe kontrolovat. Domnívám se, že jde o jedinečnou situaci a když se individuální hráči začnou vracet, vše bude lepší.

Helena Condis, Cadena COPE: Griezmann řekl, že potřebuje více času na to, aby se stoprocentně adaptoval. Antoine hrál vlevo nebo uprostřed útoku a pouze občas se objevil napravo. Proč? Je toto místo rezervováno Messimu?

Statistiky tedy hovoří, že hraje více vlevo než uprostřed? V průběhu jeho kariéry jsem jej nalevo viděl nesčetněkrát a myslím si, že tam umí zahrát dobře. K tomu dokáží naši leví obránci hrát hluboko. Postavení na této pozici mi nepřišlo jako špatný nápad, ale popřemýšlím i o pravém křídle. (ironicky)“

Carles Escolán, Radio Marca: Na poslední konferenci jste řekl, že fyzická příprava nebyla tak důležitá, což se hodně rozlehlo do éteru. Chcete to nějak uvést na pravou míru? Novináři často vytahují věci z kontextu nebo je špatně interpretují.

Fyzická příprava je velmi důležitá. (ironicky)“

Alfredo Martínez, Onda Cero: Tohle je vaše třetí sezona v Barceloně. Je atmosféra v kabině stejná jako v předchozích letech?

Myslím si, že je podobná. V průběhu sezony někdo vždy hraje více a jiní méně, čili někteří jsou více spokojení a jiní méně. Není divu, že chce každý hrát. Za dva roky jsme toho udělali hodně, abychom šli stejným směrem a nyní se pokusíme o totéž. Posledně jsme odehráli důležitý zápas, jelikož jsme čelili obtížnému soupeři, a venku jsme nevyhráli. Byli jsme však solidní a to nám může pomoci. Pokud vyhrajete, je to vždy lepší.

BeIN Sports: Bude Messi moct odehrát 90 minut, pokud bude povolaný?

V této větě je spousta spekulací. Nevím. Bude záležet na tom, jak proběhne trénink. Rozhodneme se po něm a určitě to nebudeme riskovat.

Jordi Grau, TV3: Myslíte si, že je rozdílem v náladě v této sezoně fakt, že Leo Messi loni na začátku vyřkl cíl v podobě vítězství Ligy mistrů? Může nyní být absence takového tlaku prospěšná?

Když začne sezona, vždy máme povinnost vyhrát a pokud to neuděláme, objeví se problémy. Máme tým, který vám umožňuje aspirovat na vítězství ve všem, ale takový je fotbal a z nějakého důvodu to nemusí vyjít. Touha vyhrávat nám neubližuje.

Bude zítra Inter favoritem díky tomu, jak začal sezonu?

Každý má svůj vlastní úhel pohledu. Hrajeme doma a v lize i Lize mistrů si vedeme poměrně dobře. Nevím, kdo je favoritem a každý si může myslet co chce – nic to nemění. Máme povinnost vyhrát.

Alex Pitnanel, Gol a BeIN Sports: V utkání proti Getafe šlo vidět zlepšení. Chcete jej potvrdit v utkání s Interem?

Není to jediný důvod. Jde o náš první domácí zápas v Lize mistrů a všechny týmy mají nyní po bodu. Kdokoliv vyhraje, udělá důležitý krok kupředu. Není zde příliš mnoho utkání a tři body v každém z nich jsou velice důležité.

Jordi Blanco, ESPN: Máte pocit, že někdy musíte vyvažovat napětí mezi kabinou, vedení či klubem?

Ne. Cítím, že jsem na svém místě. Trenéři musí pracovat se spoustou proměnných – hráči, tlakem, médii, povinnostmi vůči zaměstnavateli. Vždy to takhle bylo a když vyhráváte, snáší se to dobře. Cítím se dobře.

Ivan San Antonio, Sport: Jedním z úkolů trenéra je ze svých hráčů vytěžit to nejlepší. Na jaké pozici hraje Griezmann dle vašeho názoru nejlépe?

V útočné řadě, poblíž pokutového území.

Joan Poquí, Mundo Deportivo: Je pro vás cílem první místo ve skupině nebo při pohledu na to, jak je to těžké, vám postačí postup?

Cílem je vždy první místo a myslím si, že stejné to mají i další týmy. Pokud je před posledním zápasem situace komplikovaná, můžete mířit čistě na postup, ale na startu chceme vždy první místo a vítězství ve všech zápasech.

Spaziointer.it: Který z týmů je na tom aktuálně lépe?

Liga mistrů vždy přichází ve správný čas pro všechny. Jsme šťastní a rádi, že můžeme figurovat v takových soutěžích. Inter je ve skvělé formě, v lize vyhrál všechno, ale doma remizoval se Slavii. Poslední dva zápasy jsme vyhráli a chceme to potvrdit před našimi fanoušky.

Conteho výběry často hrají lépe s obtížnými protivníky. Očekáváte, že soupeř bude zítra útočit nebo si počká a uvidí, co se stane?

Nevím, ale obvykle dělají týmy to, co obvykle. Je pravdou, že se Slavii Inter nezahrál tak dobře, ale o několik dní později odvedl skvělou práci proti Milánu a tlačil. Solidní týmy vždy ukazují v těchto zápasech svou nejlepší verzi. Očekáváme tak tu nejlepší verzi Interu.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat