Valverde: V Barceloně jste jeden den na dně a další se vznášíte v oblacích

Valverde: V Barceloně jste jeden den na dně a další se vznášíte v oblacích

Ernesto Valverde se už včera zúčastnil tiskové konference před zápasem jeho Barcelony se Sevillou v rámci 8. kola LaLigy Santander a na ní prozradil, že se jej nakonec bude moci zúčastnit i Jordi Alba.

Marc Brau, Barca TV: Hrajete se Sevillou, která je jedním z týmem, jenž nejvíce proměnil svůj kádr. Lze tento zápas považovat za jeden z nejnáročnějších na začátku této sezony?

Střetnutí se Sevillou bývají vždy intenzivní a to jak u nás, tak venku. Naši soupeři začali dobře venku a mimo svůj stánek vyhráli tři ze čtyř zápasů. Sevilla si vede dobře, věří si a dokonce i při porážce s Realem se ukázala v dobrém světle. Hraje dynamicky, hluboko na křídlech a dokáže nám ublížit. Rovněž si musíme dát pozor na centry. Jsme blízko sobě v tabulce a teprve jsme začali získávat zpátky body, které jsme poztráceli. Uvidíme, zdali dokážeme zvítězit a vstoupit do reprezentační přestávky s dobrými pocity.

Ramon Salmurri, Catalunya Radio: Může být zítřejší (tiskovka proběhla včera, pozn. přek.) zápas vzhledem k Umtitiho zranění a Lengletova distancu šancí pro Todiba?

Samozřejmě, že je to možné, ale máme i další. Dnes se k nám na trénink přidá Ronald Araújo z Barcy B. Když se vyskytne problém, hráči mohou dostat šanci ukázat své dovednosti.

Marta Ramon, RAC1: Jak je na tom Ansu Fati? Co si myslíte o faktu, že nakonec nebyl povolán do reprezentace kvůli problému v dokumentech?

Ansu předevčírem netrénoval, ale včera se cítil lépe. Myslíme si, že může být zítra k dispozici, ačkoliv se rozhodneme později. A reprezentace? Je mladý a pořád má čas. Rychle byl povýšen z Juvenilu (barcelonské juniorky, pozn. přek.) do prvního týmu a jeho svaly si musí zvyknout na neustálé úsilí a rytmus v první lize. Uvidíme, jaká bude jeho budoucnost. Nemůžete reagovat příliš rychle a pořád před ním leží dlouhá cesta.

Santi Valles, Cadena SER Catalunya: Co si myslíte o událostech posledních hodin mezi vedením klubu a Víctorem Valdésem?

Nemohu k tomu říct mnoho. Vím o tomto případu proto, že klub vydal vyjádření, ale nic více. Tento případ je ode mě trochu vzdálený, ačkoliv sledujeme zápasy a výkony jeho hráčů.

Germán García, Radio Nacional: Domníváte se, že po účasti v utkání s Interem a krátce před reprezentační přestávkou mohou Suárez a Messi odehrát celých 90 minut?

Samo sebou, oba jsou zdraví. O tom, zdali odehrají 90 minut, se ale rozhodneme zítra. Jsou pro nás velice důležití, ale byli zranění a postupem času se potřebujete dostat do formy. Zítřejší zápas je velmi důležitý.

Juan Arias, Cadena COPE: Zvažujete možnost rotace Griezmanna s Dembélém nebo je současný ofenzivní trojlístek docela solidní?

Pozice nejsou tak stálé a záleží na zápasu. Jeden hráč nebo druhý mohou nastoupit od první minuty a Griezmann může s Dembélém nastoupit dokonce i dohromady. Máme rovněž další možnosti ve formě Ansua či Carlese Péreze, jenž posledně hrál od první minuty a vedl si velice dobře.

Carles Escolán, Radio Marca: Jak vyřešíte zranění obou levých obránců. Postavíte tam Semeda nebo povoláte někoho z rezervy?

Semedo si na tomto postu vede dobře a pořád máme ještě možnost v podobě Waguého. U něj se ale musíme dozvědět, zdali už se zotavil z drobných potíží s kolenem, které měl v poslední době. K tomu čekáme, až se do skupiny přidá Jordi, což se možná stane zítra. A myslíme si, že ani Júniorova absence nebude dlouhá.

BeIN Sports: Čili existuje možnost, že Jordi zítra vrátí do hry?

Musíme počkat na trénink, ale není to vyloučeno. Naposledy se zúčastnil části tréninku a cítil se dobře.

Bernat Aguilar, Nacional.cat: Todiba nevídáme tak často a vy jej znáte z tréninků. Jak byste jej charakterizoval?

Je silný, rychlý a někdy musíme kontrolovat své impulzy v průběhu zápasu. Nehrál nějakou dobu, ale když byl na hřišti, prokázal, že má ty správné schopnosti na to, aby se v budoucnosti vyvinul.

Jordi Gil, Sport: Luis Suárez a Leo Messi nepojedou na srazy národních výběrů a ze Španělska byl povolán jen Busquets. Jedná se o pozitivní zprávu vzhledem k tomu, že El Clásico je za rohem?

Preferujeme to, aby všichni jezdili na srazy, protože to znamená, že jsou zdraví a hrají na vysoké úrovni. Shodou náhod teď moc hráčů neodjíždí a v některých ohledech je to dobré, protože budeme moci více trénovat. Po této patnáctidenní pauze nás čeká série rozhodujících zápasů v lize a Lize mistrů a musíme být připravení.

Jordi Sunyer, TV3: V minulém ročníku jste často v záloze stavěl Rakitiče a Vidala a nyní se tak děje s Arthurem a de Jongem, kteří mají poněkud jiné charakteristiky. Je to cílená změna? Může Vidalův dobrý výkon proti Interu změnit vaše plány?

V záložní řadě máme spoustu možností a Frenkie je novou, která nám dává hodně. Přidává dynamiku do naší hry uprostřed hřiště. Někdy začne sezona a vy nevíte, jak bude probíhat. Arthur zpočátku nehrál, ale teď si vede skvěle. V posledním utkání se na hřišti objevil Arturo a také zahrál velmi dobře. Konkurence je vždy dobrá.

Joan Poquí, Mundo Deportivo: Máte pocit, že jste si v Granadě sáhli na dno a nyní jdete neomezeně nahoru?

Počkejme. Zde můžete být v pondělí na dně a ve středu se vznášíte v oblacích. Myslím, že si vedeme dobře.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat