Valverde: Už Johan Cruyff vždy tvrdil, že mají běhat soupeři a ne my

Valverde: Už Johan Cruyff vždy tvrdil, že mají běhat soupeři a ne my

Velmi kontroverzní téma nakousl trenér Barcelony Ernesto Valverde na včerejší tiskové konferenci, kde se vrátil k nepříliš věhlasnému výkonu na Edenu z minulého týdne. Na jejím začátku však ještě kondoloval rodině, přátelům a kolegům nedávno zesnulého fotografa Ferrana Zuerase.


Marc Brau, Barca TV: Real Valladolid je v dobré formě a zatím dostal pouze 9 branek. Ukazují remízy Realu a Atlética soliditu tohoto týmu?

Naši rivalové jsou uprostřed dobré série a 4-5 zápasů neprohráli. Z těch 14 bodů, které mají, získali 8 venku a k tomu neprohráli s Realem, Atléticem či Granadou, které jsou také vysoko v tabulce. Rovněž si vzpomínám, že jsme v duelu s tímto týmem v minulé sezoně hodně trpěli. Zvítězili jsme 1:0, ale bylo to těžké. Po neobvyklé přestávce se vracíme do ligového kolotoče a uvidíme, zdali se nám povede dobýt tři body.

Ramon Salmurri, Catalunya Radio: Jak jste přežil tento víkend bez El Clásica?

Bylo to divné, protože jsme se vrátili po reprezentační pauze. Mezi pauzami jsme zvyklí na velký počet zápasů. Nyní chceme zapomenout na Eibar a získat tři body, jelikož to dělají i ostatní a my jsme k tomu neměli o víkendu příležitost.

Marta Ramon, RAC1: Po zápasu v Praze ter Stegen říkal, že se musí zlepšit některé herní aspekty a že je třeba si v šatně promluvit. Jaké aspekty myslel? A už proběhla tato promluva?

Po utkání se často spoléhá na dojmy z posledních minut a poslední pětiminutovka byla vyčerpávající, protože nás soupeř tlačil a dělal 5 nebo 6 centrů za sebou. Kdybychom proti Eibaru zvítězili jen 1:0, bylo by to stejné. Tam to však skončilo 3:0 a o výsledku bylo rozhodnuto. V Praze jsme nezískali velký náskok i přes šance na konci jsme se museli bránit.

Adriá Albets, Cadena SER: S odloženým El Clásicem jste svým hráčům dal pár dní volna. Někteří cestovali daleko, jako například Griezmann, jenž odletěl do New Yorku na zápas NBA. Co si o tom myslíte? Má to podle vás nějaký vliv?

Ne. Volný čas existuje pro to, aby se využil a každý si může dělat co chce v rámci nějakých limitů. Nezakazujeme cestování, ale díky za informaci, jelikož jsem o tom nevěděl.

Josep Capel, Radio Nacional: Jaká je situace kolem Samuela Umtitiho? O ničem jsme se za 5-6 dní nedozvěděli.

Počkáme na trénink, včera (tiskovka proběhla v pondělí, pozn. přek.) trénoval individuálně. Uvidíme, jak na tom bude dnes, ale bude těžké pro něj si zahrát. Více nevím, pořád nad ním visí otazníky.

Helena Condis, Cadena COPE: Hodně se mluví o Carlesi Pérezovi a Ansuovi Fatim, kteří už měsíc nehráli. Zvažujete jejich navrácení do rezervního týmu nebo tuto možnost nevidíte?

Jsou v dynamice prvního týmu a takové jsou naše předpoklady. Oficiálně jsou však hráči Barcy B, čili existuje možnost, že se do ní vrátí. Teď se to nestane. Rezerva hrála včera a my máme zápas zítra, čili jejich výkon by byl nemožný, jelikož bychom pak s nimi nemohli počítat proti Realu Valladolid.

Carles Escolán, Radio Marca: Sezonu jste nezačali příliš dobře a často vás váš soupeř přehrával. Pak přišla série lepších zápasů a v Praze to vypadalo, že se vše vrací do stavu před několika týdny. Byla to nehoda?

Jak jsem říkal, lidé někdy dají na dojem z posledních minut. Je pravdou, že Slavia měla 2-3 šance v prvním poločase a hlavně ta jedna byla dobrá, ale Marc předvedl zákrok. Jinak jsme dominovali a také měli příležitosti. Ve druhé půli jsme inkasovali a až do konce byl otevřený fakt, zdali vyhrajeme. Kdybychom dali 3 nebo 4 góly, bylo by to jiné a takový byl případ v Eibaru. Tam však byl výsledek více vyrovnaný a na konci souboje jsme i trpěli, jako ostatní týmy.

Alfredo Martínez, Onda Cero: Vy jste byl fanouškem toho, aby se El Clásico odehrálo v sobotu. Ublížilo vám přeložení tohoto utkání více než Realu?

Ne. Chtěl jsem udržet soutěž normální, stejně jako naše angažování v ní. Naše situace je podobná té v Realu a musíme uzavřít toto téma a odehrát to v odpovídajícím okamžiku.

ESPN Brasil: Arthur už má v této sezoně dva góly a čtyři asistence. Proč je zde taková změna oproti minulému ročníku?

Je to hráč, který má různé možnosti a chceme, aby měl míč především tam, kde může mít největší vliv na ofenzívu. Dokáže nahrávat a vstupovat do vápna a tohle musí rozvíjet. O tohle žádáme střední záložníky. Chceme, aby jeho přihrávky byly směřované do důležitých oblastí na hřišti, mezi soupeře a ne pouze do výhodných prostorů.

BeIN Sports: Na trénincích sledujete Moussu Waguého. Jak hodnotíte jeho postup?

Velmi dobře. Tuto sezonu byl povýšený do prvního týmu, kde je obtížné dostat příležitost zahrát si. jeho přístup je velmi dobrý a určitě dostane šanci.

Jordi Grau, TV3: Pravděpodobně víte, co se děje v ženském fotbale. Hráčky se rozhodly stávkovat. Co si o tomto myslíte? A domníváte se, že tohle je okamžik, kdy by mužský fotbal měl podporovat ten ženský?

Domnívám se, že už ho podporuje několik let a stačí se podívat na rozvoj ženské kopané. Věřím, že se činí důležité kroky a také v mužském fotbale se stávkovalo, protože hráči nedostávali žádné odměny. Solidarita mezi týmy byla velmi vysoká a zdá se mi, že ženský fotbal následuje tuto cestu. je to přirozená a naše podpora existuje, to je jasné.

Bernat Aguilar, Nacional.cat: V minulé sezoně jste nad Valladolidem vyhráli pouze o gól. Jaký zápas očekáváte nyní? Jak hosté začnou – více ofenzivně či defenzivně?

Myslím si, že Real Valladolid nyní posílil sestavu, což mu přineslo dobré výsledky. Minulou sezonu změnili svou taktiku a hráli na 5 obránců. Nevím, jak to bude teď, ale dle mého jim hra na dva útočníky sedí. I s pěti vzadu nám dokázali činit potíže a to hlavně při vyvážení míče. Myslím si, že Valladolid zahraje solidně jako v minulých zápasech a bude těžké jej porazit.

Alex Pintanel, Gol a BeIN Sports: Můžeme vzhledem k náročnému rozpisu zítra vidět na hřišti Ansua a další hráče, kteří tolik nehrají?

Je možné, že udělám nějaké změny, jelikož nás v rozmezí týdne čekají tři zápasy. Uvidíme.

Jordi Blanco, ESPN: Před rokem se mluvilo o zapůjčení Carlose Vely. Nyní se toto téma vrátilo a on sám řekl, že by dlouho nepřemýšlel nad tím, kdyby mohl pár měsíců strávit v Barceloně. Je taková možnost vůbec ve hře?

Vzpomínám si, že byla. Teď ani nezačalo okno a počítáme s těmi, které máme a na hráče v béčku.

Javier Giraldo, Sport: Carles Aleňá odehrál v této sezoně pouze 45 minut. Máte pro něj plán nebo může odejít na hostování, když nehraje?

Uvidíme. Je pravdou, že nehraje tak, jak jsem si myslel a možná si zaslouží nastoupit, protože na tréninku ze sebe vydává vše a lze vidět jeho přístup. Konkurence je velká, ale situace se může kdykoliv změnit a on na ní musí být připravený.

Diari Ara: Jak se lze po takové odmlce znovu mentálně i fyzicky znovu zapojit do ligového procesu?

Tolik času neuplynulo. Hráli jsme ve středu a uplynul týden. Nyní potřebujeme naplánovat další tři zápasy jako celek. Chceme zůstat vysoko.

Marcelo Bechler, Esporte Interativo: Hráči Barcelony naběhali v posledním kole Ligy mistrů nejméně kilometrů ze všech účastníků soutěže. Ve všech zápasech pak naběhala méně, než soupeř. Přijde vám to normální?

Vím, že se o tom hodně mluví. Je třeba se podívat na to, zdali jsou data přesná a v tomto případě nejsou. K tomu my obvykle držíme míč a to může ovlivnit naběhané kilometry. Další data zaměřená na fyzičku mohou být důležitější. Míval jsem trenéra, který vždy tvrdil, že má běhat soupeř a tento trenér má před Camp Nou sochu a jedno z hřišť nese jeho jméno.

Mundo Deportivo: Co si myslíte o vedení Granady v tabulce? Je to varování pro největší týmy?

Dokazuje to, že hráli dobře a to i proti nám. Vždy musíte brát do úvahy tyto nováčky, protože mají pozitivní energii z postupu. Je dobré, že se vyskytují takové situace a nečekané týmy okupují taková místa v tabulce. Je to díky jejich práci, ovšem nevím, zdali to udrží.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Ano, Ernesto, soupeř má běhat, ale to proto, že nestíhá naší superkombinační útočné hře! smiley

30.10.2019, 11:08

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat